Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Blade 15

Ohut, tyylikäs ja tehokas. Arviossa Razerin Blade-läppäri.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Razer on hiljalleen vakiinnuttanut asemansa parhaana tuotemerkkinä videopelaamisen raudassa, eikä tilanne muuksi muutu tämän vuoden Razer Bladen 15" mallissa. Kaikki on loppuun saakka mietittyä, sillä jopa virtajohto on punottua materiaalia aivan kuten Razerin hiirikin. LED-valot luovat tunnusomaisen Razerin vaikutelman, ja laite itsessään on hyvin koottu ja laadukas. Kuori on mustaa alumiinia, joka suorastaan hohtaa laatua.

HQ

Hintaakin on sitten 2860 euroa suoraan Razerilta ostettuna. Rahalla saa: i7-8750H CPU, 16GB DDR4 RAM jonka pystyy helposti tuplaamaankin, 512GB M.2 NVMe SSD-levyn jonka voi myös päivittää, 15.6" IPS 144Hz -näyttö ja 100% sRGB. Korkeutta on 1,73 cm ja painoa hieman yli 2 kg.

Razer Blade

Näytön sivut ovat jokseenkin ohuet (4,9 mm), mutta tilanne on parempi sekä ylä- että alaosassa. Näyttö on kuin näppäimistökin eli erittäin kirkas. G-Syncia ei yllättäen ole, jonka sanotaan johtuvan akun keston pidentämisestä. Mielestäni tässä hintaluokassa pitäisi olla mukana G-Sync. Näytön värit, kontrasti ja mustan sävyt ovat kohdallaan. Kyseessä on ehkä omalle top 3- listalleni päätyvä läppärin näyttö. Kaikki on vain kohdallaan.

Näppäimistö on sekin valoisa, joskin oletusasetus kannattaa heti muuttaa. RGB-valaistus on sama kuin Razer Chromassa, mutta illan tähti on hiirialusta. Käyttö on sujuvaa, ja lasinen pinta yhdistyy hyvin muuhun laitesuunnitteluun.

Tämä on mainos:

Kaikki on yhdistetty Razerin omaan Synapse-järjestelmään, joka on erittäin käyttäjäystävällinen. Valitettavasti kaikkia haluttuja toimintoja ei ole mukana. Lämpötilaa ei voi tarkkailla, ja puhaltimia voi ohjailla hyvin rajoitetusti. Tämän hintaluokan laitteen odottaisi tarjoavan enemmän. Tietokoneeseen ei lisäksi ole valmiina asennettuna kuin Razer Synapse 3.

Razer Blade

Jäähdytys perustuu höyrykammioon eli samaan, jota muun muassa Xbox One X käyttää. Neste kulkee ohuissa putkissa, joten tilaa ne vievät vähemmän kuin perinteinen jäähdytys puhaltimineen. Puhaltimet kuuluvat silti edelleen kuvaan, sillä täytyyhän neste viilentää. Ja se taas tuottaa ääntä. Onneksi metelin taso ei ole häiritsevä. Lämpötila on GPU:lle 55 astetta, ja CPU:lle 60 astetta. Aika korkeat lämmöt siis, muttei mitään epätavallista.

Aktiivisessa käytössä tilanne kuitenkin muuttuu. Melu nousee tasolle 33 dB, GPU-lämpö 84 asteeseen ja CPU 88 asteeseen, joskus jopa 100 asteeseen. Moinen on aivan liikaa. Puhaltimien muokkaamiseen ei juuri mahdollisuuksia ole aivan kuin olemassa olisi vain kaksi vaihtoehtoa: hiljainen ja suihkuturbiini.

Tämä on mainos:
Razer Blade

Akku on 80 Wh litiumakku. Kesto vaihtelee suuresti. Vain päällä ollessa kestoa on 6,5 tuntia ja helposti yli 5 tuntia. Kovassa käytössä kestoa on noin tunti. Vaikuttava suoritus moinen ei ole, mutta se oli odotettavissakin poikkeuksellisen ohuelta läppäriltä.

Razer Blade

Ja sitten hieman lukuja. Numerot ovat ruutuja sekunnissa.

The Division
Ultra: 70.4
High: 87,7
Medium: 110.3
Low: 121,3

3DMark
Time Spy Extreme: 2232
Time Spy: 4579
Fire Stike Ultra: 3518
Fire Strike: Extreme: 6818
Fire Strike: 13050

Total War: Warhammer II
Ultra: 60.9
High: 79. 9
Medium: 99.9

Middle-earth: Shadow of War
Ultra: 73
Very high: 78
Hugh: 93
Medium: 117

Razer Blade

Selkeä trendi erottuu. Luvuissa 60 ruutua sekunnissa laitteesta saa ulos paremman suorituksen muihin vastaaviin verrattuna. MAXQ on hyvä koon ja lämmöntuoton puolesta, mutta samalla on selvää, että tehoa on leikattu juurikin lämmöntuoton vuoksi. Tämä tietysti vaikuttaa suorituskykyyn, mutta ei suuressa määrin.

Razer Blade on herkullinen premium-tuote, jonka hinta on noin 10% vähemmän kuin odotin. Selvänä huonona puolena ovat aivan liian korkeat lämmöt heti, kun laite on aktiivisessa käytössä. Lisäksi on huomioitava meteli, jonka kyllä huomaa. Voi kuvitella, että tällä on pitkässä juoksussa vaikutusta laitteen käyttöikään. Moinen on sääli, sillä muuten Razer Blade 15 on lähellä parasta vuosiin testattua läppäriä.

Razer Blade
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä