Suomi
Gamereactor
arviot
Sackboy: A Big Adventure

Sackboy: A Big Adventure

Sackboy pelastaa Craftworldin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Playstation 5 on kohta täällä, ja yksi julkaisupeleistä on Sackboy: A Big Adventure. Sumo Digitalin kehittämä peli näytti vievän Little Big Planetin maskottia uuteen suuntaan. Pääasiassa tässä onnistutaan, mutta ajoittain Little Big Planetin mahtavuudesta jäädään jälkeen.

Sackboy: A Big Adventure sijoittuu luovaan Craftworld-maailmaan, jota kansoittavat niin oliot kuin säkki-ihmisetkin. Seikkailu alkaa rauhaisana päivänä, kun pelottava pellenukke nimeltä Vex ilmaantuu ulottuvuusportista ryhtyen kidnappaamaan säkkikansaa. Tarkoituksena on käyttää heitä työvoimana kaoottisen ja pelottavan Topsy Turver -koneen rakentamisessa. Peloton sankari Sackboy pakenee Vexin hyppysistä, ja lähtee matkalle Craftworldin maailmaan pelastamaan kansaansa pahiksen otteesta. Sackboyssa saattaa olla jopa ainesta Craftworldin suojelijaksi, Knitted Knightiksi.

Sackboy: A Big AdventureSackboy: A Big Adventure
Tämä on mainos:

Liitle Big Planet on niin sanottu 2,5D-peli, mutta Sackboy: A Big Adventure on pääasiassa kolmiulotteinen tasoloikka. Peli muistuttaa itse asiassa erittäin paljon Nintendon Mario-tasoloikkaa. Jokainen kenttä näyttää siltä kuin se olisi rakennettu jossain työpajassa. Toisin sanoen kaikkialla on mukana sitä tuttua Little Big Planetin vetovoimaa. Tällä osa-alueella Sumo Digital on ylittänyt odotukset kirkkaasti.

Suurin osa pelaamisesta koostuu ympäröivän maailman kanssa vuorovaikuttamisesta ja pulmien ratkomisesta. Hyvin usein tämä tarkoittaa nokkelasti ja nopeasti oikealla tavalla liikkumista.

Sackboy: A Big Adventure

Sackboy: A Big Adventure on käyttäjäystävällinen, sillä tasoloikkaan ja taisteluun pääsee helposti käsiksi. Pelimekaniikka sinänsä ei ole kovinkaan monipuolista, sillä luvassa on lähinnä hyppimistä, tarttumista ja läpsimistä. Välillä käytetään jotain esinettä, kuten tarttumakoukkua tai kolmipäistä bumerangia. Taisteluissa läpsitään pahiksia, joista suurin osa kaatuu kahdella osumalla. Niin ikään Sackboy itse voi ottaa ainoastaan kaksi osumaa ennen pelin aloittamista uudelleen välitallennuspisteestä. Pahiksilla on ennalta arvattavat hyökkäykset, joten niiden voittaminen on helppoa pienen harjoittelun jälkeen.

Tämä on mainos:

Pomotaistot ovat hieman haastavampia, koska osuman saaminen on helpompaa, ja pomot vastaavasti vaativat itse paljon osumia kaatuakseen. Melkein kaikki pomovastukset esittelevät jonkin uuden pelimekaniikan, joka on sitten omaksuttava ja otettava käyttöön.

Tarinan ohella mukana on kerättävää tavaraa ja sivutehtäviä jokaisessa kentässä. Tavoitteena voi olla esimerkiksi kerätä kaikki kentän päälle pantavat tavarat, suorittaa koko kenttä kuolematta kertaakaan tai olla annettua aikamäärettä nopeampi. Joka tapauksessa tehtävää riittää, ja siten viihdettä. Ongelmana on se, että kaava hahmottuu nopeasti, jolloin pelaaminen muuttuu itseään toistavaksi.

Pelaamalla voi avata suoritettavaksi omanlaisia sivukenttiään, joissa on luvassa enemmän haastetta ja uutta tavaraa palkinnoksi. Osa näistä on pelattavissa ainoastaan kaverin kanssa (joita siis en päässyt kokeilemaan), ja toiset ovat sitten mallia Knitted Knight, joissa tasoloikkataidot testataan.

Sackboy: A Big AdventureSackboy: A Big Adventure

Sackboy: A Big Adventuressa on kahta erilaista valuuttaa. Orbeja löytyy runsaasti jokaisesta kentästä, ja näitä tarvitaan pomovastuksen aukaisemiseksi. Pomon kaataminen on pakollista ennen seuraavaan paikkaan siirtymistä. Toinen valuutta on Collectabells, joilla voi ostaa uusia asuja, ilmeitä ja sen sellaista Zom-Zomin kaupasta. Kaiken saa auki pelaamalla, ja ostoksille on erikseen mentävä Zom-Zomia tapaamaan.

Little Big Planet on aina jäänyt mieleen hyvän musiikkinsa ansiosta. Sackboy: A Big Adventure tekee hieman toisin, sillä joissakin kentissä musiikki vaihtuu sen mukaan, missä vaiheessa pelaaja on. Mukana on esimerkiksi Uptown Funkia ja David Bowieta. Musiikki on istutettu osaksi muuta peliä suorastaan loistavasti.

Dualsense-ohjain osoittaa mahdollisuutensa haptisella värinällä ja ohjaimen eri äänillä. Adaptiivisten liipaisimien panosta en huomannut juuri lainkaan. Ohjaimen ääntely ja värinä ovat kuitenkin tarpeeksi lisäämään immersiota pelaamiseen. Ja toki kokonaisuus pyörii 4K-tasolla.

Sackboy: A Big Adventure

Sackboy: A Big Adventure ei aina ole ihan selkeä sen suhteen, mihin pelaajan odotetaan menevän ja mitä tekevän. Pelattavuus on hyvä, helppo oppia, ja se sopii koko perheelle. Tarina, musiikki ja pelimaailma ovat loistavasti luotuja. Sackboy: A Big Adventure antaa odottaa hyvää tulevaisuutta säkkipojan seikkailuille.

HQ
Sackboy: A Big AdventureSackboy: A Big AdventureSackboy: A Big Adventure
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kenttäsuunnittelu luovaa ja söpöilevää, musiikki on mahtavaa, uusi kolmiulotteinen tasoloikka sopii hyvin pelisarjaan
-
Osa Little Big Planetin tenhosta puuttuu, pelaaminen muuttuu varsin nopeasti itseään toistavaksi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä