Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Kave XTD Stereo

Stereopeliä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kave XTD on Roccatin uutuus langallisten pelikuulokkeiden markkinoille. Simppeli ulkokuori ja räikeän kirkas sininen johto kätkevät sisälleen pätevän kokonaisuuden mukavasti korvien ympärille asettuvassa paketissa. Valittamisen varaa löytyy ensisijaisesti hintaluokassa, sillä reilun 80 euron hintaisena se kamppailee stereoäänillään 5.1-kuulokkeiden kanssa kuluttajien kukkaroista.

HQ

Kave ei ole kohtalaisesta koostaan huolimatta erityisen silmiinpistävän näköinen. Mattamuovinen musta versio olisi ilman pitkää, noin kaksi ja puolimetristä kirkkaan sinistä johtoa jopa hieman geneerinen. Kupit ovat isokokoiset ja mahtuvat hyvin korvien ympärille. Kangaspäällysteisinä ne hengittävät mukavasti, eivätkä kuulokkeet purista pitkienkään sessioiden aikana.

Säätömahdollisuudet ovat rajatut, joten kaikkein isopäisimpien kannattaa varmistaa sopivuus ennen ostosta. Suurikokoiset muoviset kuulokkeet ovat varsin kevyet, sillä ne painavat ainoastaan noin 300-grammaa. Kaven 3.5-millisistä liitännöistä huolimatta matkakäyttöön niistä ei kuitenkaan ole.

Mikrofoni on pään eteen laskettavaa mallia, ja sen voi myös irrottaa halutessaan kokonaan pois. Varsi itsessään ei juuri tahdo taipua, joten hienosäätöä sen kanssa ei voi harrastaa jos mikki jää suusta liian kauas tai lähelle. Mikin herkkyys jätti hieman toivomisen varaa pelikäytössä, mutta tuotti kuulijoiden mukaan varsin tasapainoisen ja puhujaltaan kuulostavan äänen.

Kave XTD Stereo sisältää kaksi 50-millistä neodyymimagneettia, jotka on suunnattu enemmän yleiskäyttöön kuin esimerkiksi musiikin kuunteluun. Äänensävy on onneksi tasapainoinen, eikä yritä puskea alapäätä bassoineen esiin. Jos hieman haluaa hifistellä erillisellä ekvalisaattorilla, keskiääniä voisi hieman korostaa esimerkiksi dialogin parempaa hahmotusta varten peleissä ja elokuvissa. Kuulokkeet eivät myöskään vaadi erillistä vahvistusta, joten siinä mielessä niitä voisi käyttää jopa reissussa.

Tämä on mainos:

Puoliavoin rakenne pitää suurimman osan taustamölystä piilossa ja samalla se huolehtii kohtalaisesta tuuletuksesta kuulokkeen ja korvan välissä. Selkeästi meluiseen ympäristöön kannattaa kuitenkin harkita tehokkaammin suljettuja luureja. Puoliavoin rakenne tuntui ainakin allekirjoittaneesta toimivan hyvin myös pelipuolella, jossa stereoäänen rajallisuudesta huolimatta eri äänien paikantaminen ei tuottanut pahoja ongelmia testissä olleissa Battlefieldissa tai Dragon Age Inquisitionissa. Kunnon tilaäänen tasoon Kave ei tietenkään kykene, mutta halvoista 5.1-luureista ei jäädä juuri jälkeen.

Roccat Kave XTD Stereo on tyylipuhdas pelikuulokkeiden edustaja. Sen suurimpiin plussiin kuuluvat hyvät, isot kupit ja stereokuulokkeiksi tarkka tilaäänen hahmotus. Kave kärsii kuitenkin samalla peliluurien helmasynneistä, eli hieman tasapainottomasta äänimaailmasta ja kaikkein hienoimpien vivahteinen katoamisesta hifi-kuulokkeisiin verrattuna.

Se ei erotu muusta massasta erityisesti edukseen millään osa-alueella, mutta ei toisaalta petäkään. Hintalappu voisi tosin olla rahtusen verran alhaisempi, sillä samaan euromäärään voi shoppailla 5.1-pelikuulokkeiden halvempia vaihtoehtoja.

Roccat Kave XTD Stereo
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Isot ja mukavat kupit, kokoisekseen kevyt painoltaan
-
Hivenen kallis, vain stereo
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä