Suomi
Gamereactor
uutiset
Final Fantasy XIII

PS3:n Final Fantasy se suositumpi

Xbox-painos jää jälkeen jopa Jenkeissä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Microsoftin kiivas kampanjointi Final Fantasy XIII:n Xbox 360 -version puolesta ei ole kallistanut pelin myyntejä ruksiboksin puoleen. Sarjan tunnettuus PlayStationilla ja Xbox-käännöksen tekniset puutteet ovat pitäneet ostajat enimmäkseen PS3:n puolella.

Tutkimusyhtiö NPD:n tilastojen mukaan peliä myytiin maaliskuun aikana Yhdysvalloissa kaikkiaan 1,32 miljoonaa kopiota, ja niistä yli 60 prosenttia oli PlayStation 3 -painosta. Näin siitäkin huolimatta, että Yhdysvalloissa on enemmän Xbox 360 -konsoleita kuin uusinta Pleikkaria.

Aivan koko totuutta luku ei kuitenkaan kerro, koska tilastossa ei näy Microsoftin Final Fantasy XIII -tarjous, jossa peli tulee uuden konsolin mukana. On silti epätodennäköistä, että laitemyynnit kuroisivat eron kokonaan umpeen.

Maailmanlaajuisesti ero näkyy selvemmin. VGCharts arvioi, että PS3-versiota on kaupattu tähän päivään mennessä jo lähes 3,6 miljoonaa kopiota, mutta Xbox 360 -versio on vasta rikkonut miljoonan rajan. Lukuun tosin vaikuttaa Japanin PS3-yksinoikeus, mikä varastaa Pleikkariversiolle liki parin miljoonan kopion etumatkan.

Euroopan osalta VGCharts laskelmoi, että peliä on myyty Xbox 360:lle noin 400 000 kopiota ja PS3:lle 770 000 kopiota.

Final Fantasy XIII julkaistiin kaikissa länsimaissa samanaikaisesti 9. maaliskuuta. Japanissa peli ilmestyi jo viime vuoden puolella.

Xbox-käännöksen heikommasta menekistä huolimatta sen voidaan silti katsoa täyttäneen tehtävänsä länsimyyntien tukijana. Miljoonamyyntiä on vaikea tulkita epäonnistumiseksi, olipa pelinä mikä tahansa.

Final Fantasy XIII
Final Fantasy XIII
Final Fantasy XIII
Final Fantasy XIII
Final Fantasy XIII

Aiheeseen liittyviä tekstejä

6
Final Fantasy XIIIScore

Final Fantasy XIII

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Eeppisen komea roolipeli, joka vasta kerää vauhtia kun muut pelit jo päättyisivät. FFXIII kuitenkin kysyy kärsivällisyyttä hitaan temponsa ja hajanaisen kerrontansa vuoksi.Ladataan seuraavaa sisältöä