Suomi
Gamereactor
laitearviot

Scuf Instinct Pro

Scuf on lanseerannut uuden ohjaimen PC:lle ja Xbox Series X:lle, ja se ohjain onkin varsin hyvä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Monilla pelaajilla on ollut erinäisiä ongelmia Microsoftin Xbox Elite -ohjainten kanssa vuosien varrella. Minulla sen sijaan Elite Series 2 -ohjain on toiminut moitteetta, ja se on paras peliohjain, jota olen koskaan käyttänyt. Se on kallis, mutta laatu ja pienet ylimääräiset lisät tekevät paketista hintansa arvoisen. Siksi se on edelleen vahva suositukseni niin Xboxille kuin PC:lle.

Scuf pyrkii nyt juuri tälle tontille, ja Instinct Pro on ulkona hintaan 179 euroa.

Scuf Instinct Pro
Tämä on mainos:

Rahaa saa siis sijoittaa, mutta Scuf haluaa tarjota muutakin korkean hinnan vastineeksi. Ensinnäkin Xbox Design Labin mallin mukaisesti oman ohjaimensa voi suunnitella mieleisekseen tilausvaiheessa. Yksilöintimahdollisuuksia on varsin runsaasti, ja aivan selvästi paljon enemmän kuin mitä Elite Series 2 kykenee tarjoamaan. Joskin nyt mukana ovat vaihdettavat osat.

Osa tuunailuista on selvästi suunnattu asiansa vakavammin ottaville pelaajille, kuten mahdollisuus poistaa värinämoottorit kokonaan. Tämä toki vähentää ohjaimen painoa ja (joidenkin mielestä) häiriötekijöitä. Onko tällä sitten isompaa merkitystä, on tietenkin eri asia, mutta kieltämättä Elite Series 2 on erittäin raskas ohjain.

Noin 35 euron lisäpanostuksella voi ostaa niin sanotun Player Packin, jossa tulee mukana säilytyskotelo, punottu kaapeli ja ylimääräiset analogitatit. On harmillista joutua maksamaan tällaisesta ylimääräistä, koska moisen pitäisi olla mukana paketissa alun alkaenkin.

Scuf Instinct Pro
Tämä on mainos:

Miltä ohjain siis tuntuu? Scufin ansioksi on sanottava, että heidän ohjaimensa ainakin tuntuu paremmalta kuin Xbox Series X:n (ja S:n) mukana tuleva ohjain. Irrotettava ohjaimen etupaneeli ei ole silkkana sellaisenaan, vaan mukana on kerros kumia päällä. Takana olevat ylimääräiset siipiohjaimet eivät varmaankaan ole irrotettavat (kuten Elite Series 2:n metalliset takalärpäkkeet), mutta silti takanapit tuntuvat hyviltä sormien alla. Näin ollen näitä takana olevia siipiohjaimia tulee käytettyä, koska niiden painamisessa on hyvä tuntu.

Takana on myös esimerkiksi namiska, joka muuttaa liipaisimet yksinkertaisiksi napeiksi. Toisin sanoen liipaisimia ei enää voi painaa pohjaan asti. Elite Series 2 osaa tehdä saman, mutta Scufin ohjaimessa painamisen tuntuma on huomattavasti parempi. Tätä pelaamisensa vakavasti ottavat pelaajat varmasti arvostavat. Mukana on LED-valo kertomassa akun kestosta ja mikrofonin käyttötilasta.

Testini mukaan ohjaimen akun kesto on samaa luokkaa kuin Elite Series 2:ssa, eli noin 35 tuntia.

Scuf Instinct Pro

Ensivilkaisulla tuntuu siltä, että Microsoftin Elite Series 2 pieksää Scuf Instinct Pro -ohjaimen mennen tullen. Toisaalta Microsoftin Xbox Design Labissa voi suunnitella itselleen oman ohjaimen. Scuf Instinct Pro yhdistää nämä kaksi asiaa yhdeksi, ja se on hienoa se. Harmillisesti Scuf on säästänyt joissakin asioissa, ja sen huomaa. Esimerkiksi Elite Series 2 on ladattavissa mukana tulevalla latausjalustalla, joka voi vieläpä latauksen ajan olla sisällä säilytyskotelossaan. Lisäksi mukana tulee paljon vaihdettavia varaosia, joten kokeiltavaa riittää. Kokonaisuutena se Elite Series 2 on edelleen parempi ostos.

Scuf Instinct Pro on silti ergonominen ohjain mahtavilla ominaisuuksilla, ja varsinkin omaan silmään muokattava. Onhan tämä hyvä ohjain.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä