Suomi
Gamereactor
laitearviot

Samsung Galaxy Watch 4

Puolivälin älykello

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Samsung Galaxy Watch 4

Älykellojen kehitys on ollut muuhun tietotekniikkaan nähden varsin verkkaista. Apple tuntuu edelleen olevan hieman aidalla sen suhteen, kuinka paljon tuotekategoriaan panostaisi, ja Google vaikutti hetken aikaa katoavan kuvioista kokonaan sen Wear OS:n päivitysten kadottua. Samsung on tähän asti kehitellyt omaa, ja vaihtelevasti toimivaa, Tizen OS:ää, mutta on nyt tehnyt puolittaisen käännöksen kohti Androidia. Uuden Samsung Galaxy Watch 4:n kevyiden kuorien sisällä rullaa uusi Wear OS 3. Tavallaan.

Android-ystävällisyydestään huolimatta Samsung haluaa edelleen käyttäjien pysyvän heidän omassa käyttöympäristössään. IPhonet eivät toimi Watch 4:n kanssa ollenkaan, ja ei-Samsung-puhelinten kanssa ominaisuusvalikoima on hieman rajallinen. Lisäksi muokattavuuteen tottuneille Android-käyttäjille luvassa on epämieluisia yllätyksiä, vaikka kohti parempaa yhteensopivuutta ollaan mentykin.

Samsung Galaxy Watch 4
Tämä on mainos:

Reilun 250 euron hintaan myytävän perusmallin mukana tulee Exynosin W920-siru, 1,2-tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, sykemittaus, ECG ja esimerkiksi veren happisaturaatiomittaustoiminto. Monista terveydentilan mittaukseen liittyvistä ominaisuuksista huolimatta kelloon ei kannata täysin luottaa tarkempia ja tärkeämpiä mittauksia tehtäessä. Se jääköön ammattilaisille.

Galaxy Watch 4 ei tehnyt erityisen hyvää ensivaikutelmaa, sillä se saapui suoraan sanottuna halvan näköisessä ohuessa pahvikotelossa. Valkoisen kellon lisäksi mukana tulee magneettinen laturi, johon sen voi laittaa missä tahansa asennossa latautumaan. Virtaa riittää luvatun oloisesti useamman päivän verran, jos ruutua ei pidä koko aikaa päällä eikä laitetta räplää aivan joka minuutti. Kellotaulu näkyvissäkin kokonainen päivä menee mukavasti ennen latailun tarvetta. Taulun ulkoasua pääsee muokkaamaan todella monella tapaa, ja Samsungin vakiovalikoimassa on kaikkea sukelluskellosta sarjakuvahahmoihin ja abstraktimpiin ilmestyksiin asti.

Samsung Galaxy Watch 4

Testattu perusmalli on itsesään erittäin kevyt, ja mukana tuleva 20-millinen silikoniranneke ei ärsyttänyt ihoa, vaikka metalli onkin edelleen henkilökohtaisesti miellyttävämpi valinta. Se on toisaalta helppo vaihtaa sopivan väriseksi tai itselleen mukavampaan materiaaliin, sillä vaihtorannekkeita on markkinoilla pilvin pimein. Keveyden etuna sitä ei tarvitse ottaa ranteesta urheilun tai liikunnan ajaksi pois ollenkaan. Tämä on Samsungin varsin kattavan fitness-ohjelmiston hyödyntämisen kannalta erinomainen asia. Kalliimmissa kelloissa on fyysisesti pyöritettävä kellotaulu käyttöliittymän selaamiseen, isompi näyttö ja LTE-tuki.

Tämä on mainos:
Samsung Galaxy Watch 4

Kuten sanottua, muokattavuuteen tottuneet joutuvat ottamaan pari askelta taaksepäin Watch 4:n kanssa. Vaikka kello tukee Wear OS 3:n myötä Google Mapsin kaltaisia klassikko-ohjelmistoja, kaikkia toimintoja ei pääse vaihtamaan haluamikseen. Kellotaulun ulkoasun voi edelleen säätää moninaisin tavoin, mutta esimerkiksi toisen napin pitkällä painalluksella aktivoitavaa Samsung Pay -ohjelmistoa ei voi vaihtaa. Sama koskee toisen näppäimen Bixbyä, eli Samsungin varsin kehnosti toimivaa vastinetta Google Assistantille ja Sirille. Jos Watch 4:sta haluaa saada aivan kaiken irti, se edellyttää uudehkon Samsung-puhelimen käyttämistä, tai sellaisen hankintaa. Esimerkiksi osa hienommista terveysseurantaominaisuuksista ei muilla laitteilla toimi.

Jos Samsung-puhelin on jo taskussa, ja valmistajan omien ohjelmistojen käyttöön on jo ehtinyt tottumaan, Samsung Galaxy Watch 4 on hyvä valinta. Se on kevyt ja riittävän sukkela päivittäisessä käytössä, eikä akkukaan lopu ensimmäisen päiväreissun aikana. Muille Android-käyttäjille tällainen puolivälimalli on harmillisempi - etenkin, kun osa edistyneemmistä ominaisuuksista on varsin keinotekoisesti estetty.

Samsung Galaxy Watch 4Samsung Galaxy Watch 4
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Erittäin kevyt, hyvä akunkesto, reilusti terveysseurantaominaisuuksia...
-
...joista osa vain Samsung-puhelimen omistajille, ei toimi iPhonella, rajallinen muokattavuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä