Suomi
Gamereactor
laitearviot

Playseat Puma Active

Kiikkutuoli hyperaktiiviselle pelaajalle

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Playseat Puma Active

Pelaaminen on viime vuosina muuttunut suuren yleisön silmissä salonkikelpoisemmaksi harrastukseksi, ja sen myötä yhä useampi "perinteinen" yritys haluaa päästä osingoille pelaajille suunnatuista "gamer gear" -markkinoista. Tällä kertaa vuorossa on kenkä- ja urheiluvaatevalmistajana paremmin tunnettu Puma ja sen varsin erikoinen Playseat-pelikiikkutuoli.

Yllättävän pienikokoisessa ja kevyessä laatikossa toimitetun Playseatin saa kasaan ilman erillisiä työkaluja ja lähestulkoon kokonaan ilman ohjeitakin, kiitos fiksusti värikoodattujen mattamustien putkien. Hengittävästä ja kohtalaisen kovasta kankaasta valmistetun päällisenkin saa paikoilleen ilman sen kummempaa ähvellystä. Kangas ei pingotu aivan niin kireälle kuin kuvista saattaisi olettaa, ja aikuisen alla se antaa periksi muttei tunnu kuitenkaan rojahtavan alta. Maksimipainoraja on 122 kiloa, mutta ylärajoilla metalliputket alkavat todennäköisesti painamaan jalkoja kankaan painuessa.

Playseat Puma Active
Tämä on mainos:

Neljä kankaaseen kaiverrettua taskua tallettavat pienesineet kuten kännykän tai peliohjaimen mukavasti, mutta varsinaista juomatelinettä tuolissa ei ole. Metalliputkien pohjassa olevat muoviset palikat hallitsevat keikkumista varsin hyvin eikä härveli varsinaisesti keinu kiikkutuolin tavoin kuin erikseen asentoa vaihtaessa. Puman markkinointijantterien mielestä eri "kiikkumisasteille" on ollut fiksua antaa pönttöjä termejä kuten "Win Mode" tai "Attack Mode". Se on kiikkutuoli - ei sen asennoille tarvitse antaa nimiä. Koko yksityiskohta saa Playseatin tuntumaan hieman todellisuudesta vieraantuneelta.

Parantaako Playseat sitten konsolipelimenestystä? No ei. Siinä istuminen on hetken aikaa kohtalaisen mukavaa, mutta pidemmän päälle tukeva sohva vie voiton joka kerta. Tuolin asettelu tavalliseen kerrostalon olohuoneeseen sohvapöytien ja muun rinnalle on sekin haasteellista. Se olisikin paremmin kotonaan kellariin rakennetussa TV-nurkassa tai rapakon toisella puolella jenkkien valtavissa olohuoneissa.

Playseat Puma Active

Viimeinen naula painoisekseen ja kokoisekseen yllättävän tukevan ja helposti kasattavan Playseat Puma Activen arkkuun tulee sen hinnasta. Melkein 250 euron hintaisena jo valmiiksi kyseenalaisen hyödyn tai käyttötarkoituksen perustelulta katoaa pohja lopullisesti. Materiaalit ovat toki laadukkaat, mutta hinnassa haisee merkkituotteen kate ja kokonaisuudessa perinteisen firman haparoiva ensiyritys pelaajien kukkaroille.

Tämä on mainos:
Playseat Puma Active
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Helppo kasata, yllättävän tukeva
-
Järkyttävä hinta, sijoittelu normaaliin olohuoneeseen, kyseenalainen tarpeellisuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä