Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Khan AIMO

Pätevät perusluurit ilman heikkouksia

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Erilaisia pelikuulokemikrofoneja on tarjolla pilvin pimein, ja niiden joukosta erottuminen vaatii jo paljon. Saksalaisen Roccatin uudet Khan AIMO -luurit eivät koreile kikkailulla tai huippuäänenlaadulla, vaan keskittyvät tekemään kaiken tarpeellisen riittävän hyvin.

Khan AIMOssa on kaksi 50-millin ääniajuria, simuloitu 7.1-tilaääni, RGB-valaistus ja ylösnostettava mikrofoni. Koko komeus on ajalle tyypillisesti mattamusta ja painaa noin 275 grammaa. Aiempi LED-valoton Khan Pro on noin 50 grammaa kevyempi, mutta muutoin ominaisuuksiltaan pitkälti samanlainen. Luurit kiinnitetään punotulla piuhalla USB-liitäntään, joten niihin on monien muiden vastaavien tapaan integroitu 24-bittinen DAC-äänenvahvistin.

Vaikka luurit ovat suurimmalta osin muoviset, ne tuntuvat kestäviltä eivätkä narsku päässä ollenkaan. Kohtalaisen kokoiset kupit on päällystetty keinonahalla, mikä saattaa tuntua kuumina iltoina hieman hiostavalta. Suurempien korvalehtien ympärille ne eivät kokonaan yllä. Hallintanapit on fiksusti sijoitettu ja jokainen omalla tavallaan muotoiltu, mikä helpottaa niiden löytämistä kuulokkeet päässä. Mikki on hieman taipuisa ja ylös nostamalla se mykistyy. Jälkimmäisen ominaisuuden soisi olevan vakio joka ikisessä pelikuulokemikrofonissa, sen verran käytännöllinen se on.

Khan AIMOja hallitaan tuttuun tapaan Roccatin Swarm-ohjelmistolla, joka näyttää aluksi hieman sekavalta, mutta tottumisen jälkeen sen lukuisia säätöjä alkaa arvostamaan. Värit on helppo synkata muiden mahdollisten AIMO-tuotteiden kanssa, ja esimerkiksi 7.1-tilaääntä voi säätää tai kytkeä kokonaan pois. Tosin kukaan valmistajan oman tutkimusosaston ulkopuolella ei liene vielä selvittänyt, miten hehkutettu "automaattisesti oppiva ja luonnollinen" AIMO-valaistustila toimii. Omat säädöt voi tallentaa useaan profiiliin ja aktivoida niitä vaikka pelikohtaisesti.

Tämä on mainos:
Roccat Khan AIMORoccat Khan AIMORoccat Khan AIMO

Päässä Khan AIMOt tuntuvat varsin mukavilta pitkissäkin sessioissa aiemmin mainittua pientä hiostamista lukuun ottamatta. Normaalissa stereotilassa ne tuottavat varsin mukiinmenevän äänimaailman, ja etenkin bassot toistuvat mukavan muhevasti. Tilaäänen simulointia nämäkään luurit eivät taida, ja toiston tarkkuutta arvostava kytkee ominaisuuden mieluummin pois. Hyvin toteutettu tilaääni esimerkiksi Battlefield 1:ssä funkkaa paremmin stereona kuin simuloituna tilaäänenä. Mikrofonin äänenlaatu ja herkkyys ovat hyvää perustasoa, mutteivät pysty erillismikin luonnollisempaan äänentallennukseen. Mikki tuntui kuitenkin poimivan puheäänen hyvin ilman, että satunnaiset kopinat tai vastaavat olisivat kytkeneet sitä tahattomasti päälle.

ROCCAT Khan AIMO 7.1. on perusteet hyvin hallitseva krumeluureista karsittu kuulokemikkikokonaisuus pelaajille suunnattuna. Äänenlaatu sekä sen pehmeästi vuoratuissa kupeissa että ylös nostettavassa mikissä on hyvä, mutta mikään ei nosta niitä merkittävästi kilpailun yläpuolelle. Reilun satasen hintaisina ne puolustavat paikkaansa vastaavien luurien keskikastissa hyvin, eivätkä pudota palloa millään merkittävällä osa-alueella.

Roccat Khan AIMORoccat Khan AIMORoccat Khan AIMO
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Perusteet kunnossa, muheva basso, fiksut säädöt
-
Ei suuria elämyksiä millään osa-alueella, 7.1-tilaäänen simulointi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä