Suomi
Gamereactor
laitearviot

Samsung Galaxy Z Flip

Vihdoinkin on aika arvioida Samsungin taittuva puhelin Z Flip

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Samsungilla on nyt kaksi täysin erilaista ajatusta siitä, millainen tulevaisuuden älypuhelin saattaa olla. Nämä ovat Samsung Galaxy S20 Ultra ja uusi taittuva Galaxy Z Flip. Nyt tämä taittuva malli on ollut testissä Gamereactorilla jonkin aikaa, ja on aika antaa arvosana.

HQ
Samsung Galaxy Z Flip

Ihmisillä on täysin kahdenlaista mielipidettä siitä, että älypuhelinten fyysinen koko on hiljalleen kasvanut. Toiset pitävät pienestä koosta, kun taas toisille se isompi olisi mieluisampi. Tähän vastaa omalla tavallaan taittuva puhelin, sillä se pystyy periaatteessa tyydyttämään molempien käyttäjäryhmien tarpeet.

Z Flip on oikeastaan ihan vain "tavallinen" Samsung Galaxy, ellei ota huomioon juurikin taittuvaa ominaisuutta. Testissä on ollut 6,7" ja 2636x1080p, S10-sarjan kamera on 12 MP ja päälinssi ultra-wide, 8 GB RAM, Snapdragon 855 -prosessori, 3300 mAh akku ja Android 10 (One UI 2). Kyseessä on kuin Galaxy Fold, mutta kera erilaisen taittumisen.

Samsung Galaxy Z Flip
Tämä on mainos:

Z Flip ei tietenkään saa ketään sellaista innostumaan, joka ei ole jo valmiiksi kiinnostunut taittuvista puhelimista. Samsungin mukaan näyttö on erikoisohutta lasia, ja hauraalta se tuntuukin. Myöskään sertifikaattia veden- ja pölynkestävyydestä ei toistaiseksi ole. Hinta on lisäksi korkea (noin 1550 euroa), joskin vähemmän kuin iPhone 11 Pro Max (512 GB). Z Flip on siis taittuva puhelin niin hyvässä kuin pahassakin. Jos kuluttajana haluaa kaiken muiden hyvien puhelinomaisuuksien lisäksi taittumisen, hoitaa Z Flip homman hyvin.

Puhelin on rakenteeltaan vankka ja metallinen. Se sopii hyvin käteen, ja sarana on sekin hyvää tekoa. Aukaiseminen ja sulkeminen vaatii hieman voimankäyttöä, ja se lisää vaikutelmaa laadukkuudesta. Saranan kohdalla näyttö on hieman erottuvampi, ja se saattaa häiritä aluksi. Tähän kuitenkin tottuu nopeasti. Näyttö itsessään on hyvä, ja nimenomaan näyttöjen puolesta Samsung on parantanut reippaasti viime vuosien aikana. Z Flipin 6,7" AMOLED-paneeli on pikselitiheydeltään 425ppi, ja Gamereactorin omien testien mukaan kirkkaus on yli 400 NITSiä. Lisäksi käyttäjä voi itse määrittää värien lämpimyyden asteen. Harmillisesti 120 Hz mahdollisuus puuttuu.

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Foldissa on pienempi, mutta toimiva, ulkoinen näyttö. Z Flipissä puolestaan on hyvin pieni 1,1" Super AMOLED -näyttö edessä, ja resoluutio on 300x112 pikseliä. Ideana on näyttää kellonaika, säätila ja joitakin muistutuksia. Varsinainen käyttäminen vaatii kuitenkin puhelimen lukituksen avaamista. Opinkin testijakson aikana avaamaan puhelimen vain, kun sillä oli aidosti jotain tekemistä. Toki on mukavaa nähdä esimerkiksi se kellonaika ilman lukituksen avaamista. Pientä näyttöä voi käyttää apuna myös selfien ottamisessa, mutta siihen luuria ei tule juuri käytettyä.

Tämä on mainos:

Ehkä hieman yllättäen puhelimen fyysinen taittaminen auki puhelun aloittamiseksi, ja takaisin taittaminen puhelun lopettamiseksi on se koko luurin tyydyttävin ominaisuus. Puhelimen ohjelmistot on toki räätälöity juuri taittuvalle sopiviksi, mikä mahdollistaa pystysuunnassa monen asian hoitamisen samaan aikaan. Lisäksi suurikokoisen 6,7" puhelimen mahduttaminen rintataskuun on hieno saavutus, ja lataaminen onnistuu langattomasti.

Jos siis ajatus taittuvasta puhelimesta ei kiinnosta, et kiinnostu myöskään Samsung Z Flipista. Jos taas juuri tämä on se mitä olet odottanut, voi Samsungin taittuvan hankkimista suositella ainakin harkittavaksi.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä