Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

LIVE
HQ
logo hd live | Fortnite OG
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   PGA Tour 2K21

   PGA Tour 2K21

   Markkinoiden paras golfailu, ainakin toistaiseksi

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ
   HQ

   Vuonna 2015 EA julkaisi viimeisen PGA Tour -golfailunsa Rory McIlroy PGA Tour, ja sen jälkeen HB Games on hallinnut golfsimulaatiopelien kenttää. 2K Sports tuli mukaan kuvaan rahoittajana ennen The Golf Club 2019 Featuring PGA Tour -pelin julkaisua, mutta vaikutus ei juurikaan ehtinyt näkyä vielä tässä pelissä. Nyt kaksi vuotta myöhemmin saapuu saman studion uusi peli PGA Tour 2K21.

   PGA Tour 2K21PGA Tour 2K21

   The Golf Club -peleissä on aina ollut enemmän simulaation tuntua verrattuna EA:n menneiden aikojen Tiger Woods -golfailuihin. 2K Sports on nyt mukana HB Gamesin pelisarjan rahoittajana, mutta painotus on edelleen vahvasti simulaatiossa, ainakin suurimmaksi osaksi. Lopputuloksena on loistava peli niin vakavaa haastetta tavoitteleville kuin kevyttä palloiluakin kaipaaville.

   Tämä on mainos:
   PGA Tour 2K21PGA Tour 2K21

   PGA Tour 2K21 sisältää 12 PGA-ammattilaista, joita vastaan pääsee pelaamaan parannetussa uratilassa. Lisäksi niitä virallisia kenttiä on nyt mukana enemmän verrattuna edelliseen The Golf Club 2019 Featuring PGA Tour -peliin. PGA Tourin tulostaulut uratilassa näyttävät ihan oikeiden pelaajien edesottamuksia, mutta joukosta puuttuvat esimerkiksi Tiger Woods, Rory McIlroy, Phil Mickelson, Viktor Hovland ja Collin Morikawa. Kehittäjä on niin ikään poistanut mahdollisuuden muokata pelaajien nimiä.

   Uratilassa on muitakin uudistuksia. Lyöntivuorot ovat nyt aiempaa realistisempia nelieräisten tapahtumien aikana, sillä johdossa olevat lyövät viimeisenä erissä 3 ja 4. Vaikeustason pystyy säätämään melkein juuri sellaiseksi kuin itse haluaa, joten haaste on muokattavissa jokaiselle sopivaksi. Mukana on niin ikään haasteiden suorittamista tusinaa PGA-ammattilaista vastaan ja lisänä sponsorien haasteita, joten kokonaisuutena uratila on oikein vetoava verrattuna aiempien vuosien painoksiin. Tilastoja on niin ikään paranneltu, ja ne vaikuttavat olevan tarkkoja.

   PGA Tour 2K21
   Tämä on mainos:

   Turnausten esitystapa niin grafiikan kuin muunkin osalta tuntuu olevan nyt aiempaa paremmin tasapainossa. John McCarthy antaa välillä omia kommenttejaan, mutta varsinaisina selostajina ovat Luke Elvy ja Rich Beem. Harmillisesti sanailu muuttuu aikaa myöten itseään toistavaksi, kuten kaikissa muissakin urheilupeleissä. Osa kommenteista on ihan hauskoja, mutta ei enää seitsemännen kerran jälkeen. Muissa pelimuodoissa äänessä on enimmäkseen John McCarthy, sillä onhan hän se The Golf Clubin ääni.

   PGA Tour 2K21

   Edellisessä pelissä oli suuria eroja eri alustojen kesken, ja ainakin valikoiden osalta sama linja näyttää jatkuvan edelleen. Tein arvioni PS4-versiolla, mutta vertasin kokemaani PC-versiolla tehtyihin videoihin. Onneksi kuitenkin vaikuttaa siltä, että itse pelattavuudessa ei enää samaa eroa ole nähtävissä.

   Kuten jo mainitsin, PGA Tour 2K21 on löytänyt tavan miellyttää kaikenlaisia pelaajia taitotasosta riippumatta. Helpotusta kaipaaville on sellaisia tarjolla monella eri tavalla. Valmiita vaikeustasoasetuksia on useita, mutta niitä voi halutessaan muokata hyvin syvällisesti. Muun muassa sen voi valita, onko tuulen suunnalla ja voimakkuudella vaikutusta, tai vaikka maaston korkeuseroilla. Ja kuten odottaa sopii, pelaaminen on kovimmalla vaikeustasolla erittäin haastavaa.

   PGA Tour 2K21PGA Tour 2K21PGA Tour 2K21

   Grafiikka ja äänet eivät ole juuri muuttuneet edellisistä versioista. Joitakin parannuksia on tehty varsinkin ruohon ulkonäköön, mutta noin muuten grafiikka on kelvollista tekemättä kuitenkaan erityistä vaikutusta. Yleisöllä ei ole minkäänlaista vaikutusta pelattavuuteen, sillä yleisö muuttuu joukoksi aaveita pallon kohdatessaan. Myös pelaajien liikeanimaatiot ovat hyvin samanlaiset kuin ennenkin. Äänitehosteet ovat nekin edelleen yhtä loistavia, eikä ääniraita ole tinkinyt rentoudestaan.

   Ennen julkaisua oli ilmassa huolta siitä, että 2K toisi golfiin mukaan niin sanottuja "pay-to-win" -elementtejä, joita on nähty härskisti muun muassa NBA 2K -sarjassa. Toisin sanoen huolen mukaan lisää rahaa maksamalla saisi ostetuksi itselleen parhaat varusteet ja pelaajat. Näin ei onneksi ole tehty, ja eri mailojen ominaisuudet on tasapainotettu hyvin.

   PGA Tour 2K21PGA Tour 2K21

   Omien kenttien tekemisen mahdollistava kenttäeditori on kokenut muutoksia. Tämä ominaisuus on ehkä se suurin yksittäinen syy, miksi The Golf Club pelisarjana on jäänyt henkiin. Pelaajien itse suunnittelemat kentät mahdollistavat sen, että joka päivä voi pelata uudella kentällä. Kenttien erilaiset objektit oli aiemmin sidottu tietynlaisten teemojen ympärille, mutta näin ei ole enää. Vapaus sijoitella objektit miten mielii avaa siis runsaasti uudenlaisia mahdollisuuksia. Se itse työntekokin on aiempaa nopeampaa ja helpompaa. Tulevaisuus tuonee siis tullessaan mitä erikoisimpia luomuksia verkkoon pelattavaksi.

   Virheetön PGA Tour 2K21 ei ole, sillä puutteita on jäänyt mukaan. Pelatessa pallo käyttäytyy ajoittain tavoilla, jonka ei pitäisi olla mahdollista. Lisäksi ristiin pelaaminen eri alustojen kesken ei ole edelleenkään mahdollista. Moinen on kummallista, sillä juuri golf olisi omiaan muiden alustojen kanssa koettavaksi. En sitä paitsi ymmärrä, miksi ihmeessä tuloksia verratakseen on omat tilastonsa jaettava jollekin niin sanotun ulkopuolisen tahon ylläpitämälle sivustolle.

   PGA Tour 2K21

   PGA Tour 2K21 on siis kaiken kaikkiaan oikein hyvä peli. Se miellyttää niin kevyen pallottelun ystäviä kuin vakavan simulaationkin faneja. Uratilaa on paranneltu, pelattavuus on aiempaa sujuvampaa, ja mukana on nyt uusia lisensioituja kenttiä ja ammattilaispelaajia. PGA Tour 2K21 on se paras markkinoilla oleva golfailu, ja varmaan sellaisena pysyykin aina seuraavan painoksen julkaisuun asti.

   PGA Tour 2K21
   HQ
   09 Gamereactor Suomi
   9 / 10
   +
   Jännittävä uratila, aiempaa paremmat pelimekaniikat, monipuolisesti muokattava vaikeustaso
   -
   Ei ristiin pelaamista alustojen kesken
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Täydentävä mielipide

   Markus Hirsilä

   Daniel Andersenin Playstation 4 -arvio on hyvä, joten keskityn omassa lyhyessä katsauksessani omaan käyttäjäkokemukseeni PGA Tour 2K21 -pelin parissa. Testin suoritin tavallisella Xbox Onella.

   PGA Tour 2K21 on peli, jonka pariin tullaan rentoutumaan. Kaikki nimittäin ottaa oman aikansa, ja tämä koskee myös lataustaukoja. Pelin käynnistymisessä kestää oikeasti liian kauan, ja valikoissa liikkuessa tahti saisi olla selvästi sujuvampi. Toisaalta hitaus alleviivaa juurikin sitä, ettei pidä olla tuli hännän alla pelaamassa. Saatan jatkossa tehdä itselleni sellaisen rutiinin, että illalla ennen nukkumaan menemistä otan yhden kierroksen virtuaaligolfia sen rentouttavan vaikutuksen vuoksi.

   Arviossa mainittu vaikeustason monipuolinen säätäminen pitää täysin paikkansa. Ongelmaksi muodostuu se, että eri asetuksien välitön vaikutus omaan pelaamiseen ei ole täysin selvä. Näin ollen jopa kaltaiseni virtuaaligolfin veteraani saa varata useamman 18-reikäisen kierroksen siihen, että kokeilee erilaisia asetuksia mieleistä vaikeustasoa etsiessään. Valmiit oletusvaihtoehdot toki auttavat alkuun pääsemisessä, mutta se viimeisen päälle omaan makuun tuunailu onkin kokonaan toinen juttu.

   Kokonaisuutena tarjolla on erittäin pätevää virtuaaligolfia, eikä markkinoilta tätä parempaa löydykään. Tärkeintä pelaajan kannalta on kuitenkin se oma asenne. Nyt ei pidetä kiirettä sen enempää pelin käynnistyksessä kuin itse pelaamisessakaan.

   8/10

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä