Suomi
Gamereactor
laitearviot

Samsung Note 20 Ultra 5G

Mahtava puhelin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Note-sarjaa on aina pidetty vakavaan liiketoimien hoitoon tarkoitettuna puhelimena. Se on sääli, koska luurilla on tarjota monia muitakin ominaisuuksia. Kahdella näytöllä on varaa olla myös peli- ja valokuvauskäytössä unohtamatta videoiden kuvaamista. Tässä on puhelin, jota kannattaa harkita uutta ostaessaan.

S-kynä on sijoitettu tällä kertaa vasemmalle eikä suinkaan oikealle. Vastaavasti äänenvoimakkuuden ja virransäädön napit ovat oikealla, eivätkä suinkaan vasemmalla. Mukana on peräti 108 MP kamera, mutta silti luuri on kevyt (208 grammaa) ja väriään lukuun ottamatta maltillinen. Puhelin mahtuu hyvin tiukkojenkin farkkujen taskuun.

Note 20 on saatavilla myös ei-Ultrana, jolloin 108 MP kamera puuttuu. Lisäksi mahdollisuuksina ovat sekä 4G- että 5G-mallit, joskin Ultralla vain 5G. Valittavana on myös levytila 256 GB tai 512 GB. Hinnat alkavat 1266 eurosta (5G & 256 GB), ja testattavana oli 1364 euron versio.

Tämä on mainos:
Samsung Note 20 Ultra 5G

6,9" näyttö käyttää Corning Gorilla Glass Victusia. Sen pitäisi suojata naarmuilta tuplasti paremmin kuin Gorilla Glass 6, ja kestää pudotuksen kovalle pinnalle kahdesta metristä. Mukana on myös niin sanottu "punch-hole" selfie-kameraa varten. Näyttö puskee 1500 NITS paneelillaan Dynamix AMOLED2X 120 Hz. Käyttö onnistuu myös kirkkaassa auringonpaisteessa, mikä ei ole itsestään selvää nykyisissä puhelimissa.

Samsung Note 20 Ultra 5G

GUI on Samsung One UI, eli helppo käyttää, ja helppo oppia käyttämään. IP68 vesitiiveys on mukana myös. Kasvojentunnistus toimii hyvin, mutta sormenjälkitunnistin vaatii tarkasti peukalon laittamisen paikalleen juuri oikein. Sitten on Exynos990, joka käyttää ARMv8 CPU kera 4 x 2,0 GHz ytimien, 2 x 2,5 GHz ytimien ja 2 x 2,73 GHz ytimien. 12 GB RAMia on käytössä, samoin Mali G77 GPU kera 11 "computing units".

Tämä on mainos:

Akku on 4500 mAh, ja latautuu noin 70% 50 minuutissa, ja 50% puolessa tunnissa. Lataus kestää kyllä koko päivän. Mahdollisuutena on langaton lataus, ja mukana tuleva laturi on nopea. Akku ei koskaan lämmennyt yli 40 asteen, ja puhelin itse pysytteli aina alle 51 asteessa. En tiedä millaista jäähdytystä puhelin käyttää, mutta se toimii täydellisesti. Kaiuttimia ei näytetä päivitetyn sitten Note 10:n, mutta en näe tätä ongelmana. Ääntä on riittävästi, ja käytössä on Dolby Atmos.

HQ

S-kynää on selvästi parannettu, joskin se entinen oli minusta jo aivan riittävän hyvä. Muistiinpanoja voi tehdä suoraan muotoon PDF, Word ja Power Point. S-kynä tekee muun muassa kauppalistan tekemisen merkittävästi helpommaksi. Vaikuttavaa on, että laite tunnistaa käsialani muuntaen sen tekstiksi hyvällä tarkkuudella.

Xbox on yhteistyössä Samsungin kanssa Note 20:ssa, ja pääasiassa tarkoitus on ottaa ilo irti 5G:stä. Yli 100 Xbox-peliä on tuettuna Project xCloudin kautta Xbox Game Passissa. Lisäksi Note 20 Ultra on riittävän tehokas pyörittämään kaikkia App Storen pelejä.

Kamerassa on 5x optinen zoomi, ja 50x digitaalinen zoomi. Kiinnostavinta on tietenkin se 108 MP ja 8K-kamera. Kuvat ovat kirkkaita ja tarkkoja, ja yökuvaus oikeasti toimii.

Samsung Note 20 Ultra 5G
Samsung Note 20 Ultra 5GSamsung Note 20 Ultra 5GSamsung Note 20 Ultra 5G

Kooltaan 108 MP kuvat ovat 28 MB kappale. 8K-tason 24 fps -video on toki komean näköistä, mutta sitä saadakseen on aktivoitava "pro video". Syynä on se, että kovan tason video vie tilaa 10 MB sekunnissa.

Toisin sanoen puhelimessa ei ole mitään, mistä en pitäisi. Kuvaaminen on niin ikään mahtavaa varsinkin, jos sitä tekee pimeässä. Hinnastakaan en voi valittaa, sillä olin odottanut euroja vaadittavan enemmänkin.

Samsung Note 20 Ultra 5G
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä