Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Torch

Erinomainen esikoismikki

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Roccat Torch

Näppäimistöistään ja hiiristään paremmin tunnettu saksalainen Roccat tuo markkinoille nyt ensimmäisen pöytämikrofoninsa. Torch-niminen siisti musta, hieman lättänä mikki antaa hyvän ensivaikutelman, vaikka ohjelmistopuoli onkin hieman keskeneräinen.

Sisällöntuotantoa ja pelaamista varten suunniteltu Roccat Torch asettuu jalustalle, jossa sitä on mahdollista käännellä rajatussa määrin. Mikin saa myös kokonaan irti, ja hienona puolena jalustassa olevat säätönapit muodon, äänenvoimakkuuden ja herkkyyden tuunaamiseen jatkavat toimintaansa erillisenä yksikkönä. Mikin saa siis perinteiseen puomiin kiinni ilman, että säätöominaisuuksista joutuu tinkimään. Torchilla ei myöskään ole varsinaisia ajureita ollenkaan, joten käyttöönotto on todella simppeli operaatio.

Pelipuolesta kielivät valotehosteet menevät päälle vain mikrofonin aktivoituessa, eikä niitä voi ainakaan toistaiseksi säätää Roccatin uudessa Neon-hallintaohjelmassa. Softa on muutenkin vielä lapsenkengissään, mutta korvannee nykyisen Roccat Swarmin ennemmin tai myöhemmin. Jännänä erikoisuutena mikin saa mykistettyä volyyminapin painalluksen lisäksi viemällä käden sen päälle, jossa etäisyyssensori yleensä tunnistaa räpylän välittömästi. Se ei kuitenkaan ole aivan sataprosenttisen toimintavarma.

Tämä on mainos:

Tuplakondensaatiomikki tarjoaa 24-bittistä audiota aina 48 kilohertsiin asti. Kolmesta kuviosta löytyvät kardioidit ja stereot ovat tuttua kauraa, mutta kolmannella Whisper-moodilla on odottamaton etu. Se nimittäin tuntuu ainakin ääniyhteyksien toisessa päässä olevien mielestä vähentävän sekä näppäimistön että koneen taustamelua, kunhan herkkyyden asettaa sopivaksi. Ei ollenkaan paha sellaiselle, joka suosii mekaanisia näppäimiä.

Roccatin ensimmäiseksi irtomikiksi Torch on erinomainen debyytti, ja toivottavasti tekee tietä tuleville tuotteille. Jalusta on näppärä muttei pakollinen, vaikka mikrofonin haluaisi nostaa puomin päähän. Se poimii puheäänen hyvin ja tuntuu vaimentavan ei-toivottuja sivuääniä mukavasti kenties hieman suuntaavamman tallennuskuvionsa seurauksena. Asennus on ajureiden puutteessa suoraviivaista, mutta ohjelmallista säätövaraa ei juuri ole valojen tai audion puolella ilman kolmannen osapuolen ohjelmistoja. Roccat Neon -ohjelmiston kehittyessä tähänkin saattaa tulla parannusta. Noin satasen hintaisena mikki lienee hieman yliampuva ostos pelkkää pelailua varten, mutta äänitteiden tai suoratoistamisen kanssa se pärjää erinomaisesti ilman vahvistimien ja XLR-piuhojen kanssa peuhaamista.

Roccat Torch
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hyvä ja selkeä puheäänen tallennus, taustamelun vaimennus, nopea käyttöönotto ja näppärät lisäominaisuudet
-
Hallintaohjelmisto lapsenkengissään
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä