Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Schizoid

Schizoid

Schizoid on pienen Torpex Gamesin ensimmäinen peli Microsoftin Live Arcaden valikoimaan. Samalla se on ensimmäinen kaupallinen peli, joka on tehty Microsoftin XNA-työkaluilla. XNA:n on tarkoitus helpottaa pienten studioiden ja harrastajien pelinkehitystä ja suurelle yleisölle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Peli on alusta loppuun suunniteltu kahden pelaajan yhteistyötä varten. Toinen ohjastaa sinistä ja toinen punaista alusta, pelkästään yhtä ohjaimen tappia käyttäen. Tarkoituksena on tuhota ylhäältä kuvatun, kaksiulotteisen kentän kaikki viholliset törmäämällä niihin. Juju on siinä, että ainoastaan samanväriset vastustajat tuhoutuvat. Jos sininen pelaaja törmää punaiseen viholliseen, lähtee pelaajalta henki.

HQ

Lisämaustetta hommaan tuodaan useilla eri tavoin käyttäytyvillä vihollisilla sekä yhteensä yli 120 kentällä, joista monissa on ongelmanratkaisumainen kikka. Kentät on jaettu ryppäisiin, joiden suorittamiseen annetaan yhteiset 10 elämää. Elämien loppuessa rypäs pitää aloittaa alusta. Virheettömästi ilman kuolemia läpi menneet kentät voi ohittaa uudelleenyrityksessä.

Muista pelitiloista löytyy tietokonekaverin kanssa pelattava, lähinnä harjoitteluun kelpaava Wingman-tila, sekä aivojen sietokykyä äärimmäisyyteen asti rasittava Über Schizoid, jossa yksi pelaaja ohjaa molempia aluksia. Voittoon tarvitaan siis hyviä refleksejä, kentän idean oivaltamista sekä saumatonta kommunikointia tiimikaverin kanssa. Ohjeiden huutamiset, parkumiset sun muut mesoamiset kuuluvatkin olennaisesti pelin viehätykseen milloin minkäkin ökkömönkiäisen jahdatessa.

Graafinen ilme on omalaatuinen, hieman kulttimaineeseen noussutta Flow:ta muistuttava minimalistinen tyyli. Ajoittaista sekavuutta lukuun ottamatta ulkoasu toimii, ja maustaa eletronishenkisen musiikin ja ääniefektien kanssa toimintaa makoisasti.

Paketti toimii kokonaisuutena hyvin ja osoittaa XNA-pelien kelpaavan Live Arcaden valikoimaan ongelmitta. Yhteistyö ei ole monien muiden pelien tavoin ainoastaan suotavaa, vaan pakollista. Koko homma toimii yhdellä ainoalla tatilla, joten kokeilukynnyskin on matala. Demoa kokeilemalla saa hyvän idean siitä, miten mukavasti koko homma toimii kaverin kiljuessa vieressä pelastajaa.

Tämä on mainos:
Schizoid
Schizoid
Schizoid
Schizoid
Tämä on mainos:
Schizoid
Schizoid
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
kauniin yksinkertainen idea, yhteistyö, kontrollit
-
ajoittainen sekavuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
SchizoidScore

Schizoid

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Jätkä veti skitsot. Niin pitääkin, sillä Schizoid tekee bipolaarisuudesta mainiota viihdettä. Sininen on hyvä, punainen paha... Eiku!Ladataan seuraavaa sisältöä