Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Vulcan 120 Aimo

Roccatilta saatiin Vulcan 120 Aimo, ja nyt on aika arvioida se.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Markkinoilla on paljon erilaisia näppäimistöjä, jotka kuitenkin käytännössä näyttävät ulkoisesti aivan samoilta toisiinsa verrattuna. Roccatin Vulcan 120 Aimo aikoo erottua joukosta ainakin ulkoisesti.

HQ
Roccat Vulcan 120 Aimo

Perinteisen mustan sijasta kuori on alumiinia, jonka ansiosta koko näppäimistössä on oma teollisuusmainen ulkonäkönsä. Kyseessä on ehdottomasti hyvin suunniteltu näppis, ja kaunis katsoa. Mukana on pieni rannetuki, ja näppäimistöllä on oma mekaaninen identiteettinsä.

Mukana on kolme multimedianappia, jotka pääsee ohjelmoimaan Swarmin avulla. Oletusarvoisesti napit ovat mykistys, FX ja boost. Toisin sanoen kaikki liittyvät ääneen. Parempi valinta nappien oletusarvoiseksi toiminnaksi olisi ollut play / skip / pause, sillä äänenvoimakkuuden säädin on heti multimedianappien vieressä.

Roccat Vulcan 120 Aimo
Tämä on mainos:

Rannetuki kiinnittyy paikoilleen magneetilla, mutta tuki ei ole riittävän korkea tai pehmeä tuntuakseen mukavalta. Vulcan 120 Aimo on toki oma juttunsa, mutta käsien tukemisen suhteen olisi kannattanut katsoa mallia vaikka Razerilta tai Logitechilta. Vulcan 120 Aimo on myös hintava (noin 160 euroa). Kytkeminen tapahtuu yhdellä USB-paikalla.

Näppäimissä on Roccatin oma Titan-kytkin, jonka käyttäminen ei tunnu mekaaniselta, vaikka sitä onkin. Käyttö on varsin miellyttävää, ja lopputuloksena onkin tuntuma, että kyseessä on luksusluokan näppis. Jonkin aikaa kestää sormilla tottua näppäimien käyttöön, mutta sen jälkeen mitään ongelmia ei ole.

Roccat Vulcan 120 Aimo

Roccatin käyttämä ohjelmisto Swarm on edelleen ehkä se markkinoiden helppokäyttöisin ohjelmisto. Makroja pääsee säätämään, RGB-valaistusta muokkaamaan ja niin edelleen. Ulkoisestikin ohjelmisto näyttää vakuuttavalta.

Tämä on mainos:

Vulcan 120 Aimo on hyvä näppäimistö, jos tulee toimeen Titan-kytkimisten näppäinten kanssa. Käyttäminen on miellyttävää, mutta hintaa on harmillisen paljon. Myös rannetuki olisi saanut olla parempi.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä