Suomi
Gamereactor
uutiset
Blade Runner 2049

Ridley Scott: "Minun olisi pitänyt tehdä jatko-osat Alienille ja Blade Runnerille"

Ohjaaja puhuu siitä, miten häntä ylenkatsottiin, kun hän teki jatko-osia kuuluisille elokuvilleen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kaksi viime vuosisadan ikonisimpiin elokuviin kuuluvat epäilemättä Alien ja Blade Runner, jotka molemmat ohjasi ja herätti henkiin nuori Ridley Scott. Elokuvista on sittemmin kasvanut erittäin suosittuja ja virstanpylväselokuvia, jotka ovat saaneet useita jatko-osia, mutta tämä on asia, jota Scott ei koskaan tiennyt saatuaan alkuperäiset elokuvat ihmisten nähtäväksi.

HQ

Vanity Fairin haastattelussa Scott toteaa: "Olin hidas lähtöportilla. Tarkoitan, että minun olisi pitänyt tehdä jatko-osat Alienille ja Blade Runnerille. Sinä muutut vuosien varrella, enkä halunnut käydä sitä uudelleen läpi. Sitten Jim Cameron tuli sisään - ja sitten David Fincher - "Alieniin"."

Scott on väittänyt, ettei hänelle koskaan kerrottu näiden elokuvien jatko-osista ja lisätöistä.

"Olen kirjoittanut kaksi franchise-sarjaa. Suurin osa Hollywoodin ohjaajista - sanotaanko omalla tasollani - eivät päästä tuollaista materiaalia käsistään. Mutta tein "Alienin" toisena elokuvanani, koska minulla ei ollut paljoa valinnanvaraa, ja "Blade Runner" oli kolmas elokuvani, koska minulla oli erittäin kyvykkäät kumppanit. Minulle ei koskaan kerrottu tai kysytty [jatko-osista]. Voit kuvitella, etten ollut onnellinen sen vuoksi."

Scott on sittemmin sanonut, että Denis Villeneuve teki hyvää työtä Blade Runner 2049:n kanssa, mutta kertoi, että hän "oli pahoillaan", eikä ottanut krediittiä projektista itselleen.

Olisitko halunnut nähdä Scottin ohjaavan jatko-osat Alien ja Blade Runner -elokuviin Cameronin ja Villeneuven sijaan?

Blade Runner 2049

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä