Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Viper Ultimate

Razerin langaton hiiri on kaikin puolin onnistunut.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Testatessani Logitech G Pro Wirelessia ajattelin, että tästä on hyvin vaikea enää parantaa. Yli vuotta myöhemmin saapui sitten Razerin Viper Ultimate. Hiiri on Razerin omien sanojen mukaan tehty voittamaan (kilpailijansa), ja sen se myös tekee.

Razer Viper Ultimate

Razer Viper Ultimate painaa vain 74 g, ja tämä saavutetaan niin sanotulla hunajakennoteknologialla. Hiirtä voi käyttää niin vasen- kuin oikeakätinenkin, ja hiiren molemmilla puolilla on kaksi lisänappia. Hiiren päällys on mattamustaa muovia, ja mukana on kuminen kerros antamassa lisää pitoa. Hiiren etuosassa on LED, ja sen ohella ainoa RGB-valaistus on Razerin oma logo.

Tämä on mainos:

Hiiri tuntuu kädessä erittäin vankasti tehdyltä, eikä keveys aiheuta usein nähtyä halpuuden tunnetta. Hiiren rulla tuntuu laadukkaalta eikä se heilu väärällä tavalla käytössä. Lisäksi nappien tuntuma ja käyttö on miellyttävää. Razer Viper Ultimate on siis painoltaan melkein puolet lähimpään kilpailijaansa verrattuna, ja Viper Ultimate tuntuu olevan muutenkin olevan paremmin rakennettu.

Hiiressä on mukana langattomaksi tekevä HyperSpeed-lähetin, joka menee piiloon hiiren sisään. Toisin sanoen lähetin kulkee nyt hiiressä itsessään mukana ilman pelkoa sen hukkaamisesta. Siitä huolimatta suosin enemmän Logitech G Pro Wirelessin magneettista ratkaisua. Langattomasti Razer Viper Ultimate toimii juuri niin kuin pitääkin, eli käytännössä yhtä hyvin kuin langallinen hiiri.

Razer Viper Ultimate

Myös langallinen käyttö on mahdollista, jos niin haluaa. Lataaminen tapahtuu pääosin mukana tulevassa telineessä, joka on varsin pätevän näköinen. On kätevää jättää hiiri käytön jälkeen telineeseen, ja palatessa jatkaa täysin ladatulla hiirellä töitä tai pelaamista. Sekä piuha että teline käyttävät Razerin uutta SpeedFlex-kaapelia, joka on pehmeä ja punottu tuottaen näin vähemmän kitkaa pöydän kanssa.

Tämä on mainos:

Hiirtä ei myöskään tarvitse ladata kovinkaan usein. Käyttöaikaa luvataan peräti 70 tuntia. Ilman RGB-valoa hiiri kesti käytössä 67 tuntia, mikä on vaikuttava suoritus. Viper Ultimate onkin eräs pitkäkestoisimmista hiiristä markkinoilla.

Razer Viper Ultimate

Razer Viper Ultimate käyttää optisia kytkimiä, joiden luvataan olevan kolme kertaa nopeampia kuin mekaanisten kytkinten. Moisen toteaminen on hankalaa, mutta ainakin sen voi sanoa, että klikkaaminen tuntuu napakalta kaikin puolin. Viper Ultimatessa on mukana uusi Focus + -sensori, joka tarjoaa lukeman 20 000 DPI. Harva kuitenkaan moista tarvitsee käytännössä. Focus + mahdollistaa myös tuloksen 650 IPS, eli 650 tuumaa sekunnissa, ennen kuin hiiren tarkkuus alkaa kärsiä. Tarkkuus onkin ehdottomasti keskivertokäyttäjälle tärkeämpää kuin DPI.

Kaikkea ohjataan Razer Synapsella, joka on yksi suosikeistani tällaisista ohjelmistoista. Erilaisia asetuksia pääsee muokkailemaan runsaasti, ja ohjelmiston käyttäminen on hyvinkin suoraviivaista.

Razer Viper Ultimate on kallis (noin 180 euroa), mutta samalla se on markkinoiden paras hiiri tällä hetkellä.

HQ
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä