Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Vulcan 80

Roccatin yksinkertaisemmassa Vulcan-näppäimistössä on mukana tärkeimmät ominaisuudet. Mutta riittääkö se?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Näppäimistö on tehty alumiiniseen kuoreen. Lisäksi näppäimet ovat matalat, mikä luo kokonaisuudelle futuristisen ulkonäön. Vulcan 80 on maltillisempi versio Vulcan 100 -näppäimistöstä, joka puolestaan on maltillisempi versio Vulcan 120 AIMO -näppäimistöstä. Yhteys tapahtuu USB:llä, eikä juuri muuta sitten olekaan, sillä näppäimistössä on mukana vain ne olennaiset. Ulkoisesti näppis näyttää kyllä hyvältä. Rannetukea ei ole, eikä sitä ihan heti voi lisälaitteena ostaakaan. Sekin on sanottava, että näppäimistöä käyttäessä ranne jää sellaiseen kulmaan, joka ei ole optimaalinen pelaamista ajatellen. Tämä johtuu tietenkin siitä, että runko on suunniteltu siten, että rannetuki on mukana.

HQ
Roccat Vulcan 80

Näppäimien kytkimet ovat Titan Switch. Näppäin aktivoituu, kun sitä on painettu vain 1,88 mm. Kokonaisliikkuvuus näppäimellä on 3,6 mm. Näppääminen on siis nopeampaa kuin monissa muissa vastaavissa, mutta ei se silti ole nopein. Lisäksi näppäimen takaisin alkuasentoon palautumisessa kestää hieman liian kauan.

Roccat Vulcan 80

Näppäimistö toimii niin kuin sen pitäisikin, näppäimet ovat riittävän hyvät, muotoilu toimii ja valaistus on omanlaisensa takavalaistus. Mukana on lukuisia makronäppäimiä, mutta ne varsinaiset medianäppäimet puuttuvat.

Tämä on mainos:

Vulcan 80 maksaa noin 130 euroa. Pienellä lisäpanostuksella (30-40 euroa) saisi jo Roccat Vulcan 120 AIMOn kaikkineen. Vulcan 80 tuntuukin siltä, että se maksaa liikaa, ja vastineeksi saa liian vähän. Toisin sanoen Vulcan 80 on kyllä hyvin tehty, mutta hintaa on liikaa verrattuna siihen, miten paljon ominaisuuksissa on tingitty.

Roccat Vulcan 80
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä