Suomi
Gamereactor
laitearviot

Samsung Galaxy S24 Ultra on tekoälykäs laite

Samsungin tapa käyttää tekoälyä on aidosti hyödyllinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Samsungin Ultra-sarja tunnettiin ennen nimellä Note, mutta paljoakaan ei ole muuttunut ulkoisesti. Sisältä tilanne onkin sitten jotain ihan muuta. Ulkoisesti muotoilu on ultrakonservatiivista. Tässä on puhelin niille, joiden ei tarvitse pitää kultaa kaulassaan, vaan säilyttävät sen pankin holvissa timanttien seurassa. 1 TB malli maksaa oikein mukavan hinnan. Mallista riippumatta saa ainakin 12 GB RAMia. Rahoilleen saa vastineeksi ehkä markkinoiden parhaan kovan tason puhelimen. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta Samsung hoitaa homman paremmin. Näin ollen hinta ei välttämättä olekaan niin paha.

HQ

Puhelin on koottu poikkeuksellisen hyvin. Värimalli testattuna oli titaani, mutta tarjolla on myös musta, violetti, kalpea keltainen ja oranssi. Viime vuoden malliin verrattuna pieniä eroja on, mutta lähinnä sisäisesti. Näyttö on tällä kertaa täysin lätty, ja se on hienoa se.

Sisällä on kolmannen sukupolven Snapdragon 8. Näyttö on kirkas 6,8" 120 Hz AMOLED 2X tasolla 3120x1440 ja kirkkautta 2600 NITS unohtamatta hyvää heijastuksen estoa. Haihdutuskammiota käytetään edelleen jäähdytykseen, ja se toimii hyvin.

Kamerakattaus on melkoinen: 200 MP laajakulma 2x optisella zoomilla, 50 MP 5x optisella zoomilla, 12 MP ultra-wide-kulmalla ja 10 MP 3x optisella zoomilla. Tallennusta voi tehdä laadulla 8K/30FPS. Hyvältä näyttää, joskin vie sikamaisesti levytilaakin. Eron kuvanlaadussa huomaa varsinkin vähäisessä valaistuksessa, jolloin avuksi rientää tekoäly.

S-Pen ja Galaxy AI ovat kova yhdistelmä. Tämä koskee niin kuvan muokkausta, viestien käännöksiä, keskusteluiden ylös kirjaamista ja tulkkia. Harmillisesti toiminnot ovat poikkeuksellisen huonosti selitettyjä. Toisaalta Samsungilla on ylimääräinen kerros yksityisyyden suojaa ja vesileima tekoälyn luomissa kuvissa. Leima on poistettavissa, mutta graafiset osaajat näkevät kyllä, mikä on aitoa ja mikä ei.

Tämä on mainos:

Käännösominaisuudet toimivat hyvin kirjoittamiseen ja puhumiseen. Kovinkaan montaa kieltä ei tueta, mutta lisää saadaan päivityksinä. Ihan ongelmaton se ei kuitenkaan ole, kuten odottaa sopii. Lähtökohta on siis paikoillaan kehitykselle.

Samsung on panostanut paljon vihreään siirtymään ja kierrätykseen, mikä on mukava juttu. Samsung lupaa seitsemäksi vuodeksi turvallisuutta ja ohjelmistojen päivityksiä. Heidän mukaansa puhelimet eivät ole hyväksi ympäristölle, joten niistä on tehtävä pitkäikäisempiä.

Akun lataaminen ei edelleenkään ole poikkeuksellisen nopeaa niin langattomana kuin langallisena. 5000 mAh akku kestää varmasti koko päivän kovallakin käytöllä. Paketissa ei tule mukana laturia, ja täyteen lataamisessa kestää yli tunnin. Halvemmilla puhelimilla sama onnistuu 25 minuutissa. Minua tämä ei haittaa, sillä asetan yöksi puhelimeni latauslevylle, ja aamulla lataus on tehty.

Samsung Galaxy S24 Ultra on ehkä se markkinoiden paras luuri tällä hetkellä. Jopa kaiuttimet ovat ihan hyvät. Jos siis hinta ei hirvitä, on tässä mahtava valinta.

Tämä on mainos:
Samsung Galaxy S24 UltraSamsung Galaxy S24 UltraSamsung Galaxy S24 Ultra
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä