Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Gone

Poissa

Teleporttaileva perheenisä on ainakin ajatuksena mielenkiintoinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Gone

Arttu Haglundin ohjaama omakustanteisesti toteutettu varsin kunnianhimoinen draama Poissa sisältää omanlaistaan ajatusta, mutta jostain syystä teemaa ei käsitellä niin pitkälle kuin olisi ollut tarpeen.

HQ

Perheenisä Matti (Panu Tuomikko) kokee arjen keskellä jotain erittäin poikkeuksellista. Hän alkaa kirjaimellisesti teleporttailla paikasta toiseen ainakin näennäisen sattumanvaraisesti. Vuosien varrella teleporttailu muuttuu alati vaikeammin ennustettavaksi. Miten tämä vaikuttaa niin Mattiin kuin hänen perheeseensä? Tällaista kuviota tutkii elokuva Poissa.

Elokuvan lähtökohta on kummallinen, mutta toisaalta mikäs siinä: on sitä erikoisemmistakin aiheista tullut rainoja katseltua. Tarina keskittyy yksinomaan teleporttailun aiheuttamiin seurauksiin niin päähenkilölle kuin hänen läheisilleenkin. Toisin sanoen sitä varsinaista syytä kummalliselle ilmiölle ei pohdita lainkaan. Ymmärrän kyllä käsikirjoittaja Avi Heikkiselle aiheutuvat hankaluudet moisen kummallisuuden pohtimisesta, mutta silti olisi kannattanut edes yrittää.

Tämä on mainos:
GoneGone

Dialogi on epätasaista, eikä henkilöhahmojen reagointi tilanteisiin tunnu aina luontevalta. Kaukoidässä hotellin lattialla Matin kohtaava entinen työnantaja ei tunnu olevan kauheasti ihmeissään siitä, miksi vastaan tulee entinen alainen sellaisessa paikassa. Elokuvan lopussa raskaana oleva nainen nimittelee tökerösti omaa kumppaniaan ilman, että käytökselle annetaan minkäänlaista selitystä. Molemmissa kuvaamissani esimerkeissä taustalla on varmasti ollut jokin ajatus, mutta sitä ei sitten ole onnistuttu välittämään katsojalle.

Teknisesti Poissa on toteutettu ihan hyvin, joten katsomiskokemus ei ainakaan kaadu tekijätiimin kykyihin elokuvantekijöinä. Äänitehosteita käytetään monipuolisesti ja kautta linjan, mutta toisaalta musiikista ei jää minkäänlaisia muistikuvia. Pääasiallisena lisämateriaalina DVD-julkaisussa on peräti 83-minuuttinen dokumentti elokuvan tekemisestä. Kyseessä on varmastikin tekijöille itselleen ajateltu tapa saada muistiin koko tekoprosessi, ja sellaisena se toimii hyvin.

Poissa on mielenkiintoinen intohimoprojekti, jota voi suositella kotimaisen elokuvan harrastajille.

Tämä on mainos:
GoneGone
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Poissa

Poissa

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Teleporttaileva perheenisä on ainakin ajatuksena mielenkiintoinen.Ladataan seuraavaa sisältöä