Suomi
Gamereactor
laitearviot

Playstation Portal on melkoinen epeli

Sonyn kaukokäyttöinen Playstation 5:n lisälaite on julkaistu. Ja se on erikoinen vehje.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

En voi väittää, että Playstation Portal tuntuisi helposti ymmärrettävältä ja loogiselta lisälaitteelta, jolle on selvä oma paikkansa pelaajan käytössä. Niin ei ole. Playstation Portal on kummallinen laite. Koko vehjettä kuvaa parhaiten sana "kummallinen", mutta ajan kanssa olen oppinut arvostamaan sitä, mitä Playstation Portalilla on tarjota.

HQ

Maailmalla on varmasti pelaajia, jotka nauttivat käsikonsolityylin pelaamisesta, vaikka iso TV-ruutukin saatavilla olisi. Playstation Portalin ajatus on yksinkertainen. Portal yhdistetään Playstation 5:n kanssa muutamassa sekunnissa, ja sitten se Playstation 5 onkin käytössä. Itse konsoli on oltava joko päällä tai siinä Sleep Modessa. Sitten voi aloittaa konsolin kovalevylle ladattujen pelien tai fyysisesti kelkassa olevan pelin pelaamisen Playstation Portalin ruudulta.

Portal on 30 cm leveä, ja 8 cm korkea. Näyttö on 8" LCD-paneeli resoluutiolla 1920 x 1080p, 60 Hz ja kosketusnäytön kera. Painoa on 529 g ja akku on 4370 mAh, joten kestoa on 4-5 tuntia yhdellä latauksella. Hintaa on noin 240 euroa. Näytön molemmin puolin on sitten kuin keskeltä katkaistu Dualsense-ohjain. Erona on se, että analogitatit ovat hieman pienemmät kooltaan. Portal tuntuu kevyeltä, eivätkä pienemmät tatit häiritse lainkaan.

Suunnittelu on sekä ilmeistä että kummallista. Portal näyttää kahtia halkaistulta Dualsenselta, jonka väliin on laitettu näyttö. Käyttäjän tuntuma on silti erittäin miellyttävä. Portal ei tunnu käsissä raskaalta useamman tunninkaan käytön jälkeen, eikä ohjaus tuota käsiin kramppeja, joita koen Steam Deckilla, Asus Allylla, Legion Go'lla ja Nintendo Switchillä.

Suorituskyvyn osalta Portal on hyvä. Grafiikan hoitaa kaukoyhteydellä Playstation 5, joka lähettää internetin kautta kuvan Portalille. Suoratoistettava sisältö on siis 1080p eikä 4K, johon siis Playstation 5 itse pystyy. Mahtava LCD-näyttö kuitenkin takaa, että pelit näyttävät hyvältä. Ajoittain esimerkiksi Gran Turismo 7 repi ruutua, ja välillä resoluutio putoaa alle 1080p, mutta näitä hetkiä osaa tietysti odottaa. Suurimmaksi osaksi kaikki toimii sujuvasti. Pelasin paljon Portalilla Call of Dutya ja Fortnitea ilman minkäänlaisia ongelmia.

Tämä on mainos:

Dualsensen puolikkaissa on mukana Sonyn haptiset moottorit, ja Portalissa on niin ikään sopeutuvat liipaisimet. Värinä ei koskaan ole niin voimakasta, että näyttö alkaisi täristä. Portalia on siis oikein miellyttävä pidellä käsissä, ja värinätoiminto on parempaa kuin mikään muu markkinoilla oleva tällä hetkellä.

Huonojakin puolia on. 8" LCD-näyttö on hyvä, mutta olisin kaivannut OLEDia. Portal ei myöskään tue kuulokkeita Bluetooth-yhteydellä, ja se on merkillistä. On siis laitettava johto kiinni 3,5 mm paikkaan tai ostettava Sonyn omat Inzone-kuulokkeet, jotka on erityisesti suunniteltu Playstation Portalille. Olisin halunnut käyttää Portalin kanssa omia HyperX Cloud Alphojani.

Kokonaisuutena valittamista ei juuri ole. Portal on kummallinen vehje, jota tuskin koskaan tulen enää käyttämään, mutta hyvä laitehan tämä on. Jos siis "Remote Play" on se oma juttu Playstation 5 -konsolilla kotona, on Portal silloin täydellinen valinta.

Playstation Portal
Tämä on mainos:
Playstation Portal
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mahtava tuntuma käsissä, loistava näyttö, hyvä akunkesto, helppo asennus, hyvä hinta
-
Ei Bluetooth-tukea, ei OLED-näyttöä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä