Suomi
Gamereactor
Urheilu

Raha, "ankara pistejärjestelmä" ja yksityisyyden loukkaukset: syyt, miksi tennispelaajat ovat sodassa ATP:n ja WTA:n kanssa

PTPA, riippumaton järjestö, on julistanut sodan ATP:lle, WTA:lle, ITF:lle ja ITIA:lle: periaatteessa koko tenniksen hallintoelimelle maailmanlaajuisesti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Professional Tennis Players' Association (PTPA), tennispelaajien Novak Djokovicin ja Vasek Pospisilin vuonna 2019 perustama organisaatio, joka toivoo voivansa paremmin edustaa pelaajien etuja, nosti tiistaina kanteen neljää tärkeintä tenniksen hallintoelintä vastaan maailmanlaajuisesti: ATP Tour (miehet), WTA Tour (naiset), ITF (International Tennis Federation) ja ITIA (International Tennis Integrity Agency), joka kyseenalaistettiin johtuen Jannik Sinnerin positiivisen tapauksen "suosimisesta").

PTPA syytti heitä kilpailunvastaisista käytännöistä, monopolistisesta valvonnasta, joka jätti huomiotta heidän hyvinvointinsa, ja kuvaili heitä "kartelliksi", joka "järjestelmällisesti väärinkäyttää, hiljentää ja käyttää hyväksi pelaajia henkilökohtaisten voittojen saamiseksi" ja väitti, että heidän käytäntönsä ovat laittomia ja korruptoituneita. Kansainvälisen asianajotoimiston avulla he haastoivat oikeuteen neljä hallintoelintä Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Euroopassa.

"Kerrokset ovat loukussa epäreilussa järjestelmässä, joka käyttää hyväkseen heidän kykyjään, tukahduttaa heidän tulonsa ja vaarantaa heidän terveytensä ja turvallisuutensa", sanoi PTPA:n toiminnanjohtaja Ahmad Nassar, joka lisää, että heillä on tuki "ylivoimaiselta enemmistöltä 250+ parhaasta mies- ja naispelaajasta, mukaan lukien enemmistö Top 20 -pelaajista".

Ilmeisesti heidän tärkein pyyntönsä on lisätä rahaa: he väittävät, että huipputennispelaajat ansaitsevat murto-osan siitä, mitä muiden urheilulajien huippu-urheilijat ansaitsevat, maksavat vain 17 prosenttia kilpailutuloista, ja vastaajat tekevät sopimuksia kilpailujen tukahduttamisesta, palkintorahojen rajoittamisesta ja pelaajien kyvyn ansaita rahaa kentän ulkopuolella.

"Ankaraa" ranking-pistejärjestelmää vastaan

PTPA tähtää myös "ankaraan" Ranking Points -järjestelmään, joka sanelee, missä turnauksissa pelaajien on kilpailtava. Lyhyesti sanottuna ranking-järjestelmä tarkoittaa, että pelaajilla ei ole vapautta kilpailla "vaihtoehtoisissa tapahtumissa, jotka voisivat olla olemassa vapailla markkinoilla", mikä pakottaa heidät kilpailemaan vain vastaajien virallisissa kilpailuissa, tai he menettäisivät rankingpisteitä, jotka saisivat heidät ansaitsemaan vähemmän rahaa ja menettämään sponsorointimahdollisuuksia.

He kokevat myös, että heitä käytetään hyväksi taloudellisesti, he allekirjoittavat nimensä, imagonsa ja kuvansa ilman korvausta, mikä vähentää heidän tulojaan, koska he eivät voi saada riippumatonta sponsorointia tai neuvotella paremmista työoloista.

Pelaajan terveys ja yksityisyys ovat uhattuina, PTPA väittää

Myös kalenteria, jossa on 11 kuukautta ja otteluita kuudella mantereella, ei jää juurikaan aikaa toipumiseen, sekä joidenkin pelien olosuhteita: pelaaminen 100 asteen helteessä, ottelut, jotka päättyivät kello 3 aamulla, ja jopa pelaaminen loukkaantumisia aiheuttavilla tennispalloilla.

Lopuksi he valittavat lukuisista yksityisyyden loukkauksista, joihin kuuluvat "henkilökohtaisten laitteiden invasiiviset etsinnät, satunnaiset huumetestit keskellä yötä, kuulustelut ilman laillista edustusta ja pelaajien puhelimien takavarikointi ilman suostumusta. Ja jälleen kerran he tähtäävät nimenomaan ITIA:han ja sanovat, että he ovat erottaneet pelaajia "ilman asianmukaista prosessia hataran tai tekaistun todisteen perusteella".

Nämä ovat syitä, miksi PTPA on nostanut tämän kanteen, jonka lopullisena tavoitteena on ansaita samanlainen asema, oikeudet ja kohtelu kuin muiden urheilijoiden pelaajat. ATP uskoo kuitenkin, että se on "ansioton", koska he ovat ottaneet käyttöön pelaajia hyödyttäviä uudistuksia ja kyseenalaistaa PTPA:n kyvyn "vakiinnuttaa merkityksellinen rooli tenniksessä" sen perustamisesta lähtien, kun se perustettiin viisi vuotta sitten.

Raha, "ankara pistejärjestelmä" ja yksityisyyden loukkaukset: syyt, miksi tennispelaajat ovat sodassa ATP:n ja WTA:n kanssa
Victor Velter // ShutterStock

Liittyy aiheisiin:

UrheiluTennisNovak Djokovic


Ladataan seuraavaa sisältöä