Suomi
Gamereactor
ennakot
Overcooked

Overcooked

Joskus kaaos on hauskaa - jopa keittiössä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Joskus kaaos on hauskaa. Yleensä sitä näkee räiskintä- tai mätkintäpeleissä etenkin pienryhmässä pelattuna. Overcooked ottaa virkistävästi täysin erilaisen aiheen käsittelyyn. Se on toiminnallinen 1-4 hengen kokkauspeli, jossa ryhmä enemmän tai vähemmän koulutettuja kokkeja säntäilee ympäri keittiötä. Pelissä ei ole "hahmoluokkia", kokemuspisteitä, erityiskykyjä tai etukäteen määrättyjä työtehtäviä, sillä pelaajien yksi tärkeimmistä tehtävistä on delegoida kulloisenkin kokkaushaasteen eri alueet. Ja paikata kavereita, kun kaikki alkaa mennä hilpeästi vikaan.

Yläviistosta kuvatun pelin ennakkoversiossa oli varsin kattava, parinkymmenen tehtävän kokoelma. Jokainen sisältää muutaman minuutin hektisen kokkaussession kulloisia reseptejä noudattaen samalla, kun itse kenttä pyrkii heittämään kapuloita rattaisiin. Pelaajat ohjastavat omaa kokkiaan yksinkertaisesti. WASD (tai tatti) ohjaa kokkia ja kolme nappia vastaavat poimimisesta, kontekstipohjaisesta toiminnosta ja pikapyrähdyksestä. Alkupelin yksinkertaisissa ja normaalin näköisissä kentissä tehdään soppaa ja myöhemmissä monikerroksisia hampurilaisia.

Overcooked

Yksinkertaisimmillaan homma menee näin: poimi laatikosta sipuli ja kanna se leikkuupöydälle. Tökkää toimintanappia ja odota kunnes sipuli on viipaleina. Poimi viipaleet ja kanna ne liedellä olevaan kattilaan. Kun kattilassa on kolme leikattua sipulia ja keitto on kypsä, kaada se lautaselle ja vie lautanen tarjolle. Jos raaka-aineita olisi vain yksi, kokkeja vain yksi ja kenelläkään ei olisi kiire, pelissä ei olisi hirveästi mieltä. Kaaoksen hallinnointi ja sitä kautta pelin mielenkiinto alkaakin siinä vaiheessa, kun keittiö muuttaa muotoaan (vaikka merirosvolaivan kannella) tai kokit eristetään kahdelle eri alueelle liukuhihna välissään. Reseptien vaikeutuessa tehokkaan työskentelyn todennäköisyys vähenee eksponentiaalisesti. Hyvä roolitus, aktiivinen kommunikaatio ja nopean kädet auttavat saamaan vaikeistakin kentistä täydet kolme tähteä. Vaikeammat kentät vaativat täydellistä tiimityötä, jos niitä mielii saada parhaan tuloksen. Yksin tuppisuina väsäävät todennäköisesti polttavat liemet pohjaan, heittävät tomaatteja minne sattuu ja polttavat lopuksi keittiön.

Tämä on mainos:

Peliä voi pelata myös yksin, jolloin pelaaja ohjaa kahta kokkia niiden välillä vaihdellen. Vastakkainkin voi vääntää ja katsoa, kuka kasaa eniten hamppareita. Samalla sohvalla pelatessa peliohjaimen voi myös jakaa jännästi kahtia, jolloin kaksi pelaajaa voi ohjastaa kahta kokkia yhdellä ohjaimella.

Pelin ennakkoversio oli valikoiden ynnä muiden käyttöliittymäelementtien osalta vielä hieman raakile. Kenttiä oli onneksi hyvä valikoima, vaikka reseptejä olikin vasta kourallinen. Ulkoasu on selkeä ja sarjakuvamainen, joka toimii hyvin hektisen keittiön kannalta. Liiat yksityiskohdat veisivät kriittisestä luettavuudesta pois liian paljon. Heikkotehoisemmilla koneilla oli lisäksi pakko tyytyä varsin vaatimattomaan presentaatioon. Mutta muuten ei voi valittaa, sillä neljän hengen saman sohvan kokkailut toimivat aivan erinomaisesti iltapäiväviihteenä. Aihealue on mukavan tuore ja edustaa allekirjoittaneen rakastamaan yhteistyöpelien sarjaa loistavasti. Jos Overcooked on ilmestyessään viimeistelty ja kattava paketti, jokaisen räiskeeseen ja mättöön hieman kyllästyneen kannattaa käydä nappaamassa se ostoskoriinsa.

Overcooked
Overcooked
Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Xboxin lokakuun kultapelit ovat tässä

Xboxin lokakuun kultapelit ovat tässä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Uusi kuukausi on alkamassa, joten Microsoft ja Sony julkaisevat uuden valikoiman ilmaispelejä verkkopalveluissaan. Microsoft on nyt paljastanut oman valikoimansa. Xbox...



Ladataan seuraavaa sisältöä