Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Resident Evil: The Final Chapter

Resident Evil: The Final Chapter

Vain elokuvasarjan faneille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Samaan aikaan Resident Evil 7: Biohazardin kanssa ajoitettu Resident Evil: The Final Chapter on saatu elokuvateattereihin ainakin joissakin maissa. Pelin aloittaessa uudenlaisen aikakauden saattaa elokuva oman pitkän tarinansa loppuun. Liikanimi The Final Chapter paljastaa sen, että elokuvan aiheena on näyttää Alicen, Umbrella-yhtiön ja Albert Weskerin lopputaisto. Mukavana lisähuomiona leffa kumartaa alkuperäisen Resident Evil -elokuvan suuntaan.

Ensimmäinen Resident Evil otettiin vuonna 2002 vastaan ristiriitaisin tuntein, sillä tarinalla ei ollut paljoakaan tekemistä pelien kanssa. Jo seuranneessa jatko-osassa ohjaaja Paul W.S. Anderson toi mukaan selvästi enemmän peleistä tuttuja hahmoja. Aikaa myöten elokuvissa on nähty niin Jill Valentinea, Carlos Oliveraa, Nemesistä, Weskeriä, Claire ja Chris Redfieldiä, Leon S. Kennedyä, Ada Wongia ja Barry Burtonia.

Uusimmassa elokuvassa pelien tähtihenkilöitä nähdään hyvin harvoin. Pääosassa on viimeinen yhteenotto Alicen (Milla Jovovich) ja Umbrellan tohtori Isaacsin (Iain Glen) kesken. Lekurilla on pahat mielessä ihmiskunnan jäännösten lopulliseksi hävittämiseksi. Tietenkin vain Alice pystyy moiset aikeet pysäyttämään, ja hän saakin apua varsin yllättävältä taholta.

Matka halki Yhdysvaltain mantereen on tietenkin väärällään eläviä kuolleita, mutta monen toimintakohtauksen päätteeksi Alice pääsee takaisin ensimmäisestä elokuvasta tuttuun Umbrellan The Hive -laitokseen. Toiminta on visuaalisesti näyttää, jos kohta ajoittain liian yliampuvaa. Nopeat leikkaukset haittaavat välillä kokonaisuuden hahmottamista. Tokiossa pidetyn kutsuvierasnäytännön jälkeen jopa Milla Jovovich itse ilmoitti, ettei aina pysynyt kärryillä ruudun tapahtumista liian nopeiden leikkausten vuoksi.

Kokonaisuutena viimeisintä Resident Evil -rainaa vaivaavat reikäinen juoni, muualta varastetut ideat ja kökköinen dialogi tyyliin "emme onnistuneet, koska epäonnistuimme". Elokuvasarjaa innolla seuranneille luvassa on yhtä laadukasta menoa kuin ennenkin, joten heille katsomiskokemus on hintansa arvoinen.

Tämä on mainos:
Resident Evil: The Final Chapter
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä