Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Blackwidow V4 Pro on laadukas, mutta sille on myös vaihtoehtoja

Merkittävä panostus makroihin, ja toimiihan se.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Razerin mekaanisten näppäimistöjen kärkeä edustaa Blackwidow-mallisto. Testissä on nyt Blackwidow V4 Pro, ja käsiin saatiin keltainen, jota markkinoidaan sujuvana ja hiljaisena. Näppäintä painaessa lähtee silti tunnusomainen ääni, koska näppäin painuu pohjaan helposti. Itse suosin mieluummin vihreää taktiilista versiota, koska siinä on kovemman äänen ohella selvä fyysinen tuntuma. Vihreän etuna on, että aktivoinnin ja nollauksen paikka ovat samat, joten käyttö tuntuu nopeammalta.

Hintaa on noin 250 euroa, ja sillä hinnalla haluaakin jotain uutta. Ja painopisteenä ovat makrot ja ohjaus. Mukana on vankkaa tekoa oleva rulla äänenvoimakkuuden säädölle, ja medianäppäimiä on neljä. Sivussa on kolme lisänappia unohtamatta viittä makronappia. Paljon on siis ihmeteltävää, mutta oletusasetukset auttavat totuttautumisessa. Ratkaisu on mahtava, ja itselläni kului noin kolme viikkoa tottumiseen.

Razer on päättänyt, että rannetuella tulee olla RGB-valaistus alapuolella. Hyvin se toimii, eikä häiritse. Valo kulkee näppäimien läpi, joita voi painaa 100 miljoonaa kertaa. Käytännössä raja ei tule vastaan, sillä näppäimet kuluvat fyysisesti hyvin vähän. Siitä on jo vuosia, kun fyysisesti viimeksi kulutin näppäimistön loppuun. Koko näppäimistö suorastaan kylpee valossa, mutta toimiihan se. Mitään huonoa on hankala löytää, paitsi ehkä kaksi USB-johtoa. On hyvä, että näppäimistössä on USB-paikka, mutta se ei saisi olla takana vaan vasemmalla.

Tämä on mainos:

Razerin Synapse-ohjelmistoa on helppo käyttää. Ja kun se toimii yhdessä Cortexin, Axonin ja Centralin kanssa, on lopputuloksena 2000 MB. Ja se on liikaa.

Razer Blackwidow V4 Pro on eittämättä laatunäppäimistö laatuominaisuuksilla laatua henkivällä hinnalla ja laadukkaalla tuntumalla. Perustoiminnot eivät kuitenkaan ole sen ihmeellisemmät kuin puolet halvemmassa näppäimistössä. Vaihtoehtojakin on tarjolla, ja joskus ne ovat parempia.

Razer Blackwidow V4 Pro
Razer Blackwidow V4 Pro
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä