Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Ploey: You Never Fly Alone

Poju - Et koskaan lennä yksin

Pätevä lastenanimaatio ei herätä tunteita suuntaan tai toiseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kevät koittaa, ja kurmitsapariskunta tuottaa munasta jälkikasvua. Nimeksi tulee Poju, jolla on syystä tai toisesta vaikeuksia oppia lentämään. Surullisten sattumusten tuloksena kaikki muut kurmitsat suuntaavat etelään, jolloin Poju jää viettämään talvea yksin. Onneksi ei kuitenkaan kokonaan yksin, sillä seuraa pitää kovia kokenut riekko Giron. Tuloksena saadaan ammattitaidolla tehty animaatio, joka ei kuitenkaan onnistu herättämään oikein minkäänlaisia tunteita.

HQ

Vajaa puolitoistatuntisesta leffasta saa parhaiten irti, kun keskittyy animaatiojälkeen. Ilmeisiin ja liikkeisiin on onnistuttu loihtimaan eloisuutta, jonka muistaa vielä itse elokuvan päättymisen jälkeenkin. Harmillisesti vain yksi henkilöhahmoista jää mieleen, ja silloinkin kyseessä on vain pieni sivujuonne kokonaisuudessa. Aamuisin joogaa harrastava pyöreiden pikkulintujen joukko suhtautuu elämään sanalla sanoen lunkisti. Melkein joka aamu lähitalossa elelevä kissa kaappaa yhden linnuista hampaisiinsa, ja kuljettaa sen sisätiloihin. Poikkeuksetta joka kerta niin kissa kuin lintukin lentävät nopeasti takaisin ulos, ja seuraavana aamuna kuvio toistuu. Tällaisia vahinkohelmiä sattuu joskus animaatioissa, ja toinen esimerkki on Madagascar, jonka sotilaalliset pingviinit vievät huomion päähenkilöiltä lähes tyystin.

Ploey: You Never Fly AlonePloey: You Never Fly Alone

Lapsille tarkoitetuksi animaatioksi Pojussa käsitellään hyvin paljon kuolemaa eri muodoissaan. Yleensä tätä teemaa vain sivutaan lyhyesti, mutta nyt kuoleman seuraukset ovat varsin keskeisessä osassa kuljettamassa tarinaa eteenpäin. Tämä ei ole hyvä tai huono asia, mutta sen panee merkille.

DVD-julkaisun kuva on erottuvan rakeinen, mutta ei häiritsevällä tavalla. Lisäksi mukana on ainoastaan suomeksi ja ruotsiksi tehty ääniraita. Onneksi suomalainen dubbaus on tehty hyvin, vaikkakin muutama puute on kuultavissa. Pojun roolissa ääntelevä näyttelijä ei onnistu tuomaan ääneensä tilanteiden vaatimaa tunnetta, ja ajoittain samaa näyttelijää kuullaan useammassa kuin yhdessä roolissa. Minkäänlaisia lisämateriaaleja ei julkaisun mukana tule.

Tämä on mainos:

Poju - Et koskaan lennä yksin on animaatio, jonka katsoo kerran mielellään. Harmillisesti henkilöhahmot jäävät pintapuolisiksi, joka olisi ollut omiaan lisäämään elokuvan vetoavuutta.

Ploey: You Never Fly AlonePloey: You Never Fly Alone
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä