Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Resident Evil: Degeneration

Resident Evil: Degeneration (Netflix)

Vauhdikas ja sujuva animaatio kokee puolivälissä ikävän muutoksen siitä koskaan enää toipumatta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Resident Evil: DegenerationResident Evil: Degeneration

Vuonna 2008 julkaistu animaatio Resident Evil: Denegeration on kokonaisuutena vakuuttavaa jälkeä. Se olettaa katsojan olevan suurin piirtein tietoinen varsinkin peleistä Resident Evil 2 ja 4. Onneksi juuri tämän elokuvan käänteistä pääsee kyllä perille ilman ennakkotietojakin. Raina alkaa vahvasti, mutta tempo muuttuu peruuttamattomasti puolivälissä.

HQ

Claire Redfield on lentokentällä vastassa sukulaistaan, kun äkkiä zombiet pääsevät irti. Paikalle jälkiä siivoamaan lähetetään Valkoisen talon agentti Leon Kennedy, joka ryhtyy selvittämään tilannetta pääasiassa ampumalla zombeja päähän. Näin mennään se ensimmäinen tunti siihen asti, kunnes lentokenttäosuus saadaan päätökseen. Se jälkipuolisko pääsee vauhtiin melko pitkän suvantovaiheen jälkeen läheisessä WilPharman tutkimuskeskuksessa. Räjähdyksiä riittää, poliitikot ovat sikoja, ja rahan alttarille ovat pahat ihmiset valmiita uhraamaan mitä tahansa.

Resident Evil: DegenerationResident Evil: Degeneration
Tämä on mainos:

Kuten jo kuvauksesta käy ilmi, elokuvan rytmitys on kummallinen. Vaikutelmaksi jopa jää, että kyseessä on kaksiosainen minisarja, joka on lopulta kursittu yhdeksi. Puolivälin liian pitkän hiljaisuuden jälkeen katsoja ei enää jaksa innostua entisellä tavalla paukuttelusta, kun se lopulta alkaa uudelleen. Kyllä leffan silti mieluusti katsoo, mutta mitään syvällistä ja ajatuksia herättävää ei ole luvassa. Joskus sitä vain haluaa viihtyä vajaan sadan minuutin ajan, ja se riittää.

Animaatiojälki on kautta linjan hyvää. Ainoa huomionarvoinen seikka on, että ihmiset eivät yleensä liiku niin vauhdikkaasti tehdessään suuria vartalonhallintaliikkeitä, kuten voltteja ja kuperkeikkoja. Kamera tuntuu olevan aina oikeassa paikassa, eikä katsominen ole missään vaiheessa tylsää. Vaikka tarina ei suurta vaikutusta teekään, ja vaikka henkilöhahmoihin ei olisikaan jo ennakolta jonkinlaista sidettä, katsoo Resident Evil: Degenerationin ihan pelkästään siinä olevien toimintakohtauksien vuoksi. Netflixissä ollut japanilainen ääniraita ei ilmeisesti ole se alkuperäinen päätellen siitä, etteivät hahmojen huulten liikkeet useinkaan osu yksiin kuullun puheen kanssa.

Resident Evil: Degeneration alkaa vahvasti, mutta pudottaa temponsa liian alas puolivälissä. Kaikesta huolimatta varsinkin näin Resident Evil Villagen julkaisun alla kyseessä on mitä loistavin valinta yhden illan viihteeksi.

Resident Evil: DegenerationResident Evil: Degeneration
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä