Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Vulcan 122 Aimo

Lineaarinen mutta edelleen pätevä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Roccat Vulcan 122 Aimo

Arvioin saksalaisen Roccatin Vulcan 120 Aimo -näppäimistön jokin aika sitten. Sen omat Titan-kytkimet tekivät vaikutuksen jo tuolloin, mutta nyt markkinoille on tuotu näiden uusi lineaarinen versio. Muut ruusut ja risut ovat pitkälti ennallaan, sillä näppäinkytkimiä lukuun ottamatta laitteet ovat lähes identtiset.

Alumiinikoteloisen Vulcan 122 Aimon rakenne on edelleen kevyt mutta jämäkkä. Näppäinhatut on puolestaan muotoiltu niin, että vain niiden päällimmäiset osat ovat läpinäkymättömiä alapuolen hohtaessa LED-valojen loisteessa. Lopputulos näyttää edelleen hienolta ja aavistuksen futuristiselta tai cyberpunk-henkiseltä perinteisiin valaisuratkaisuihin verrattuna. Värejä, efektejä ja muita asetuksia voi säätää edelleen varsin pätevän mutta hiljalleen vanhenevan Roccat Swarm -ohjelmiston avulla vaikka näppäin kerrallaan.

Mukana tulee edelleen kova ja magneettisesti näppäimistön alalaitaan kiinnittyvä rannetuki. Lisänappeja ei ole kuin muutama näppärän rullan hoitaessa äänenvoimakkuutta. Omista mieltymyksistä riippuen tämä on siunaus tai kirous. Esimerkiksi Logitechin käyttämä tapa sijoittaa lisänamikoita näppäimistön vasempaan reunaan aiheuttaa ajoittain harmaita hiuksia sormien hakeutuessa sinne automaattisesti. Näppäimistö on myös varsin matala, mikäli sen alla olevia tukia ei laita ylös, mikä saattaa auttaa sen sijoittelussa näytön alle. Kaiken kaikkiaan Vulcan 122 Aimo tuntuu edelleen yhtä laadukkaalta kuin edeltäjänsäkin.

Tämä on mainos:
Roccat Vulcan 122 AimoRoccat Vulcan 122 Aimo

Uuden mallin suurin ja tottumista vaativin ero onkin sen näppäimistökytkimissä. Ne ovat tällä kertaa täysin lineaariset, eli näppäin ei "naksahda" aktivoitumiskohdassaan. Tuntuma on pääosin tottumis- ja makuasia, mutta selkeästi napsahtavaan näppikseen tottuneena tämä saattaa tuntua aluksi tietynlaisena pehmeytenä ja epämääräisyytenä. Näppäimistö on ehkä aavistuksen hiljaisempi, mutta pääasiallinen ero on sen kirjoitus- ja painallustuntumassa. Noin reilun viikon totuttelun jälkeen Vulcan 122 alkoi päästä jo totuttuun kirjoitus- ja pelinopeuteen, eli aivan välittömästi laitetta ei kannatta kauppaan palauttaa, jos ensifiilis ei ole odotusten mukainen.

Roccan Vulcan 122 Aimo on edelleen hintava, mutta laadukas näppäimistö kovempaankin käyttöön. Jos 120:n naksahtavat näppäimet eivät ole sinun juttusi, mutta muuten kyseinen malli tuntuu mukavalta, 122 saattaa tarjota sen puuttuvan palasen.

Roccat Vulcan 122 Aimo
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Laadukas rakenne, mukavat valaisumahdollisuudet, tuntuma totuttelun jälkeen
-
Ensituntuma naksunäppäimistöstä siirryttäessä, kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä