Suomi
Gamereactor
artikkelit
Kingdom Hearts III

Paras järjestys Kingdom Hearts -pelien kokemiseksi

Kingdom Hearts saapuu lopultakin PC:lle. On siis aika katsoa, missä järjestyksessä pelien kimppuun kannattaa käydä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Kingdom Hearts III

Söpöilevän Disneyn ja Square Enixin ulkonäön ei pidä antaa hämätä. Kingdom Hearts on yksi kaikkien aikojen monimutkaisimmista kokonaisuuksista videopelien historiassa. Tarina levittyy vuosikausien, lukuisten erilaisten maailmojen, useiden konsolisukupolvien, alustojen ja pelien matkalle. On jatko-osia, esiosia, sivuaskelia, pelattavia demoja ja animaatioelokuvia. Ja kaikki yhdessä muodostavat Kingdom Heartsin.

Voikin olla hyvin hankalaa päättää, mistä päästä kokonaisuutta lähtisi purkamaan. Tässä tehtävässä apuun rientää Gamereactor. Minusta parasta on seurata pelien julkaisujärjestystä, eikä suinkaan tarinallisesti sitä kronologista järjestystä. PC:llä, ja toki myös Playstation 4:llä ja Xbox Onella, on tarjolla neljä "peliä": Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix, Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue, Kingdom Hearts III + Re Mind ja Kingdom Hearts Melody of Memory .

Käyttäen aloituspisteenä kahta mainittua kokoelmaa & kahta peliä, näin ne kannattaa kokea.

Tämä on mainos:
HQ

KINGDOM HEARTS HD 1.5 + 2.5 REMIX
Kingdom Hearts Final Mix on itse asiassa ensimmäisen pelin tuunattu versio, joka julkaistiin alun perin Playstation 2:lla. Mukana on uusia pahiksia, uusia aseita ja jopa uusia välivideoita. Tarinassa Sora, Donald ja Goofy tapaavat ensimmäisen kerran. Samalla esitellään joukko muitakin keskeisiä henkilöhahmoja. Mukana on niin ikään eniten Final Fantasyn hahmoja.
Mukana olevat Disneyn elokuvat: Aladdin, The Little Mermaid, Tarzan, The Nightmare Before Christmas, Hercules, Pinocchio, Peter Pan, Alice in Wonderland, Winnie the Pooh.

Kingdom Hearts Re: Chain of Memories on kokoelma, ja mukana oleva Chain of Memoriesin versio on itse asiassa uusiksi tehty remake, koska se alkuperäinen julkaistiin Gameboy Advancelle. Pelillisesti ja grafiikan osalta Chain of Memories on lähellä ensimmäistä ja Kingdom Heartsia, ja on tärkeä silloin, kun haluaa ymmärtää paremmin Kingdom Hearts II:n tapahtumia.
Mukana olevat Disneyn elokuvat: Aladdin, Hercules, The Little Mermaid, The Nightmare Before Christmas, Pinocchio, Peter Pan, Alice in Wonderland, Winnie the Pooh.

Kingdom Hearts II Final Mix julkaistaan Playstation 2:lle, ja joidenkin mielestä tämä on se koko saagan paras peli, jopa parempi kuin Kingdom Hearts III. En kuitenkaan jaa tätä kantaa itse. Mukana on uusi päähenkilö, ja tässä vaiheessa se Kingdom Heartsin tarina todellakin muuttuu sekavaksi.
Mukana olevat Disneyn elokuvat: Aladdin, The Little Mermaid, Hercules, Beauty and the Beast, Jack's Strange World, Pirates of the Caribbean, The Lion King, Mulan, Winnie the Pooh, Tron, Steamboat Willie.

Tämä on mainos:

Kingdom Hearts 358/2 Days on Nintendo DS -peli, jota fanikunta ei ole koskaan kauheasti arvostanut. Square Enix päätti muuttaa sen kolmituntiseksi "elokuvaksi" kokoelmaan. Materiaalin voi katsella HD-laadulla, mutta ehkä parempi vaihtoehto on katsella Youtubessa jonkinlainen kokoava video ajan säästämiseksi.
Mukana olevat Disneyn elokuvat: Aladdin, Hercules, The Little Mermaid, Beauty and the Beast, The Nightmare Before Christmas, Peter Pan, Alice in Wonderland.

Kingdom Hearts Birth by Sleep Final MIX on jatko-osa, joka julkaistiin PSP:lle. Tuntemus on keskeistä Kingdom Heartsin tarinan ymmärtämiseksi. Se nimittäin paljastaa tärkeää tietoa niin henkilöhahmoista kuin pelin eri ryhmittymistä. Mukaan luettuna siis myös päähenkilö Sora ja pääasiallinen pahis Xehanort. Aqua, Terra ja Ventus ovat tämän pelin päähenkilöt.
Mukana olevat Disneyn elokuvat: Cinderella, Sleeping Beauty, Lilo and Stitch, Snow White and the Seven Dwarfs, Hercules, Peter Pan, Winnie the Pooh.

Kingdom Hearts Re: Coded on 358/2 Daysin lailla mukana kokoelmassa elokuvana. Tuntemus ei ole täysin välttämätöntä tarinan tietämiseksi, ja jälleen kerran kokoava Youtube-video saattaa olla parempi vaihtoehto. Toinen vaihtoehto on vain katsella "elokuva" runsaan popcornin kera.
Mukana olevat Disneyn elokuvat: Aladdin, Hercules, Alice in Wonderland.

HQ

KINGDOM HEARTS HD 2.8 FINAL CHAPTER PROLOGUE
Kingdom Hearts Dream Drop Distance HD julkaistiin alun perin Nintendo 3DS:lle, ja lopulta Dream Drop Distance sovitettiin kotikonsoleille graafisten parannuksien ja pelattavuuteen tehtyjen muutoksien kera. Tarina ei ole keskeinen, mutta päästää näkemään koulutuksessa olevat Soran ja Rikun koettamassa hallita Keybladen salat.
Mukana olevat Disneyn elokuvat: The Three Musketeers, The Hunchback of Notre-Dame, Pinocchio, Fantasia, Tron.

Kingdom Hearts χ Back Cover on jälleen esiosa, joka julkaistiin mobiilisena ja selainpelinä. Se on mukana kokoelmassa "elokuvana". Ehdottoman tärkeä se ei ole, mutta tarjoaa taustaa Keyblade Warille, ja on yhteydessä peliin Kingdom Hearts III.

Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep - A fragmentary passage ei ole oikeastaan edes peli, vaan oikeammin erikoisjakso, jota ei ole koskaan julkaistu kokoelman ulkopuolella. Pelaajat saivat mahdollisuuden nähdä uuden grafiikkamoottorin tehoja, ja ihastella Kingdom Hearts III:n pelattavuutta. Päähenkilönä on Aqua. Lyhyesti kyseessä on Kingdom Hearts: Birth by Sleepin epilogi, ja Kingdom Hearts III:n prologi.

HQ

PRESENT AND FUTURE
Kingdom Hearts III saapui pitkän odotuksen jälkeen vuonna 2019. Ulkoisesti peli on parempaa jälkeä kuin koskaan aiemmin sarjassa, ja mukana on modernisoitu pelattavuus. Kysymyksessä on siis mahtava peli. Samalla saatetaan hyvin päätökseen tarina, vaikkakaan kyse ei ole Kingdom Heartsin tarinan lopusta. Ei kannata edes harkita pelaamista ennen kuin on hankkinut aiemmista osista riittävät pohjatiedot, koska muuten tarinasta ei saa mitään otetta.
Mukana olevat Disneyn elokuvat: Hercules, Frozen, Pirates of the Caribbean, Toy Story, Tangled, Monsters Inc., Big Hero 6, Winnie the Pooh.

Kingdom Heats III: Re-Mind on laajennus, joka sitoo paremmin yhteen Kingdom Hearts III:n lopputapahtumat avaten samalla ovia uusille tarinoille. Laajennus on jo mukana PC:n Kingdom Hearts III:ssa. Suositellaan pelattavaksi Kingdom Hearts III:n loppuun pääsemisen jälkeen.

Kingdom Hearts: Melody of Memory on se Kingdom Hearts -sarjan viimeisin peli, ja esittelee perinteistä pelattavuutta rytmipeliin. Mukana on yli 140 kappaletta Kingdom Heartsista, mutta myös tarinallisia hetkiä, jotka valmistavat sarjaa tulevaisuuteen. Erittäin suositeltava kokemus tosifaneille.

Kingdom Hearts IV: Re-Mind ja Melody of Memories jättivät paljonkin mahdollisuuksia jatkaa tarinaa, joten odotan innolla, mihin Sora, Mickey, Donald ja Goofy matkaavat seuraavaksi.

HQ
Kingdom Hearts IIIKingdom Hearts III
Kingdom Hearts IIIKingdom Hearts IIIKingdom Hearts III

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä