Suomi
Gamereactor
laitearviot

Pokémon Go Plus

Suurpiirteinen salametsästysväline.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pokémon Go -huuma saattaa olla hiipumassa hieman, mutta pelillä on silti miljoonittain pelaajia ympäri maailmaa. Niantic tuo nyt taskuhirviöidensä metsästykseen taskukokoisen ansan.

Varsin vaatimattomassa myyntipaikkauksessa saapunut Plus-loota sisältää itse laitteen lisäksi kapean kankaisen rannekkeen sekä ohjekirjat. Mitoiltaan noin 3x4x2,5-sentin pokepallomaisesti muotoiltu Plus on muovinen ja kevyt. Sen ainoa, isohko painonappi sijaitsee laitteen etuosassa. Takaosan saa irti yhdellä ruuvilla, jos oletusarvoisesti kiinni olevan klipsin haluaa vaihtaa rannekkeeksi tai mukana tuleva littana paristo vetelee viimeisiään. Harmillisesti mitään näppärää rannekkeen pikakiinnitystä ei ole. Itse ranneke on varsin pienikokoinen ja kömpelösti säädettävissä. Noin viidenkympin hintaiselta lisälaitteelta toivoisi vähän parempaa laatua.

Pokémon Go PlusPokémon Go Plus

Mutta itse toimintaan: Plus yhdistetään Pokémon Go -peliin ensimmäisellä kerralla valikoista parin napinpainalluksen avulla. Jatkossa riittää, kun tökkää päänäkymässä olevaa Plus -ikonia ja pistää laitteen sen ainoasta napista päälle. Plus kommunikoi pelaajan kanssa värein sekä värähtelyin. Vihreä valo ja värähtely kertovat Pokémonista, joka on kantaman sisällä ja jonka olet napannut joskus aiemmin. Keltainen valo viestittää ennestään tuntemattomasta. Nappia painamalla Plus yrittää napata mörön talteen. Jos valo muuttuu punaiseksi, pentele pääsi karkuun. Monivärinen valo kertoo onnistuneesta kaappauksesta. Pokéstoppeja voi käyttää samalla tavalla. Salitaisteluihin laite ei sentään kykene. Sekä ranteessa että taskussa Plus värähtelee sen verran voimakkaasti, että napin painamisen huomaa tehdä aina tärinän aikana. Itse pelin pitää olla koko ajan päällä puhelimessa, sillä itsenäiseen toimintaan Plussasta ei ole.

Tämä on mainos:

Plus automatisoi ison osan pelistä, joka jo oletusarvoisesti kiikkuu pelin ja keräilylelun välillä. Sen avulla kävelymatkan metsästyksen voi suorittaa täysin muulta yleisöltä piilossa, kunhan vaan tökkii Plussan nappia taskussa sen väristessä. Loppusaldon voi sitten tarkastaa puhelimella pelin kömpelöstä päiväkirjasta määränpäähän päästyään. Teknisessä mielessä laite toimii hyvin ja toimisi paremmin, mikäli sitä ohjaileva GO ei olisi niin temperamenttinen toimintansa suhteen. GO päätti sulkea itsensä useammin kuin kerran testikävelyiden aikana, joten Plus meni samalla hiljaiseksi allekirjoittaneen tietämättä.

Pokémon Go Plus on siis kätevä laite riiviöiden tehokkaaseen salametsästykseen. Samalla se kuitenkin vie ison osan itse pelaamisesta, johon kokeneemmat keräilijät ovat tosin jo varmasti kyllästyneet. Tarkkuusammuntaan siitä ei ole ja harvinaisemmat pokemonit haluaa joka tapauksessa varmasti haaviin. Sitä varten pelaajan täytyy nähdä pelitilanne perinteiseltä ruudulta. On kuitenkin huomioitavaa, että Niantic vastaan Plussalla ongelmaan, jonka se on itse luonut. Vastaavan järjestelyn kun saisi aikaiseksi paremmin suunnitellulla Go-ohjelmistolla, joka ei vaatisi tuhottomasti virtaa ja lisäakkuja jatkuvasti käynnissä ollessaan. Jos haluat metsästää huomiota herättämättä ja suurpiirteisemmällä otteella vaikka koulu- tai työmatkan ohessa, Plus voi olla järkevä (joskin kallis) hankinta. Harvinaisuuksien satavarmaksi pussittamiseksi kannattaa edelleen tuijottamaan ruutua ja pelata oikeasti.

Pokémon Go Plus
HQ
Tämä on mainos:
Pokémon Go PlusPokémon Go PlusPokémon Go Plus
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Pieni, kevyt, selkeä toiminta
-
Alustan rajoitteet, kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä