Suomi
Gamereactor
ennakot
Second Extinction

Second Extinction

Turok tapaa Left 4 Deadin intensiivisessä kavereiden kanssa pelattavassa ammuskelussa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Nähdessäni ensi kertaa Second Extinctionin trailerin olin innoissani. Turok yhdistyi Left 4 Deadin kanssa, ja ajatus tuntui täydelliseltä. Ihmettelin heti, miksei kukaan ole moista yhdistelmää aiemmin keksinyt. Molemmat pelisarjat ovat viettäneet hiljaiseloa jo hyvän tovin, joten Second Extinction vaikuttaa hyvältä tavalta pitää molempien pelisarjojen henkeä yllä. Viime vuoden lokakuusta lähtien Second Extinction on ollut PC:llä saatavilla Steamin Early Access -tilassa. Nyt teos on saatavilla Xboxille Preview Programin avulla, ja nyt konsolillakin päästään kokemaan meno.

Second Extinctionissa ei oikeastaan ole tarinaa. Lyhyen alkuvideon jälkeen alkaa toiminta välittömästi ilman sen kummempia selittelyjä siitä, miksi mutatoidut dinosaurukset haluavat ottaa pelaajan hengiltä. Hieman taustaa kerrotaan radiokeskusteluissa tehtävien välillä, mutta siinäpä se sitten onkin. Varsinaista kampanjaa ei myöskään ole, ja suurin osa pelistä vain suoritetaan erinäisiä tehtäviä toinen toisensa perään kavereiden kanssa koettaen pysyä hengissäkin siinä sivussa.

Pelimuotoja on kaksi: Mission Select ja Expedition. Mission Select on juuri sellainen kuin voi odottaakin, eli siinä valitaan erilaisista tehtävätyypeistä, ja pyritään pysäyttämään dinosaurusten invaasio. Tavoitteena voi olla dinoja täynnä olevan kaivoksen räjäyttäminen dynamiittia täyteen ahdetuilla kärryillä, tai vaikka kadonneen tutkimusretkikunnan löytäminen. Expedition ottaa puolestaan asiat rennommin, sillä se mahdollistaa rennon paikkojen tutkimisen, sivutehtävien tekemisen ja materiaalien keräämisen.

Tämä on mainos:

Tällä hetkellä mukana on viisi hahmoluokkaa, ja jokaisella on merkittävästi erilaiset aseet ja erikoiskyvyt. Esimerkiksi Rosylla on oma minigun, ja omat kyvyt muun muassa parantavat pelikavereita tietyllä säteellä. Ortega on puolestaan kevyt taistelija, joka luottaa rynnäkkökivääriin. Kaikki hahmoluokat tuntuvat tukevan toisiaan, ja pelityyli on sovitettava valitun hahmoluokan mukaan.

Perusammuskelu tuntuu hyvältä, ja omaa asevalikoimaa pystyy päivittämään eri tavoin. Mukana on kaikkiaan kuusi asetta, ja niitä päivitellään kolmen erillisen kykypuun avulla (Impact, Stability ja Handling). Pojoja näihin kykypuihin laitettaessa on oltava riittävästi kerättynä materiaaleja, joita saa pieksemällä kuudenlaisia dinosauruksia. Näin luodaan varsin addiktoiva pelattavuuden sykli hieman Monster Hunterin malliin.

Second Extinction

On ehdottomasti annettava kiitosta mutatoituneiden dinosaurusten suunnittelulle. Mukana on suurikokoisia Tyrannosaurus rexejä ja happoa sylkeviä raptoreita. Toisin sanoen erilaiset uhat ovat vaihtelevia, ja niiden kaataminen vaatii strategiaa. Usein dinolla on oma heikko kohtansa, joka on syytä hyödyntää. Vahvasti panssaroitu Ankylosaurus ei kärsi vahinkoa lainkaan, ellei siihen osu hyvin ajoitetulla kranaatilla. Tällöin dino kääntyy selälleen, jolloin iskut voi kohdistaa sen vatsapuolelle. Kritiikkiä voi kuitenkin antaa siitä, miten nopeasti dinosaurukset syntyvät uudelleen pelaajan harmiksi. Testihetken aikana pelikaverini vastasi nopeasti saamaansa viestiin, ja jo sen jälkeen joukko uusia dinosauruksia hööki päälle kuin yleinen syyttäjä.

Tämä on mainos:

Tällä hetkellä pelissä on ainoastaan yksi luminen kenttä tutkittavana, ja isosta koosta huolimatta ympäristön puolesta vaihtelua jää kaipaamaan. Sitä paitsi paikasta toiseen kävelemisessä eri tavoitteiden perässä kuluu aivan liian paljon aikaa, koska mukana ei ole ajokkeja nopeampaan liikkumiseen. Runsas käveleminen ja matkalla vastaan asettuvat dinot tuntuvat pelaamisen tarpeettomalta pitkittämiseltä. Ja valitettavasti juuri tätä suurin osa peliajasta on.

Pettymyksekseni havaitsin, että Second Extinction on miltei pelikelvoton yksin koettuna. Tämä herättää kysymyksen, miksi moinen mahdollisuus on edes mukana? Yksin pelatessa päälle käyvien dinosaurusten määrä ja aggressiivisuus ovat yksinkertaisesti liikaa, eikä ketään ole nostamassa yksin pelaavaa ylös "downista". Second Extinction on selvästi tehty pelattavaksi hyvässä seurassa, mutta yksinpelaajia varten vaikeustasoa pitäisi laskea. Ja näin toimitaankin Monster Hunter -peleissä.

Second Extinxtionissa on ainesta, mutta tällä hetkellä mukana on myös perustavanlaatuisia ongelmia, jotka kehittäjä Systemic Reactionin olisi ensin ratkaistava. Toistaiseksi pelissä on vain yksi kartta, ja pelattavuus kärsii kolauksen pitkien samoilujaksojen vuoksi halki ison kartan. Ja dinosauruksia hyökkää kimppuun ilmeisesti loputtomasti aalloissa. Toisaalta se peruspelattavuus ampumisineen on hyvää, ja varusteita voi monipuolisesti päivittää. Lisäksi dinojen kaataminen edellyttää pelaajilta ajatusta silkan päälle rynnimisen sijasta.

Second ExtinctionSecond Extinction
Second Extinction
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Second Extinction Xboxille 28. huhtikuuta

Second Extinction Xboxille 28. huhtikuuta

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Helmikuussa Systemic Reaction uutisoi, että Second Extinction päästää metsästämään mutatoituneita dinosauruksia Xboxilla PC:n lisäksi. Tuolloin selvisi lähinnä se, että...Ladataan seuraavaa sisältöä