LIVE
HQ
logo hd live | Flock
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   ennakot
   Outriders

   Outriders

   Bulletstorm-studion uusin on sekin tieteispyssyttely.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ
   HQ

   Aiemmin tässä kuussa Gamereactor sai kutsun pelaamaan kolmeksi tunniksi Outridersia, joka sekoittaa roolipelielementtejä kolmannen persoonan pyssyttelyyn maailmanlopun jälkeisessä maailmassa. Peliä pääsee pelaamaan yhteensä kolme soturia samaan aikaan verkossa.

   Bulletstorm-pelistä tutun People Can Flyn seuraava peli sijoittuu tulevaisuuteen, jossa maapallo on jätetty taakse. Outriderien tehtävänä on suojella ihmiskunnan parhaimpien saattuetta matkalla uuteen kotiin tähdissä. Pelaaja on osa keihäänkärkeä, joka saapuu uudelle kummalliselle Enoch-planeetalle.

   Planeetan pinnalta lähtee kummallinen signaali, ja prologin aikana sitä signaalia lähdetään tutkimaan. Kaikki ei ole kunnossa, ja vastoin pelaajan varoituksia planeetan asuttaminen aloitetaan. Homma menee reisille, ja taistelutoveri pelastaa pelaajan ampumalla tämän avaruuteen syväjäädytettynä. 30 vuotta myöhemmin pelaaja herää, ja Enoch-planeetan tilanne on muuttunut merkittävästi. Pinnalta kuuluu signaalia Anomaly, joka vaikuttaa joihinkin ihmisiin antamalla heille supervoimia. Lisäksi uudisasukkaat ovat sotkeutuneet veriseen sisällissotaan, ja pelaaja on tietysti tämän kaiken keskellä.

   Tämä on mainos:

   Prologi esittelee myös pelin epätyypillisen ohjauksen, jonka oppimisessa menee hetki. Mukana on napit suojaan menemiselle, kiipeämiselle, aseiden vaihtamiselle ja omien voimien käyttämiselle. Napit menivät alussa sekaisin monta kertaa, mutta ajan kanssa ohjaukseen tottuu, ja homma toimii hyvin varsinkin taisteluissa. Itse asiassa juuri tappelut ovat testin perusteella se vetoavin osuus.

   OutridersOutriders

   Outridersin taistelut ovat yhtä tummasävyisiä ja brutaaleja kuin koko Enoch-planeetan vallitseva henki muutenkin. Ideana on käyttää sekä aseita että Altered-voimia. Nämä voimat ovat erilaisia riippuen siitä, minkä neljästä hahmoluokasta valitsee. Testihetken aikana kolme hahmoluokkaa oli käytössä, ja yksi on vielä työn alla: tarkka-ampuja, tulinen Pyromancer, assassiinimainen Trickster (joka voi hidastaa aikaa), ja tankkimainen Devastator. Jokaisessa hahmoluokassa on omat erikoistumisensa, ja tasokatto on 40. Kavereiden kanssa pelatessa kannattaa toki valita kaikille eri hahmoluokka. Yhtä aikaa pelaamassa voi olla kolme soturia, mutta haramillisesti saman sohvan karkeloita ei tueta.

   Kehittäjät pyrkivät luomaan tasapainon aseiden ja voimien käyttämisen välille. Outridersin aseet tuovat mieleen Gears of Warin. Pääsin kokeilemaan konekiväärejä, konepistooleita, kiväärejä, tarkkuuskiväärejä, tuplapistooleja ja omaa suosikkiani haulikkoa. Kaikilla aseilla pystyy tekemään verisiä raajan irrotuksia, posauttamaan päitä ja niin edelleen. Aseilla leikkiminen on kaikkiaan hyvin hauskaa. Kaikki hahmoluokat voivat käyttää kaikkia aseita, mutta niiden käyttöön erikoistutaan eri tavoilla riippuen käytössä olevasta kykypuusta.

   Tämä on mainos:

   Pelaaja katselee näkymää kolmannesta persoonasta pelihahmon olan takaa, ja joka suuntaan pääsee kierähtämään väistöliikkeen. Kavereiden kanssa yhdessä hyökkääminen tuottaa varsin kiihkeitä tilanteita. Eri hahmoluokkien kyvyt toimivat yhdessä, joista yksinkertaisin esimerkki on hidastaa aikaa Tricksterillä, ja sitten antaa muiden posottaa.

   Sekä aseet että haarniskat ovat tuunattavissa pelin myöhemmässä vaiheessa. Näkemieni kuvien perusteella myöhemmin saatavat aseet käyttävät itsekin Anomaly-voimia. Haarniskat tuovat mieleen muut ajanmukaiset tieteispyssyttelyjen haarniskat, ja eri osat tarjoavat pelaajalle omia bonuksiaan. Kehittäjien mukaan kyseessä ei ole roinaan painottuva peli eli "looter shooter", vaikkakin parempien varusteiden etsiminen on iso osa peliä.

   OutridersOutridersOutriders

   Enochilla liikkuminen tapahtuu samalla tavalla kuin esimerkiksi Bungien Destinyssa. Pelissä on keskusalue, jolta aloitetaan. Ensimmäisen peliosuuden jälkeen keskuspaikkana on iso kuorma-auto, joka on tuunailtavissa. Harmillisesti ajokilla ei kuitenkaan pääse ajelemaan. Kavereiden kanssa voi muodostaa autosaattueen, joka näkyy välivideoiden aikana. Tämä osuus vaikuttaa siltä, että hommassa on enemmän potentiaalia kuin mitä siitä lopulta otetaan irti.

   On tärkeää huomata, ettei Outriders ole avoimen maailman peli. Päätehtävät ja sivujuonet vievät pelaajat uusiin paikkoihin, joita selvitetään lineaarisesti. Jokainen kokeilemani kenttä päättyi pomotaistoon. Kehittäjien mukaan lopullisessa versiossa näitä kohtaamisia ei lasketa pomotaistoiksi. On siis odotettavissa, että luvassa on vieläkin isompia pahiksia, joiden kaataminen voi edellyttää muutakin kuin vain suoraviivaista ampumista.

   OutridersOutriders

   Outriders lupaa tarjota noin 40 tuntia viihdettä, mikäli läpäisee vain päätarinan. Sivutehtäviin voi sitten käyttää aikaansa loputtomasti. Haastetta ja uudelleenpeluuarvoa lisäämässä on World Level -järjestelmä rinnan hahmon oman kokemustason kanssa. Tällä tavalla kohdattavien pahisten taso kovenee, samoin putoavan "lootin" taso. Valikoiden perusteella tulossa on ainakin 81 erilaista pahistyyppiä levittäytyneenä 20 eri checkpointille, joista pääsin pelaamaan ensimmäisen. Tämä ensimmäisen checkpointin selvittäminen vei aikaa puolitoista tuntia. Uudelleenpeluuarvoa kohottaa tietysti myös muilla hahmoluokilla pelaaminen.

   Odotettavissa olevista ympäristöistä eivät kehittäjät halunneet juuri puhua, mutta toivottavasti luvassa on paljon vaihtelua niin vihollisissa kuin ympäristöissäkin. Näkemissäni kuvissa oli muun muassa tuhoutuneita kaupunkeja, joten ainakin potentiaalia Outridersissa on.

   Kaikesta päätellen Outriders tulee olemaan tummasävyinen maailmanlopun jälkeinen pyssyttely, jolla on tarjota lisäksi mielenkiintoinen tarina. Näkemäni perusteella potentiaalia riittää. Outriders julkaistaan kuluvan vuoden aikana PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X:lle, Playstation 4:lle ja Playstation 5:lle.

   OutridersOutriders
   HQ
   HQ

   Aiheeseen liittyviä tekstejä

   OutridersScore

   Outriders

   ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

   Sujuvaa kolmannen persoonan toimintaa pelissä, joka ei tunnusta olevansa live service -nimike.   Ladataan seuraavaa sisältöä