Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
It Chapter Two

Se: Toinen luku

Matsi pelottavan pellen kanssa on melkein kolmituntinen mammutti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Muutama vuosi sitten nähtiin elokuvateattereissa uusintafilmatisointi Stephen Kingin tiiliskivikirjasta It eli Se, ja Gamereactorin arvion elokuvasta pääsee lukemaan täällä. Leffa oli menestys, joten nyt katsottavaksi saapuu se romaanin jälkimmäinen osa. Kyseessä on kaikin puolin hienosti tehty elokuva, mutta melkein kolmituntinen kesto on liikaa.

Tarina alkaa 27 vuotta edellisen elokuvan jälkeen. Ensimmäisen elokuvan lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja muuttaneet kuka mihinkin. Pahuus nostaa kuitenkin taas päätään, ja joukon on palattava takaisin lapsuutensa maisemiin tekemään lopullisesti selvää pelottavasta pellestä Pennywisesta. Kokonaisuus on jopa hämmentävän helposti seurattavissa ottaen huomioon, miten paljon mukana on keskeisiä henkilöhahmoja ja heidän kokemiaan erilaisia hallusinaatioita. Oikeastaan ainoaksi rasitukseksi nousee jo aiemmin mainittu leffan kokonaiskesto. Toisaalta paljoa lyhyemmäksi juonta tuskin olisi saanut kokonaisuuden kärsimättä.

Ahdistavaksi ja pelottavaksi elokuvan tekee yhteispeli tehosteiden, äänimaailman ja näyttelijäsuoritusten kesken. Kaikki nähty tuntuu myös tarpeelliselta, eli mukana ei ole ylimääräisiä tarinaan kuulumattomia osuuksia. Tämä pätee myös Stephen Kingin omaan cameo-suoritukseen, joka on itse asiassa ihan oikea rooli eikä vain kirjan fanien suuntaan tehty kiva silmänisku. Elokuvan voi kokonaisuutena sanoa onnistuneen, kun näkemäänsä huomaa miettivänsä myös teatterista poistumisen jälkeen.

Ohjaajan itsensä mukaan materiaalia olisi ollut vielä vaikka kolmanneksi elokuvaksi. Toivottavasti moista ei kuitenkaan tehdä. Loppuratkaisu on nimittäin juuri niin onnistunut ja lopullinen kuin pitääkin. Jonkinlainen nelituntinen ohjaajan versio voisi silti olla paikallaan blu-ray-julkaisuna, sillä pitkästä kestosta huolimatta huomasin joitakin osa-alueita, jotka jäivät harmillisesti lapsipuolen asemaan pääjuonen kuljetuksen painaessa päälle.

It-kaksikon jälkimmäistä elokuvaa voi siis suositella lämpimästi. Suosittelen myös katsomaan pohjille sen ensimmäisen leffan, sillä jatko-osassa on ymmärrettävästi varsin paljon viittauksia vanhoihin tapahtumiin.

Tämä on mainos:
It Chapter TwoIt Chapter Two
It Chapter TwoIt Chapter Two
HQ
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Se: Toinen luku

Se: Toinen luku

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Aikuisten taistelu muinaista pahaa vastaan menettää hieman teräänsä, mutta on silti tarpeellinen päätös tarinalle.Ladataan seuraavaa sisältöä