Suomi
Gamereactor
ennakot
Rollerdrome

Rollerdrome on mielenkiintoinen yhdistelmä tyyliä, rullaluistelua ja mäyhäämistä

Testissä Roll7:n tuleva urheilutoimintapeli.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosien varrella Roll7 on tullut tunnetuksi ennen kaikkea rullalautailusta OlliOllinsa ansiosta. OlliOlli Worldin julkaisun jälkeen on kuitenkin aika uudelle sarjalle. Askelmerkit ovat jokseenkin ennallaan, samoin kuin taiteellinen tyylikin. Kysymyksessä on Rollerdrome, jota pääsin kokeilemaan ennakkoon ennen elokuussa häämöttävää julkaisua.

HQ

Siinä missä OlliOlli on rullalautailevaa ilottelua, on Rollerdrome aikuisempaan ja sadistisempaan makuun. Pohjalla on futuristinen extreme-urheilu Rollerdrome, jossa kilpailijat menevät pitkin poikin kenttää rullaluistimilla temppuja tehden. Mutta toisaalta on muistettava ottaa tuliasein kilpailijoita pois päiviltä hidastetusti The Matrixin malliin. Tarjolla on onnistunut tasapaino viihdettä ja haastetta.

Peli jakautuu useisiin erilaisiin kenttiin, jotka heijastelevat vuoden 2030 Rollerdrome-turnausta. Ensin aloitetaan karsintakierroksilla, ja edetään siitä kohti finaaleja, jossa sitten ovat palkintorahat ja mestarin titteli. Pelaaminen muuttuu tietenkin koko ajan alati vaikeammaksi, ja mukaan tulee uusia vihollistyyppejä. Tämä tekee tietenkin hankalammaksi paitsi hengissä pysymisen, myös temppujen onnistuneen suorittamisen.

Tämä on mainos:

Pelattavuus jakautuu siis paitsi temppujen tekemiseen, myös vastustajien ampumiseen erilaisella valikoimalla tuliaseita. Temppuja tekemällä ansaitaan pelikavereiden kunnioituksen lisäksi ammuksia, sillä muuten ei patruunoita saa. Pahikset jättävät jälkeensä terveysmittarin palauttajaa, mutta eipä sitten muuta. Rollerdrome yhdistääkin temppuilun ja ampumisen tyylikkäästi, sillä ohjaus on helppo oppia. Tämä johtuu siitä, että liikkuminen ja tähtääminen ovat pitkälti automaattisia. Pelaaja itse hoitaa lähinnä suunnan, ja toki temppuilun ja ampumisen. Tämä hoituu nappeja painamalla, analogitattia heiluttelemalla ja liipaisimista vetämällä.

RollerdromeRollerdrome

Pelattavuus toimii hyvin, ja siinä on riittävästi syvyyttä niin helpon ohjauksen kuin kenttäsuunnittelunkin ansiosta. Mukana on niin ikään myös sivutehtäviä, jos sellaisia haluaa tehdä. Kentän alussa saa listan tehtävistä asioista, ja moinen ei ole se kekseliäin tapa pelaajan motivoimiseksi. Pelattavuus pysyy kuitenkin tuoreena, sillä sivutehtävät ohjeistavat kokeilemaan sellaista, mitä ei ehkä muuten tulisi kokeilleeksi. Mitenkään erityisen vaikeita tehtävät eivät kuitenkaan ole.

Viholliset vaihtelevat pamppua käyttelevistä pahiksista tarkka-ampujiin, singolla ampuviin ja niin edelleen. Selviytyäkseen pelaajan on valittava oikea ase oikeaan tilanteeseen. Ja koskapa pelaajan ei juuri tähdätä tarvitse, koskee sama myös pahiksia. Onneksi väistö on mahdollinen, kunhan sen tekee oikeaan aikaan.

Tämä on mainos:
RollerdromeRollerdrome

Rollerdromen idea on viihdyttävä ja jännittävä, mutta tarina ei onnistunut vetoamaan lainkaan. Selkeää tarinaa ei nimittäin ole, vaan pelin alussa luetaan muutama rivi tekstiä, jonka jälkeen on sitten pelaajan oma tehtävä kursia tarina kokoon eri vihjeiden perusteella.

Illan tähtenä on kuitenkin sarjakuvamainen ulkoasu. Moinen toimii hyvin yhteen pelattavuuden kanssa, ja toiminta tempaa mukaansa. Bassoinen ja konemainen musiikki kruunaa jännittävän kokonaisuuden.

Hankala sanoa, miten hyvin Rollerdrome pärjää sitten julkaisunsa jälkeen, mutta ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että hauskaa on luvassa.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä