Suomi
Gamereactor
uutiset
Rime

PS4-yksinoikeus, joka olisi voinut olla Xboxin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tequila Worksin seikkailupeli Rime on puhuttanut viime päivinä indie-piireissä. Vuodettujen asiakirjojen mukaan madridilaisstudio suunnitteli pelin julkaisua alkujaan Microsoftin alustoille, mutta Redmondin jättipä ei Icomaista peliä hyväksynyt. Niinpä se päätyi Sonyn siipien suojaan.

Rimen tarina on helppo nähdä esimerkkinä Microsoftin indie-politiikan epäonnistumisesta. Mutta onko se sitä? Gamereactor otti yhteyttä suoraan Tequila Worksiin, joka valaisi kuviota tarkemmin.

Kehittäjä sanoi Microsoftin puolustukseksi, ettei se sulkenut ovea espanjalaisten edestä heti kättelyssä. "Projekti sai vihreää valoa", Tequila Worksilta kerrottiin. "Vasta kun Xbox Onen suunnitelmat julkistettiin eikä projekti pystynyt mukautumaan, päätettiin ettei yhteistyötä jatkettaisi ja kumppania haettaisiin muista julkaisijoista."

Tarkalleen ottaen mikä Microsoftin kanssa meni myttyyn, ei selvinnyt, mutta ainakin huhuilut projektin suorasta torppauksesta ovat selvästi liioiteltuja.

Lopputulema on joka tapauksessa se, että Rime julkaistaan yksinoikeudella PS4:lle. Samaan aikaan Sonysta on kasvamassa indie-kehittäjien ykkösjulkaisija. Jälkiviisastelu on helppoa; Xbox-pomo Phil Spencer kommentoi Twitterissä katuvansa yhteistyön kariutumista Tequila Worksin kanssa.

Viime kesänä julkistetusta Rimestä odotetaan emotionaalisesti liikuttavaa ja visuaalisesti erityistä seikkailua. Tequila Works paiskii yhä töitä vastatakseen koviin odotuksiin. Studion mukaan pelillä on "paljon todistettavaa".

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Kotimainen mielipide Rimesta

Kotimainen mielipide Rimesta

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Toukokuun lopussa julkaistiin Tequila Worksin Rime, joka on nyt saanut kotimaisen kakkosmielipiteen. Lue Ossin arvio täältä.

0
Tiistain arviossa Rime

Tiistain arviossa Rime

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Normandian maihinnousun vuosipäivän kunniaksi arviossa on taianomainen Rime. Lue arvio täältä.Ladataan seuraavaa sisältöä