Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Kaira Pro

Razerin uutuuskuulokkeet näyttävät, tuntuvat ja kuulostavat hyvältä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Razer panostaa kunnolla uuden konsolisukupolven laitteisiin. Vain muutamia viikkoja langallisen Wolverine V2:n jälkeen Razer julkaisee jo laadukkaaseen Kaira-kuulokesarjaansa uuden tulokkaan Kaira Pro -nimellä.

On selvää, että Razer haluaa Microsoftin malliin yhdistää uusia Xboxille suunniteltuja laitteitaan saman tyylin alle. Kaira Pro tulee nimittäin lähes identtisessä laatikossa verrattuna Wolverine V2:een. Pahvilaatikossa on kuvioituja kiiltopintoja, ja laatikon päällä on paksua satiininauhaa mahdollisesti kaupan hyllykoukkuja varten. Laatikon värit myötäilevät Xboxin mustavihreää teemaa, ja saavat kokonaisuuden näyttämään houkuttelevalle tyylikkäine tuotekuvineen paketin pinnalla. Iso Xbox-merkintä pitää huolen siitä, että kaikille käy selväksi, mille laitteelle kuulokkeet on suunniteltu.

Razer Kaira ProRazer Kaira ProRazer Kaira ProRazer Kaira Pro

Paketin avaaminen paljastaa koko laatikon pinta-alan mittaisen ohjekirjan. Langattomat kuulokkeet lepäävät tämän alla pehmeässä suojapussissa. Kuulokkeiden nostaminen paljastaa vielä laatikon erillisen sivukoteloinnin, josta paljastuvat kangaspäällysteinen USB-C-latausjohto ja irrotettava mikrofoni. Nämäkin erikseen suojapusseihin kätkettyinä.

Tämä on mainos:

On hauska huomata, kuinka laadun voi nähdä mutta myös tuntea. Kaira Pro:n käteen ottaminen tekee välittömästi vaikutuksen näyttävyydellään ja tuntumallaan. Luurien laadukkaan mattamustat rakenteelliset muoviosat ovat täydessä harmoniassa ihanan pehmeiden ja huokoisten mustien kankaisten korvakuppien ja vihreän pääpehmusteen kanssa. Vihreät tekonahkakoristelut ilahduttavat muovin ja kankaan yhdistävänä tekijänä, kuulokeosissa hohkaa kaikissa sateenkaaren väreissä viileät Razerin logot, ja näyttävän kokonaisuuden sinetöi tyylikkäästi harjatut teräksiset tuet ja kiinnikkeet.

Razer Kaira ProRazer Kaira ProRazer Kaira ProRazer Kaira Pro

Napakan näköisistä metallituista huolimatta luurien kupit kääntyilevät todella herkästi. Hiukan mietityttää, kestävätkö mekanismit kunnollista kulutusta pitkällä aikavälillä. Herkkä kääntyvyys edesauttaa myös luurien liukumista päästä pitkähiuksisilla käyttäjillä, jos luurit on asennettu hiukankin vinosti päähän. Mitä läppien kääntymissuuntaan tulee, on se juuri päinvastainen kuin mihin olen DJ-harrastuksissa tottunut, ja mikä ei päässä pidettynä ole kovinkaan looginen. Lähinnä kuppien kääntyvyys on varmaan näissä luureissa suunniteltu ainoastaan helpompaa säilyttämistä ajatellen.

Kaira Pro:n päähän laittaminen tuntuu kuin untuvatyynyyn uppoamiselta. Vaikkei luureissa ole vastamelusuojausta, niiden miellyttävän pehmeä istuvuus auttaa unohtamaan ulkopuoliset huolet helposti ja keskittymään olennaiseen. Muistivaahtokupit ottavat jämäkän, mutta silti hellän otteen päästä peittämällä korvat kokonaisuudessaan mahdollistaen useiden tuntien pelisessiot jopa silmälasit päässä. Tukirakenteeseen on upotettu muistivaahtoa ainoastaan keskelle, joka saa näyttämään sivuilla olevat muoviosat epämukavan kovilta vasten ohimoa. Kuitenkin päähän laitettuna pehmusteet pitävät huolen siitä, etteivät muoviosat kosketa päätä ja istuvuus on erittäin miellyttävä.

Tämä on mainos:
Razer Kaira ProRazer Kaira ProRazer Kaira ProRazer Kaira Pro

Kuulokkeisiin on kätevästi lisätty kaikki olennaiset toiminnot omiksi napeiksi. Vasemmassa kupissa on yleinen äänenvoimakkuus erillisellä maksimivoimakkuuden tasoilmoituksella, mikin mykistystoiminto ja virtanappi, jota naputtelemalla Razerin LED-logojen väriä voi vaihdella. Oikeaan kuppiin on sijoitettu mikkiä koskevat säädöt kuten peli- ja chat-äänten tasapaino sekä Bluetooth- ja paritusnapit. Yksinpelejä lähinnä tahkoavana nostan hattua Razerille lisätä Kaira Pro:hon laadukas, pehmustettu mikrofoni valinnaisena osana kokonaisuutta. Mikrofonin voi kätevästi liittää luurissa olevaan aukkoon, mutta vähäisellä käytöllä sen voi jättää kätevästi odottamaan vuoroaan hyllyyn.

Kaira Pro:n ääni on erittäin kirkas. Kuulokkeet onnistuvat luomaan uskottavaa tilaääntä, joka erottelee selkeästi eri taajuuksia. Pelitestissä olleessa Cyberpunk 2077:ssä oli havaittavissa paljon ylimääräistä äänimaailmaa, joka oli itseltäni mennyt ohi moniäänikaiutinjärjestelmälläni. Hyvänä esimerkkinä toimii esimerkiksi valikkojen konemaiset huminat ja naksutteluäänet taustalla. Muutenkin pelissä hahmojen puheet olivat erittäin selkeät ja maailman äänissä luontevaa avaruutta.

Razer Kaira ProRazer Kaira ProRazer Kaira ProRazer Kaira Pro

Matalampia taajuuksia testasin Aphex Twinin Selected Ambient Works 85-92 -CD:tä pyörittämällä. Kirkkaista ylä-äänistä ja matalista bassokuvioista tunnettu klassikkoalbumi on omiaan testaamaan kuulokkeiden äänialaa. Levyn kuuntelu paljastaa, että Kaira Pro:t panostavat lähinnä diskanttiin, eivätkä bassoelementit onnistu toistamaan kovinkaan matalia taajuuksia. Levy niin kuin pelikin kuitenkin kuulostavat miellyttävän kirkkailta.

Razerin Kaira Pro -kuulokkeet tekevät kovan vaikutuksen. Luurit huokuvat laatua, tuntuvat miellyttävältä ja kuulostavat kirkkailta. Oleellisten säätönappien näppärä sijoittelu ja irrotettava laatumikki kertovat pelaajaa ajattelevasta käytännöllisestä suunnittelusta. Pienet yksityiskohdat, kuten näyttävät LED-valot ja kankainen latausjohto, pitävät huolen, etteivät yliherkät ja niin sanotusti väärään suuntaan kääntyvät kupit vie liikaa laadukasta kokonaisuutta alaspäin. Ensimmäisellä kerralla täyteen ladattu akkukaan ei näytä edes varoitusvaloa lukuisten pelituntien jälkeen. Kaira Pro antaa kivasti vastinetta noin 170 euron hintalappusta vastaan.

Razer Kaira ProRazer Kaira Pro
Razer Kaira ProRazer Kaira Pro
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Laadukkaat materiaalit, miellyttävän oloiset päässä pidemmänkin ajan jälkeen, kirkas ääni, irrotettava mikki, hyvä akku
-
Yliherkkä kääntyvyys kupeissa, kupit kääntyvät väärään suuntaan, ei toistoa kovin matalille taajuuksille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä