Suomi
Gamereactor
laitearviot

PowerA FUSION Pro Wireless Controller (Nintendo Switch)

Pätevä Elite-ohjain Nintendo Switchille. Mutta onko se tarpeellinen?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
PowerA FUSION Pro Wireless Controller (Nintendo Switch)PowerA FUSION Pro Wireless Controller (Nintendo Switch)

Olen arvioinut vuosien saatossa muutamia niin sanottuja Elite-ohjaimia niin Xboxille kuin Playstationillekin, ja nyt on vuorossa se Nintendo Switchin Elite-ohjain. Moinen tarkoittaa yleensä sitä, että peliohjain on koottu tavallista laadukkaammista osista, kokonaisuus on perusohjainta monipuolisemmin muokattavissa ja selkäpuolella on kahdesta neljään ohjelmoitavaa niin sanottua siipiohjainta (joita itse nimitän kuvaavasti takalärpäkkeiksi). PowerA FUSION Pro Wireless Controller on juuri tällainen Elite-ohjain, ja ihan hyvä sellainen.

PowerA FUSION Pro Wireless Controller on hinnaltaan vain noin 100 euroa, mikä on vähemmän kuin mitä vastaavista Elite-ohjaimista yleensä joutuu maksamaan. Esimerkiksi Xboxin Elite Series 2 -ohjaimella on hintaa melkein 200 euroa. Ohjain toimitetaan kookkaassa PowerA:n suojakotelossa, johon mahtuu säilytykseen kaikki tarvittava ohjekirjaa lukuun ottamatta. Mukana tulee huomattavan pitkä punottu johto langalliseen pelaamiseen, kaksi analogista vaihtotattia ja ohjaimen vaihdettava päällyslevy. Lisäksi takana olevat siipiohjaimet voi irrottaa, ja laittaa tilalle pelkän muovilevyn. Suojakotelo voisi olla pienempikin, sillä nyt reunoille jää tarpeettoman paljon turhaa tilaa.

PowerA FUSION Pro Wireless Controller (Nintendo Switch)
Tämä on mainos:

Mukana tulee minimalistinen käyttöohjain, josta ei juurikaan ole apua. Tarvittavien alkuasennusten tekeminen on onneksi nopeaa ja helppoa, jos vain tietää suunnilleen jo ennakolta, miten tulee toimia. Yleensä tällaisille ohjaimille tarjotaan verkossa kattavampi käyttöohje, mutta sellaista ei PowerA ole katsonut tarpeelliseksi. Toinen varsin yleinen ominaisuus on erillinen ohjelmisto, jonka avulla pääsee hienosäätämään tattien ja liipaisinten vastusta mieleisekseen. Tätäkään ei PowerA:n ohjaimelle ole tarjolla. Kaikesta edellä mainitusta seuraa se, ettei ohjainta kannata hankkia ensimmäiseksi Elite-ohjaimeksi. Paitsi tietysti siinä tapauksessa, että on mielenkiinnosta valmis opiskelemaan itsekseen tällaisen erikoisohjaimen perusominaisuudet.

Ohjaimen tuntuma on vankka ja kuminen tarkoittaen sitä, ettei se luista hikisissäkään käsissä. Alapuoli on suurimmaksi osaksi vuorattu kumilla, joka on lisäksi mukavan pehmeän tuntuinen. Muotoilu on selvästi haettu Switchin Pro Controllerilta, mikä on varsin luonnollinen ratkaisu. Nappien painallus tuntuu hyvältä, mutta vaadittava painallusväli on turhan pitkä. Eron huomaa silloin, jos on tottunut Xboxin vastaavaan. Esimerkiksi Mario Kartin tiukoissa kisoissa tulee joskus painettua nappia liian hellästi, jolloin toiminto jää rekisteröitymättä. Pienenä miinuksena voi sanoa senkin, että painalluksesta syntyvä napsahdus on turhan äänekäs.

Jos perusnapin painalluksen tuntuma on hyvä, samaa ei voi sanoa takana olevista siipiohjaimista. Napsahtaa se takanakin, mutta välillä takalärpäkettä tulee painettua liian suurella voimalla, koska tuntuma ei ole samanlainen kuin ohjaimen muilla napeilla. Niin ja se liikeohjaus on mukana, ja toimii hyvin.

PowerA FUSION Pro Wireless Controller (Nintendo Switch)PowerA FUSION Pro Wireless Controller (Nintendo Switch)
Tämä on mainos:

PowerA FUSION Pro Wireless Controllerin langaton yhdistäminen itse konsoliin tapahtuu muutamassa sekunnissa. En muista koskaan nähneeni vastaavaa. Muutenkin pelatessa langaton yhteys on täysin moitteeton, mikä on tietenkin pelinautinnon kannalta erittäin keskeinen ominaisuus. Ohjaimeen voi yhdistää haluamansa langalliset kuulokkeet 3,5 mm "plugilla". Tällöin on muistettava, että pelaaminen on tehtävä langallisesti, koska muuten ominaisuus ei toimi.

Kaiken kaikkiaan PowerA FUSION Pro Wireless Controller tekee hyvin tehtävänsä. Se huonoin ominaisuus on nappien pitkä painallusväli, ja siipiohjainten erottuvan paljon heikompi painallustuntuma. Ja tietenkin se, ettei mukana ole erillistä ohjelmistoa näiden tarkempaan tuunaukseen. Käyttöohjeiden minimalistisuus aiheuttaa lisäksi sen, että pelaajan on oltava jo valmiiksi edes hieman vihkiytynyt niin sanottujen Elite-ohjainten toimintaan. En ole lainkaan varma siitä, onko hinnassa tuleva lisäpanostus tarpeellinen Nintendo Switchillä verrattuna viralliseen Pro Controlleriin. Niin tai näin, nyt on Switchillekin tarjolla ihan pätevä Elite ohjain, ja vieläpä muihin alustoihin verrattuna huokeampaan hintaan.

HQ
PowerA FUSION Pro Wireless Controller (Nintendo Switch)PowerA FUSION Pro Wireless Controller (Nintendo Switch)
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hintaa vähemmän kuin muilla Elite-ohjaimilla, moitteeton langaton yhteys, tavoittaa melkein Nintendon oman Pro Controllerin tuntuman, ei luista hikisissäkään käsissä
-
Nappien painallusväli liian pitkä, ei erillistä ohjelmistoa hienosäätöön, suojakotelo voisi olla pienempi, Switch ei välttämättä tarvitse näin tuunattua ohjainta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä