Suomi
Gamereactor
ennakot
Sacred 2: Fallen Angel

Sacred 2: Fallen Angel

Ancarian maailmaa ravistelee haltioiden välinen valtakiista. Aatelisto ja papisto yrittävät molemmat hallita mystistä T-Energiaa, joka on kaiken magian ja elämän lähde. Kärhämöinti luo oivan tilaisuuden muille roduille haalia omalle porukalle vähän lisää valtaa. Ja kuinkas ollakaan, hommat riistäytyvät käsistä. T-Energia pillastuu, raunioittaa kokonaisia alueita ja suistaa koko maailman kaaokseen. Niin sitä pitää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tarinan kehittymistä seurataan yksittäisen sankarin vinkkelistä, ja on täysin pelaajan päätettävissä aiheuttaako lisää kaaosta vai tekeekö parhaansa tilanteen parantamiseksi. Niin tai näin, joka välissä mätkitään vihulaisia kuonoon hulppealla 12 liikkeen valikoimalla. Siitä on leikki kaukana, kun yksi ainut jannu kykenee kiskomaan taivaista tulta ja tulikiveä surkeiden maantierosvojen niskaan.

Sacred 2: Fallen Angelissa on siis sinänsä oivallinen lähtöasetelma. Ja kuinka se hyödynnetään? Tekemällä pelistä ruma ja kömpelö. Grafiikat ovat suttuisia, hahmot ovat pikselöityneitä muoviukkeleita, eivätkä minkään alueen tekstuurit tunnu istuvan viereisiin pintoihin mitenkään. Tämä selittyy osittain mielenkiintoisella värimaailmalla: joko Ascaronin peleissä voi mystisten säännösten mukaan käyttää vain rajatusti värejä, tai sitten graafinen suunnittelija on värisokea. Pelin katsominen on suoraan sanottuna ankea kokemus. Sitä mieluusti pitää kameran tapahtumista mahdollisimman etäällä, mutta totta kai esineet kuten kasvusto tulevat tuon tuostakin kameran tielle. Maasto on muutenkin vain riesana, sillä edes harvan metsän läpi ei voi oikoa, saati sitten pudottautua metrin korkealta töyräältä.

Jos kykenee unohtamaan silmät sulattavan ulkoasun ja korviariipivän ääninäyttelyn, alta paljastuu runsaasti tekemistä. Maailma on laaja ja paikasta toiseen siirtyminen hoituu näpsäkästi milloin pelaaja vain niin haluaa. Kokemustasojen kartuttaminen avaa hahmolle kykypolkuja, jotka tehostavat tiettyjä iskuja. Näitä liikkeitä voi myös yhdistellä mukaviksi, kaikentuhoaviksi paketeiksi. Löydettyjä erikoisesineitä voi entisestään parannella taikariimuilla, ja varustelurumba onkin yksi pelin kantavista voimista.

Ja sitten pelaaja pistetään taisteluun. Joka perhanan nurkka on täynnä öttiäistä, joka halajaa ihmislihaa. Jopa kilpikonnat inhosivat allekirjoittanutta niin kovasti, että hitaasti lyllersivät merenrannalta tietä kohti. Vastaan tulevista otuksista ainoastaan kyläläiset ja kaniinit eivät käyneet ylle. Lyöntien kohdistaminen haluttuun viholliseen toimii vain satunnaisesti, eli käytännössä sitä tappelee kaikkia vastaan kerralla sen sijaan, että eliminoisi yhden vihulaisen kerrallaan.

Tämä on mainos:

Muutaman tunnin testaamisen jälkeen allekirjoittanut ei ollut uskoa, että Sacred 2 todella lupaa niin huonoa, kuin mitä ensivaikutelma antoi ymmärtää. Kyse ei ollut vain siitä, että testiversio oli vielä niin kesken, vaan peliä on lähdettykin rakentamaan alusta asti päin perhettä. Niitä puutteita ei tulla mitenkään korjaamaan myöhemmin. On vaikea kuvitella, että joku kuitenkin maksaa tästä roskasta rahaa ja vielä iloitsee ostoksestaan.

Sacred 2: Fallen Angel
Sacred 2: Fallen Angel
Sacred 2: Fallen Angel
Tämä on mainos:
Sacred 2: Fallen Angel
Sacred 2: Fallen Angel
Sacred 2: Fallen Angel
Sacred 2: Fallen Angel
Sacred 2: Fallen Angel
Sacred 2: Fallen Angel
Sacred 2: Fallen Angel

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Sacred 2: Fallen AngelScore

Sacred 2: Fallen Angel

ARVIO. Kirjoittaja Heikki Takala

Toteutukseltaan keskinkertainen hack'n'slash Sacred 2 onnistui viemään Heikin mukanaan. Addiktoivuuskerroin on siis kohdallaan.

Sacred 2: Fallen AngelScore

Sacred 2: Fallen Angel

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Saksalainen tietokoneroolipeli alkaa irtautua omaksi lajityypikseen ja Sacred 2 on malliesimerkki siitä, mistä on kyse.

Sacred 2: Fallen Angel

Sacred 2: Fallen Angel

ENNAKKO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Itkettää ajatellakin, että joku kuitenkin ostaa tämän rävellyksen ja vielä nauttii sen suomasta annista. Makunsa kullakin.

Sacred 2: Fallen Angel

Sacred 2: Fallen Angel

ENNAKKO. Kirjoittaja Jaakko Maaniemi

Saksalainen Ascaron Entertainment on tullut tunnetuksi pienen budjetin pc-peleillään, ja se valitettavasti näkyy myös Sacred 2:ssa.Ladataan seuraavaa sisältöä