Suomi
Gamereactor
artikkelit

Philips ja AOC esittelivät uusia pelinäyttöjään

AOC ja Philips tekevät vuodesta 2023 mehukkaan pelinäyttöjen puolesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Global Marketing Manager Stefan Hammer oli innoissaan aloittaessaan AOC/MMD-esityksen. TPV pitää hallussaan niin Philipsin kuin AOC:n tuotekokoelmaa, ja hyvin pyyhkii tällä hetkellä. Sen osoittavat näyttöjen myyntilukemat, ja markkinaosuus on pysytellyt 34% luokassa viime vuodesta lähtien. Tulevaisuus on korkean virkistystaajuuden paneeleissa, ja jo vuonna 2023 sellaisten näyttöjen osuuden uskotaan nousevan lukemaan 25%. Videopelaajat tietenkin haluavat mahdollisimman nopeita näyttöjä, ja kun kysyntä ja tuotanto kasvavat, hinnat laskevat.

Näyttöjen myynti on hiljalleen taas alkanut kasvaa sen laskun jälkeen, joka koettiin Covid-19-pandemian vuoksi. Viime syksynä Hammerin mukaan investoitiin vahvasti Philips Evniaan ja pelinäyttöihin. Painopiste on aiempaa modernimmassa muotoilussa ja innovatiivisissa ratkaisuissa. Philipsin pelinäytöt ovat jatkossa Evnia-nimen alla, ja jakautuvat kolmeen sarjaan: 3000, 5000 ja 8000.

Philips ja AOC esittelivät uusia pelinäyttöjään
Philips ja AOC esittelivät uusia pelinäyttöjään
Tämä on mainos:

Seuraavaksi AOC:n tuotepäällikkö César Reyes Acosta kertoi vuoden 2023 uutisista. Tällä hetkellä kautta maailman on noin 2,5 miljardia videopelaajaa, joista 323 miljoonaa on EU:n alueella keski-iän ollessa 34 vuotta. Heistä noin puolet on korkeasti koulutettuja, ja yli puolella on täysipäiväinen työ hyvällä palkalla. Tämä kohderyhmä pystyy siis ostamaan kalliita pelinäyttöjä. Vuodesta 2020 alkaen korkeamman resoluution näyttöjen myynti on tasaisesti alkanut kasvaa. Full HD 144/165Hz ovat edelleen osuudella 47%, mutta suunta on alaspäin. QHD yhdessä 240Hz näyttöjen ovat taas suurimman nousun kokijat. Ultra HD kasvaa hitaasti, mutta varmasti ollen viime vuonna 4% markkinaosuudella, kun taas OLED/mini-LED kasvaa 2% vuonna 2023. Erityisesti OLED tuntuu olevan se luonnollinen askel IPS-paneeleihin verrattuna.

Philips ja AOC esittelivät uusia pelinäyttöjään
Philips ja AOC esittelivät uusia pelinäyttöjään
Philips ja AOC esittelivät uusia pelinäyttöjään
Tämä on mainos:

Acosta jatkoi esittelemällä viisi näyttöä ja kuulokemikrofonin. AOC-näyttöjä on kolme uutta, Evnialta kaksi uutta ja AOC Gamingilta kuulokemikrofoni. Kiinnostavimmalta näyttää uusi AG276QZD OLED Agon Pro -sarjasta. 27" OLED-näyttö QHD-resoluutiolla, 240Hz virkistystaajuudella ja 0,01 ms vasteajalla. Testihuoneessa näytöllä pyöri Cyberpunk 2077 ja se näytti hyvältä. Värit ovat loistavat, ja näytön jalka vei tuskin tilaa lainkaan pöydällä. Odotan innolla tämän kokeilemista, kunhan näyttö lanseerataan kesäkuussa.

Philips ja AOC esittelivät uusia pelinäyttöjään
Philips ja AOC esittelivät uusia pelinäyttöjään

AOC Gamingin AG405UXC on 40" WQHD-näyttö IPS-paneelilla, 144Hz virkistystaajuudella ja 1 ms vasteajalla. Mukana on ihan oikea KVM-kytkin 90 W ja on siksi tarkoitettu niille, jotka haluavat kiinnittää saman näppäimistön, hiiren ja näytön sekä työkoneeseen että henkilökohtaiseen tietokoneeseen vaihdellen kahden laitteen välillä nopeasti ja kätevästi. Lanseeraus tapahtuu kesäkuussa, ja ainakin kuvissa näyttö näyttää oikein hyvältä. Iso koko vaatii tietenkin paljon tilaa. Tulossa on niin ikään uusi 24" QHD-näyttö IPS-paneelilla, 165Hz ja 4 ms vasteajalla AOC Gamingilta vielä huhtikuussa, ja nimenä on Q24G2A/BK. Painopiste on pikselitiheydessä, joka onkin 123 PPI (Pixels Per Inch), ja se myös näkyy, sillä ero tavalliseen FHD-näyttöön ja 92 PPI on selvä.

Philips ja AOC esittelivät uusia pelinäyttöjään

AOC:n kuulokemikrofoni on langaton GH501 lupaillen jopa 70 tuntia kestoa akulle, DTS:X, kaksin parein korvapehmusteita ja mikrofoni on irrotettava. Kauaa en ehtinyt testata, mutta ääni oli lupaava, ja kuulokkeet istuivat miellyttävästi päähän. Julkaisu tapahtuu heinäkuussa, ja laite on yhteensopiva kaikkien laitteiden kanssa. Philips Evnian kaksi uutta näyttöä julkaistaan toukokuussa, ja ne ovat kaksi halvempaa mallia. Ensimmäinen on 3000-sarjan 25M2N3200W salamannopea 24,5" FHD VA -näyttö 240Hz ja 1 ms vasteajalla. Se toinen on sitten 5000-sarjan 25M2N5200P ja vieläkin nopeampi samassa koossa FHD IPS -näytöllä 280Hz ja 1 ms vasteajalla. IPS-näytöllä pyöri Counter-Strike: Global Offensive ja katselin pelaamista pitkään, sillä niin sujuvalta kaikki näytti. Salamannopea vasteaika, kirkkaat värit ja 280 Hz virkistystaajuus luovat kuvalle omanlaisensa tyyneyden. Philips näyttää olevan vauhdissa Evnialla, ja AOC siirtyy OLED-teknologiaan. Toivottavasti näitä saadaan aikanaan Gamereactorin testiin.Ladataan seuraavaa sisältöä