Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Resident Evil: Damnation

Resident Evil: Damnation (Netflix)

Toiminnallinen aikuisten animaatio tuntuu suorastaan Resident Evil 4 -pelin jatko-osalta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Resident Evil: DamnationResident Evil: DamnationResident Evil: Damnation

Vuonna 2012 valmistunut tietokoneanimaatio Resident Evil: Damnation sijoittuu vankasti Itä-Euroopan maisemiin, ja tuntuu monin tavoin Resident Evil 4 -pelin suoranaiselta jatko-osalta. Mukana ovat niin Leon Kennedy (Matthew Mercer), Ada Wong (Courtenay Taylor) kuin las plagas -loinenkin. Toimintaa ei voi millään tavalla luonnehtia realistiseksi tai uskottavaksi, mutta viis siitä. Pääasia on, että katsoessa viihtyy.

HQ

Niin Yhdysvalloilla kuin Venäjälläkin on omia intressejään Itä-Euroopassa sijaitsevaa kuvitteellista valtiota vastaan, jonka hallitus kamppailee kapinallisia separatisteja vastaan. Leffa on valmistunut useita vuosia ennen Krimin valtausta ja Itä-Ukrainan sotaa, mutta asetelma on siitä huolimatta hyvin samanlainen.

Resident Evil: Damnationin kuvaamassa konfliktissa on huhuiltu käytettävän biologisia aseita, ja paikalle asiaa tutkimaan lähetetään asian tiimoilta asiantuntijaksi kasvanut Leon Kennedy. Viime hetkillä Leonin käsketään perääntyä, mutta hän päättää jatkaa tehtävää omaan laskuunsa. Jostain syystä Leonia ei missään vaiheessa erityisesti rangaista, tai edes uhata rangaista, suoran käskyn noudattamatta jättämisen seurauksista.

Tämä on mainos:
Resident Evil: DamnationResident Evil: DamnationResident Evil: Damnation

Resident Evil: Damnationin parasta antia on toiminta, ja sitä sitten riittää. Lyhyitä dialogihetkiä lukuun ottamatta ruudulla tykitellään melkein katkeamatta alusta loppuun saakka. Toiminta esitetään aina hyvin, ja erilaisia tehokeinoja käytetään viisaasti korostamaan haluttuja asioita, ja tietenkin pitämään katsojan mielen virkeänä. Touhussa ei pääsääntöisesti ole realismia kuin siteeksi, mutta eipä tuo niin haittaa. Esimerkiksi hennolla ruumiinrakenteella siunattu naispresidentti viskoo taisteluvarustukseen sonnustautunutta Leonia yhdellä kädellä useamman metrin korkeuteen. Elokuvan loppupuolella Leonia viskotaan pitkin kiviseiniä ilman, että edes hiukset menisivät sekaisin.

Japanilaisten tekijöiden välittämä kuva niin Yhdysvalloista kuin Euroopastakin on sanalla sanoen kummallinen. Eurooppalaisena ja Yhdysvalloissa useamman kerran käyneenä en tunnista elokuvan kuvauksesta sen enempää itseäni kuin amerikkalaisiakaan. Tämä ei kuitenkaan ärsytä, vaan tuntuu enemmänkin alleviivaavan elokuvan muuta sisältöä, jossa ei selvästikään ole otettu paineita realismista.

Resident Evil: Damnation on oikein mukava yhden illan viihde sellaiselle, joka on edes joskus pelannut Resident Evil 4 -pelin. Mitään syvällistä ei ole luvassa, vaan katsojan on haluttu ennen kaikkea viihtyvän leffan ääressä. Ja tässä onnistutaan hienosti.

Tämä on mainos:
Resident Evil: DamnationResident Evil: Damnation
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä