Suomi
Gamereactor
lifestyle

Sensuuri lännessä verrattuna maolaiseen Kiinaan taiteilijan mukaan

Maanpaossa olevan taiteilijan Ai Weiwein näyttely peruttiin hiljattain Lontoossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Maanpaossa elävä kiinalainen taiteilija Ai Weiwei on verrannut lännen poliittista sensuuria maolaiseen Kiinaan. Weiwein näyttely Lontoossa peruttiin äskettäin sosiaalisessa mediassa esitettyjen kommenttien jälkeen Israelin ja Hamasin konfliktista.

Hänen nyt poistettu viestinsä ehdotti, että " syyllisyyden tunnetta juutalaisen kansan vainosta" käytettiin arabimaailmaa vastaan. Hän väitti myös, että juutalaisyhteisöllä oli merkittävä vaikutus mediaan, rahoitukseen ja kulttuuriin Yhdysvalloissa.

"Tiedätkö, yhteiskunnasta tulee niin arka, että se todella välttää kaikenlaista kyseenalaistamista tai väittelyä", taiteilija kertoi Sky Newsille. "Joten periaatteessa puhuin Twitterissä, vastasin vain jonkun kysymykseen. Normaalisti voit puhua tai mitä haluat. Voit vitsailla, voit tehdä hauskaa, voit, tiedätkö, vain antaa mielipiteesi. Mutta tänään näen niin monia ihmisiä kertomalla perusmielipiteensä, he saavat potkut, heitä sensuroidaan."

"Kasvoin tämän raskaan poliittisen sensuurin keskellä", hän jatkoi. "Ymmärrän nyt, tänään lännessä, että teet täsmälleen samoin."

Tämä on mainos:

"Yliopistoissa tai poliittisella sektorilla - kaikkialla - ei voi puhua totuudesta."

Ai uskoo, että jopa länsimaiset taiteilijat ovat keskittyneet liikaa maineen ja rahan jahtaamiseen. Hän sanoo, ettei koskaan kadu puhumistaan, vaikka hän olisi joutunut muuttamaan kotivaltiostaan kritisoidessaan Kiinan hallitusta taiteessaan.

Luuletko, että meillä on liikaa sensuuria lännessä?

Sensuuri lännessä verrattuna maolaiseen Kiinaan taiteilijan mukaan
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä