Apple, Meta ja Google tutkinnan kohteena rikkomuksista

Euroopan komissio epäilee, etteivät jättiyhtiöt noudata Digital Markets Actin linjauksia.
Kirjoittaja: Markus Hirsilä
Julkaistu 2024-03-26

Euroopan komissio on linjannut aloittavansa tutkinnan Applesta, Metasta ja Googlesta. On syytä epäillä, ettei yksikään jättiyhtiöistä ole noudattanut Digital Markets Actin linjauksia.

On syytä epäillä, että niin Googlen Play Store kuin Applen App Store suosivat ennen kaikkea omia tuotteitaan omilla alustoillaan. Lisäksi Googlea tutkitaan, onko sama meno käynnissä myös nettiselaimessa. Applea tutkitaan selainvalinnastaan iOS-laitteilla, ja Metaa tutkitaan koskien "pay or consent" -markkinointia. Metalle on lisäksi kerrottu, että sillä on 18 kk aikaa tehdä omasta Messenger-viestityspalvelustaan toimiva muiden viestitysjärjestelmien kanssa. Lisäksi tutkinnassa on App Storen laskutuskäytäntö ja jopa Amazonin hallinnoimat kauppapaikat ovat tutkinnan kohteena siitä, suositaanko sielläkin niitä omia tuotteita.

Tutkinnan odotetaan kestävän noin 12 kk. Sen jälkeen yhtiöille ilmoitetaan, mitä niiden odotetaan tekevän. Mikäli toimiin ei ryhdytä, on edessä tuntuva sakko 10-20% maailmanlaajuisista vuosituloista.

Kiitokset, The Verge

Lisää luettavaa ja kuvia löydät Gamereactor.fi

Takaisin