Suomi
Gamereactor
ennakot
Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider

Viidakon selviytymistaidot testissä vielä kerran.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactor pääsi vielä kerran kokeilemaan Lontoossa tulossa olevaa uutta Tomb Raideria ennen pelin julkaisua 14. syyskuuta. Ensiksi työn alla oli jo aiemmin kokeiltu pelin opastusosio, ja sitten demo laittoi metsästämään Trinity-organisaatiota, joka on myös muinaista veistä etsimässä. Tarinan mukaan veitsen haltija saa samalla suuren määrän valtaa. Perun viidakoissa on jälleen pakko selviytyä vähillä varusteilla aivan kuten vuonna 2013 aikoinaan.

Rise of the Tomb Raiderin malliin maastossa on paljon erilaisia marjoja, eläinten ruhoja ja laatikoita tavaroiden löytämiseksi nikkarointia varten. Eipä aikaakaan, kun oma käyttöveitsi on saatu tehdyksi, jonka avulla voi pudotella alas puihin jumiin jääneitä tavaralaatikoita.

Pelin alussa käytössä on vain jousi, nuolia ja veitsi, jolloin pelaaminen muistuttaa ensimmäisen pelin alkutunnelmia. Selviytymisen ohella törmätään alussa myös haastehautaan (challenge tomb). Nämä muinaiset paikat tarjoavat lisää tekemistä ja samalla roinaa löydettäväksi. Niissä ratkotaan esimerkiksi symbolien merkitystä selvittämällä ja muinaisia kieliä lukemalla. Löytynyttä kultamalmia voi myydä kauppiaille, ja toki lisävälineitä pääsee nikkaroimaan. Parannelluilla varusteilla pystyy esimerkiksi keräämään enemmän maaston antimia.

Aikaa myöten löytyy lentäjä Miguel, joka valitettavasti on päätynyt kahden jaguaarin ruoaksi. On siis aika ryhtyä taistelemaan. Eläimiä vastaan tappeleminen on hyvin erilaista verrattuna aseistettuihin sotilaisiin, ja kyseessä on enemmänkin kuolettavasta tanssista eläinten kanssa.

Tämä on mainos:

Jonah on jälleen mukana kuvioissa, joka ei onneksi päätynyt jaguaarin kitaan. Laran ja Jonahin keskinäinen suhde on hiljalleen kehittynyt kuluneiden pelien aikana. Tämä havainnollistuu runsaassa dialogissa, jota kuullaan niin pelin aikana kuin välivideoissakin. Samalla selviää yhtä jos toista kaksikon taustasta.

Shadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb Raider

Lähistöllä on muitakin haastehautoja, ja tietenkin niitä on pakko päästä tutkimaan. Näissä haasteissa on yleensä tottunut pimeyteen melko ahtaissa tiloissa, mutta ainakin yksi on selvästi avoimessa maastossa. Kyseessä on kesken jäänyt rakennustyömaa, ja vastaan tulee runsaasti kuolleita uudisasukkaita. En edes mieltänyt paikkaa haastehaudaksi ennen kuin peli asiasta erikseen ilmoitti. Taustalla kuului ääniä, jotka eivät kuulostaneet sen enempää ihmisten kuin eläintenkään ääniltä. Onkin kiintoisaa nähdä, mihin suuntaan tämä osa-alue kehittyy kokonaisessa pelissä.

Nuotiolla odottava Jonah kohdattaessa on edessä joukko kevyitä pulmia. Hyvä puoli on, että pulmien haastetasoa voi helpottaa, mutta samalla pitää taisteluiden vaikeustaso itselleen sopivalla tasolla. Tällä tavalla oman pelikokemuksensa voi tuunata mieleisekseen.

Tämä on mainos:

Ystävällisiä ihmisiä tulee vastaan Kuwaq Yakun asutusalueella, ja liikaa paljastamatta voi todeta, että luvassa on uusi ominaisuus peliin. Lara ei ole kovinkaan sosiaalinen, jolloin Jonahin osuus kasvaa. Itse asiassa kohdattavat ihmiset ovat oma pulmatehtävänsä, sillä yhteisöä täytyy auttaa tavalla ja toisella pelin aikana.

Tietysti Trinity ilmaantuu paikalle, jolloin luvassa on taistelua nuolin, tuliasein, varjoissa hiipien ja niin edelleen. Pelaamiseen on aiempaa enemmän vaihtoehtoja, sillä erilaisten varusteiden lisäksi myös asuaan voi vaihtaa ja tietysti uusia taitoja avata omasta kykypuustaan. Joitakin uusia taitoja löytää maastostakin, mutta tehdyt päivitykset auttavat Laraa muuntumaan tehokkaaksi toimissaan on sitten kyse nikkaroinnista, taisteluista, hiiviskelystä tai vähän korkeammalta putoamisesta.

Testihetken aikana pääsi näkemään paljon, ja edelleenkin pidän sitä suunnasta, johon Tomb Raideria on pelinä viety. Maaston tutkiminen on aiempaa monipuolisempaa siinä missä taistelutkin, ja Lara Croftistakin paljastuu uusia puolia.

Shadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb Raider
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä