Suomi
Gamereactor
arviot
Puzzling Places

Puzzling Places katsoo pulmia uudesta näkökulmasta

Klassisen pulmailun tarkastelua uudesta perspektiivistä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

VR-pelien paljoudesta huolimatta yleiset normit ja mekaniikat ovat käytössä suurimmassa osassa tarjontaa. Aina silloin tällöin löytyy kuitenkin tekijä, joka lähtee tekemään hieman erilaista VR-kokemusta. Hyvänä esimerkkinä tällaiselle toiminnalle on Realities.io Inc pelillään Puzzling Places, joka tähtää zenmäiseen fiilistelyyn yksinkertaisella ja hyvin tutulla pulmailulla.

Puzzling Placessa ei ole minkäänlaista tarinaa vaan peli käynnistyy suoraan päävalikkoon, mikä on kaikessa yksinkertaisuudessaan vain lista valittavia kolmiulotteisia palapelejä. Lista sisältää tunnettuja ja vähemmän tunnettuja rakennuksia ja rakennelmia ympäri maailmaa, joista voi valita haluamansa vapaasti.

Idea pelissä on selkeä. Valittu rakennelma on hajotettu paloiksi ja pelaajan pitää kasata se yhdeksi kokonaisuudeksi kuin palapeli. Osia voi pyöritellä vapaasti virtuaalikäsillä, ja kun toisiinsa käyvät palat löytyvät ja pelaaja asettaa ne kiinni oikeassa kulmassa, palat lukkiutuvat toisiinsa. Pelaajan ympärille on palojen ohella sijoitettu valokuvia kohteesta eri kulmista, joita tarkkailemalla rakennelmasta saa paremman kokonaiskuvan, ja kolmiulotteisen palapelin kokoaminen helpottuu.

Tämä on mainos:

Lisää haastetta kasaamiseen tulee valitun rakennelman ympäristöstä. Kolmiulotteiseen palapeliin kun sisältyy myös osa kohteen ympäristöä kuten kallion kielekettä, autoteitä autoineen tai läheisiä muita rakennuksia. Osassa rakennelmista pelaajan pitää kasata myös tämän sisäpuoli, mikä syventää kirjaimellisesti pulmailua. Haastavuutta saa lisäämällä kasattavien palojen määrää. Vähimmäismäärä kohteen osille on 25, jolloin kasaaminen kestää noin 10 minuuttia per kohde. Valittavien osien määrä kuitenkin menee isoimmillaan jopa tuhanteen, joten pelissä riittää tekemistä kokeneemmallekin palapelistille.

Sense-ohjaimilla hallinnoidut virtuaalikädet tottelevat käskyjä tarkasti tehden palikoiden pyörittämisestä vaivatonta. Peli myös tukee PSVR2:n katseenseurantaa, minkä ansiosta oikean palikan valinta helpottuu pidemmänkin matkan päästä.

Puzzling Placesin selkeä ilme tavoittelee rentouttavaa tunnelmaa. Pehmeät ja kirkkaat väriliukutaustat nostavat valikot, kasattavat palaset ja alueiden kuvat hyvin esiin pitäen tunnelman seesteisenä. Selkeä valikkorakenne on ehkä hiukan halvan oloinen, vaikkakin ajaa asiansa hyvin. Itse kasattavat rakennelmat ovat erittäin tarkkoja mallinnuksia, joiden tekstuurit kestävät tarkastelua aivan silmien eteen tuodessakin. PSVR2:n ruudunpäivitys on todella nopea ja tasainen välttäen silmien rasitusta pidemmänkin kasailusession aikana.

Zenmäisyyteen pyrkivä peli onnistuu tehostamaan rauhallista ja miellyttävää tunnelmaa vähäisillä äänillään. Palikoiden kasailusta lähtee pehmeitä kalahduksia ja rahinaa. Taustaäänet myötäilevät kasattua kohdetta esimerkiksi meren aaltojen kohinalla, vaimealla liikenteen melulla tai metsän äänillä, kuten linnun laululla. Pehmeä musiikki on muutamien nuottien aikaansaamaa miellyttävän kuuloista tunnelmointia, mikä istuu onnistuneesti rauhalliseen pulmailuun.

Tämä on mainos:

Puzzling Places toteuttaa yksinkertaisen ideansa onnistuneesti. Selkeä ilme ja rauhallinen tunnelma tukevat kevyttä ongelmanratkaisua, minkä näyttävien palasten parissa saa ajan kulumaan helposti puuhastellen. Jos kaikki 26 palapeliä on jo peruspelistä kasattu, teemallisia lisäpaketteja voi vaivatta ostaa suoraan valikoista reilulta vaikuttavaan hintaan. Peli on hyvä esimerkki siitä, kuinka virtuaalisuuden avulla vanhaa ideaa voi tarkastella uudesta vinkkelistä. Suosittelen kokeilemaan.

Puzzling PlacesPuzzling PlacesPuzzling PlacesPuzzling Places
Puzzling PlacesPuzzling PlacesPuzzling PlacesPuzzling Places
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Miellyttävä, zenmäinen tunnelma, hyvä yksinkertainen idea, tarkka grafiikka
-
Halvan näköinen valikko
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä