Suomi
Gamereactor
laitearviot

Sennheiser Ambeo Mini on äänipalkkina turhan kallis

Luvattuna on maailman eläydyttävin ääni.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Erilaisia äänipalkkeja on tarjolla erittäin runsaasti, ja kaikilla on jonkinlainen ratkaisu kolmiulotteisten virtuaalikaiuttimien saralla. Sennheiser tekee asian saksalaiseen malliin käyttäen Frauenhoferin teknologiaa. Sama pulju siis keksi aikoinaan MP3:n. Sennheiserilla on tarjolla useita eri malleja, mutta nyt testissä on Mini. Nimensä mukaisesti se ei ole suuri: pituudeltaan vain 70 cm. Kyseessä on yksi pienimmistä testaamistani äänipalkeista.

HQ

Noin 800 eurolla saa jokseenkin pienikokoisen laitteen, joka tuottaa elokuvan ja äänen faneille sopivaa laatua. On silti sanottava, ettei äänipalkki millään tavalla pysty samaan kuin oikean elokuvateatterin äänimaailma.

Itse laitteen osalta en ymmärrä, miksi ihmisten odotetaan jälleen kerran asentavan uuden sovelluksen, koska sellaisia on jo nyt aivan liikaa. On sanottava, että tämä on se keino säätää laite haluamakseen, kunhan se alustava säätö omaan huoneeseen on tehty. Mukana on onneksi myös kaukosäädin paketissa. Järjestelmän laajentaminen on mahdollista bassovahvistimella, mutta ei fyysisillä takakaiuttimilla. Mukana ei ole seinään kiinnityksen välineitä: niistä on maksettava erikseen.

Mukana on kuusi yksikköä, joista jokaisella on oma pieni lasinen D-vahvistin, neljä 1,6" täyden alan yksikköä ja kaksi 4" vahvistinta. Sisäänrakennettuina ovat Chromecast, AirPlay 2, Tidal Connect, Spotify Connect ja mitä tahansa muutakin saa, joka vain tuettuna on uPnP. Tarjolla ovat niin ikään HDMI 2.1, USB-A virralle, Bluetooth 5.2 ja WIFI 6. Optista sisääntuloa ei ole.

Tärkeintä on tietenkin ääni, joka on hyvää laatua. En kuitenkaan ole iso fani virtuaaliselle tilaäänelle. Ääni on jokseenkin monipuolinen ja basso on vaikuttava ottaen huomioon, että kyse on äänipalkista. Tässä hintaluokassa on kuitenkin mahdollista hankkia kooltaan isompi ja massaltaan painavampi äänipalkki, joka tarjoaisi sitten paremmat bassot. Elokuvien osalta äänipalkki toimii ihan hyvin, mutta elokuvateatterimaista kokemusta varten tarvitsisi hankkia erillinen bassovahvistin.

Tämä on mainos:

Kokonsa puolesta tarjolla on hyvää ääntä, mutta elokuvia varten tarvitsisi ylimääräisen bassovahvistimen. Hintaa on turhan paljon, ja maltillisemmalla hinnalla kohderyhmä olisi voinut olla laajempi.

Sennheiser Ambeo Mini
Sennheiser Ambeo Mini
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä