Suomi
Gamereactor
uutiset
Rocksmith

Rocksmith vastaan Rocksmith

Totuus viivästyksen takana

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Uutisoimme aiemmin että Rocksmith viivästyy Euroopassa ensi vuoden puolelle, Ubisoftin ilmoittamien "lisensiointi- ja muiden ulkoisten ongelmien vuoksi". Nyt EG on kaivanut esille totuuden kulissien takaa.

Ongelman takana on brittiläinen bändi jonka nimi on, kyllä, Rocksmith. Kuullessaan tulevasta pelistä yhtyeen rumpali Christopher Ford otti yhteyttä Ubisoftiin ja kertoi heille omistavansa oikeudet Rocksmithin nimeen. Ford tarjosi näille yhteistyösopimusta lakisotkun sijasta, tarjoutuen mainostamaan peliä jos taas pelissä mainostettaisiin heitä. Hän oli myös valmis tarjoamaan peliin joitakin yhtyeen kappaleita. Ubisoft ei vastannut Fordin tiedusteluihin millään tapaa, joten hän viimein teki virallisen vastalauseen asiasta Euroopan Unionin tavaramerkeistä vastaavalle virastolle.

Nyt tämä vastalause ryömii hitaasti lävitse EU-byrokratian syövereiden ja viivästyttää Ubisoftin julkaisusuunnitelmia. Prosessin ensimmäisen kierroksen odotetaan kestävän ensi vuoden helmikuun loppuun saakka ellei Ford luovu vastalauseestaan. Hän sanoo olevansa valmis tekemään näin jos Ubisoft ottaa hänet vakavasti ja osoittaa hänelle hieman kunnioitusta. Ford myös uskoo että Ubisoftilla olisi varaa heittää hänelle "pari puntaa".

Ubisoftilta on vahvistettu, että tämän niminen herrasmies on todellakin tehnyt virallisen valituksen koskien Rocksmithin nimeä, ja että he kunnioittavat tavaramerkkilakia ja toimivat asiaankuuluvalla tavalla. Mikä tämä tapa on jää vielä mysteeriksi, mutta ikävän usein se tarkoittaa katkeraa taistelua lakituvan puolella.

Rocksmith

Aiheeseen liittyviä tekstejä

RocksmithScore

Rocksmith

ARVIO. Kirjoittaja Joni Eriksson

Musiikkipelirintaman hiljaisuuteen on tulossa muutos, sillä vuosi sitten jenkeissä julkaistu Rocksmith tekee vihdoin tuloaan Eurooppaan.

Rocksmith

Rocksmith

ENNAKKO. Kirjoittaja Jonas Elfving

Ubisoftin Rocksmithin tavoite kaukana bilepeligenrestä. Tämän pelin pointtina on ainoastaan oppia soittamaan kitaraa.Ladataan seuraavaa sisältöä