Suomi
Gamereactor
artikkelit

Save: OutRun

Legendaarinen ajopeli julkaistiin aikoinaan useille alustoille; muistelussa kaahailua C64:lla ja Amigalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mieleeni ovat syöpyneet muistot siitä, kuinka ensimmäisen kerran pelasin nyt jo legendaariseen maineeseen kasvanutta Out Runia. Kuten monelle 1980-luvulla kasvaneelle pelaajalle, se tuli minulle tutuksi sellaisten laitteiden kuin Commodore 64 ja Amiga 500 kautta. Molemmat olivat tietenkin melkoisen kökköjä käännöksiä, mutta silti niitä tuli tahkottua järjettömän paljon. Liekö syynä ollut sitten aikanaan murhaavalta tuntunut vaikeusaste vai kerrassaan loistavat musiikit, mutta pelin pariin tuli palattua yhä uudelleen ja uudelleen. Magical Sound Shower nostattaa edelleen ihokarvat pystyyn ja sen remiksatut teknoversiot saavat kyllä tanssijalan vieläkin vipattamaan.

Save: OutRunSave: OutRun
Commodore 64:lle ja Amigalle julkaistujen versioiden välillä on melkoinen ero.

Outrunin kotitietokoneille julkaistut versiot eivät ole kyllä mitenkään huimaavan hienoja kokemuksia ainakaan ulkonäkönsä puolesta. Nykypäivän nuorille pelaajille C64-versio saattaisi tarjota lähes tuskallisen kokemuksen, sillä siinä pikselit ovat suuria ja väriskaala täysin onneton. Amigalla sentään nähtiin enemmän väriloistoa. Muistin hämäristä on tietenkin vaikea kaivella luotettavaa tietoa, mutta muistelin Commodore 64:n version eroavan vielä jollain tavalla pelin muista inkarnaatioista. No tietenkin siitä löytyivät maailman huonoimmat grafiikat, eikä sulavasta ruudunpäivityksestä kannata edes haaveilla. C64:n omalaatuisilla soundeilla soitettu soundtrack kuulostaa kyllä edelleen hyvältä, mikäli vain pitää laitteen tuottamista äänistä. Internetin syövereiden pikaisella koluamisella löysin lopulta todisteen muistilleni. Kuusnepan versiossa kyydissä istuu nimittäin vaaleaverikön sijaan tummahiuksinen nainen! Eihän tämä kovin kummoinen eroavaisuus ole, mutta jotenkin se jäi allekirjoittaneen mieleen. Emme varmaan saa koskaan tietää syytä muutokselle. Ehkä syynä oli ohjelmoijien naismaku, tai sitten he eivät vain löytäneet mieleistään väriä C64:n väriskaalasta.

Ajopelistä julkaistiin vuonna 2009 uusittu versio PS3:lle ja Xbox 360:lle nimeltään OutRun Online Arcade, mutta se ei valitettavasti perustu alkuperäiseen Out Runiin. Mutta ehkäpä minun pitäisi antaa sille mahdollisuus. Ehkä vauhdin huuma, Passing Breeze ja Magical Mystery Shower tempaavat minut edelleen mukaansa.

Tämä on mainos:
Save: OutRun


Ladataan seuraavaa sisältöä