Suomi
Gamereactor
lifestyle

Scarlett Johansson tähtää OpenAI:hin chatbotin äänellä

Näyttelijä kertoo, että OpenAI lähestyi häntä nauhoittaakseen repliikkejä, mutta kielsi sitten mahdollisuuden.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

OpenAI veti jälleen kaikki silmät ja korvat siihen, kun se esitteli äskettäin uuden chatbottinsa Sky. Ihmiset yhdistivät välittömästi chatbotin äänen Scarlett Johanssonin elokuvassa Her esittämän väärennetyn tekoälyn ääneen.

Jopa Sam Altman itse twiittasi sanan "hän", kun chatbot paljastettiin. Scarlett Johansson itse on sittemmin antanut asiasta lausunnon, jossa hän moittii OpenAI:ta äänensä matkimisesta. "Kun kuulin julkaistun demon, olin järkyttynyt, vihainen ja epäuskoinen siitä, että herra Altman tavoittelisi ääntä, joka kuulosti niin aavemaisen samanlaiselta kuin minun", hän kirjoitti (kiitos, BBC).

"[Herra Altman] kertoi minulle, että hänestä tuntui, että äänestämällä järjestelmää voisin kuroa umpeen kuilun teknologiayritysten ja luovien alojen välillä ja auttaa kuluttajia tuntemaan olonsa mukavaksi ihmisiä ja tekoälyä koskevassa seismisessä muutoksessa", hän jatkoi ja paljasti myöhemmin hylänneensä tarjouksen, mutta kuuli sitten äänen, joka kuulosti aavemaisesti hänen omaltaan.

"Aikana, jolloin me kaikki kamppailemme syväväärennösten ja oman kaltaisuutemme, oman työmme, oman identiteettimme suojelun kanssa, uskon, että nämä ovat kysymyksiä, jotka ansaitsevat ehdottoman selvyyden", hän kirjoitti.

Tämä on mainos:

Altman vastasi sanomalla, että Skyn äänen ei koskaan ollut tarkoitus kuulostaa Johanssonilta, mutta hän on pyytänyt anteeksi sitä, että yritys ei kommunikoinut paremmin, ja on keskeyttänyt Skyn kunnioituksen vuoksi Johanssonia kohtaan.

Scarlett Johansson tähtää OpenAI:hin chatbotin äänellä


Ladataan seuraavaa sisältöä