Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Pyro

Lineaarinen laatulaite

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Roccat Pyro

Mekaaniset näppäimistöt ovat nykyään kaikkialla ja valinnanvaraa on valtavasti. Roccatin uusi Pyro onnistuu nousemaan tämän massan joukosta esiin erinomaisen - joskin totuttelua kaipaavan - tuntuman ja laadukkaan viimeistelyn ansiosta.

Näppäimistön harjatusta alumiinista valmistettu pinta tuntuu käytössä miellyttävältä ja laadukkaalta. USB-kaapeli on tosin muovinen eikä punottu, joten ihan kaikkia kikkoja Pyroon ei ole tungettu. Itse näppäinten tuntuma on erinomainen, kunhan niiden täysin lineaariseen luonteeseen tottuu. Lineaarisen näppäimen painalluksesta puuttuu se viimeinen klikki, joka kertoo käyttäjälleen komennon menneen läpi. Tämän ansiosta Pyro on perinteistä, klikkauksen sisältävää näppäimistöä hieman hiljaisempi, mutta käyttöön totuttelu saattaa kestää tovin pidempään painalluksen palautteeseen tottuessa. Mukava rannetuki on kovasta muovista valmistettu eikä siinä ole pehmusteita.

Paljon kirjoittaville lineaarinen näppäimistö voi olla hyvinkin miellyttävä vaihtoehto. Kannattaa silti varautua siihen, että ensimmäiset päivät tai jopa viikot Pyro voi tuntua oudon "pehmeältä" käytössä etenkin pelatessa, kun tuttu klikkaus ei rekisteröi painallusta. Pidemmässä käytössä tämä unohtui kuitenkin kokonaan ja peli kuin peli tuntui miellyttävältä Pyron kanssa. Laitetta ei siis kannata heti palauttaa, vaikka ensituntuma olisikin epäilyttävä.

Tämä on mainos:
Roccat PyroRoccat Pyro

Muita Pyron ominaisuuksia ovat näppärä äänentason säädin laitteen oikeassa ylänurkassa, joka on myös Roccatin Vulcan-näppäimistöistä. Namikka on miellyttävän tukeva ja korostaa laadukkaan kokonaisuuden tuntua. Roccatin oman hallintasovelluksen Swarmin kautta pääsee käsiksi näppäimistön säätöihin kuten valaistukseen, Easy-Shiftiin ja vastaavaan. Etenkin valaistusta voi muokata todella monipuolisesti nappi kerrallaan tai vaikkapa luomalla automaattisesti vaihtuvan profiilin suosikkipeleilleen.

Pelinäppäimistöksi keskihintainen Roccat Pyro on erinomainen, kaikki pelaajan tai paljon kirjoittavan tarpeet täyttävä näppis. Satunnaisemmalle käyttäjälle noin satasen hinta voi olla kaikesta huolimatta liikaa. Laadukas toteutus, totuttelun jälkeen miellyttävä tuntuma ja erittäin muokattava RGB-valaistus antavat rahalle hyvin vastinetta, jos tietokoneen ääressä tulee käytettyä tunti jos toinenkin. Jos kaipaat jotain kovaäänisten kliksuvien nappien ja kannettavien tietokoneiden tyylisien matalien näppäimistöjen välille, Pyro kannattaa pitää mielessä.

Roccat Pyro
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä tuntuma, monipuolinen RGB-valaistus, laadukas toteutus
-
Ei punottua kaapelia, hivenen kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä