Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Sabertooth

Xboxin vakio-ohjain on pätevä valinta moneen peliin. Mitä lisäarvoa Razerin hintavampi Sabertooth-ohjain voi siis pelaajalle tarjota?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Oheislaitevalmistaja Razer tunnetaan parhaiten pelaajille suunnatuista korkealuokkaisista hiiristä ja muista laitteista. Pääpaino on ollut PC-puolella, mutta konsolipelaajat ovat saaneet osansa rakkaudesta. Vuonna 2011 esitelty Onza saa nyt rinnalleen - tai oikeastaan korvaajakseen - uuden Razer Sabertooth -ohjaimen Xbox 360:lle ja Windows-PC:lle. Edeltäjän virheistä on opittu, ja kokonaisuus on varsin täydellinen paketti vanhaa ja uutta.

HQ
Razer Sabertooth
Ohjain kulkee mukana omassa kantolaukussaan.

Omassa kankaisessa ja vaahtomuovisessa kantolaukussaan tuleva Sabertooth sopii käteen ongelmitta, kuten olettaa saattaa. Mittasuhteet ovat varsin lähellä erinomaista Xboxin perusohjainta. Laatu tuntuu näpeissä napakkoina tatteina ja erityisen herkkinä mikrokytkiminä ohjaimen värillisissä napeissa. Tappelupelien faneja ilahduttanee tarkka, Playstation 3:n kaltainen ristiohjain, jossa jokainen pääilmansuunta on omassa erillisessä näppäimessään.

Lisänappeja löytyy kaksi liipaisinten päältä, kaksi keskeltä alhaalta ja erikoisesti neljä keinukytkimissä ohjaimen alapinnasta. Alareunan napit on varattu eri profiilien hallinnointiin ja muut kuusi voi ohjelmoida vapaasti vastaamaan normaaleja painalluksia. Takapuolen keinukytkimet voi myös irrottaa mukana tulevalla meisselillä, mikäli niille ei löydä suosikkipeleissään käyttöä. Ideana on tarjota nopeat kiertotiet esimerkiksi Start ja Back -nappien ja tatin painalluksiin ilman, että peukaloita tarvitsee siirtää kesken vaikkapa tähtäämisen. Harmillisesti näppäinyhdistelmiä tai liikesarjoja ei voi ohjelmoida. Tämä johtuu oletettavasti ohjaimen pitämisestä kilpapelikelpoisena.

Razer SabertoothRazer Sabertooth
Napit ja liittimet puhuvat kovan kaliiperin ohjaimesta.
Tämä on mainos:

Testipelien perusteella Razer on onnistunut erittäin hyvin puristamaan vielä vähän enemmän irti normaalista ohjainkapulasta. Kunhan mikrokytkinten herkkyyteen tottuu, paluu vanhaan tuntuu vähän kankealta. Ohjaimen kestoa pidemmässä käytössä on vaikea testin perusteella veikata, mutta laadukkaista komponenteista kasattuna Sabertoothilta uskaltaa odottaa normiohjainta pidempää ikää. Punottu ja kuljetuksen ajaksi irrotettava kaapelikin kestänee kulutusta tavallista paremmin. Käytön aikana ohjain toimii vain kaapelilla kytkettynä, mikä on pienoinen harmi kovahintaisessa kapulassa.

Suurin kompastuskivi Sabertoothin maailmanvalloitukselle lienee sen hinta. Karvan verran alle satasen hintaisena samaan euromäärään saa kolme erittäin pätevää Microsoftin omaa langallista ohjainta. Paljon pelaava arvostaa varmasti hyvää laatua ja lisäominaisuuksia, mutta todellista iloa niistä lienee korkeintaan puoliammatikseen kilpapelaavalle. Jos nakkien alle on kuitenkin pakko saada paras mahdollinen ohjain eikä hinta ole este, Sabertoothia on helppo suositella.

Razer SabertoothRazer SabertoothRazer Sabertooth
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Jämäkkä tuntuma, laadukkaat komponentit
-
Hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Razer Sabertooth

Razer Sabertooth

LAITEARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Irrotettava kaapeli? Kyllä. Ekstranappeja? Useita. Ristiohjain? Parempi kuin Microsoftin ohjaimessa. Paljon on paperilla, mutta miten Sabertooth pärjää käytännössä, Matti testasi.Ladataan seuraavaa sisältöä