Suomi
Gamereactor
arviot
Shadow Warrior 2

Shadow Warrior 2

Wang on taas irti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Shadow Warrior 2Shadow Warrior 2Shadow Warrior 2

Flying Wild Hog -studion vuoden 2013 uusintaversio klassisesta Shadow Warriorista menestyi kohtuullisen hyvin. Peli säilytti alkuperäisen tunnelman muuntuen siinä samalla hauskaksi ja moderniksi räiskintäpeliksi. Lapsenomaista ja suorastaan kornia huumoria ei myöskään unohdettu. Shadow Warrior 2 pyrkii säilyttämään kaiken sen, missä alkuperäinen onnistui tuoden mukaan myös uusia elementtejä.

Alkuvideosta lähtien paukkuu niin, että heikompia hirvittää. Päähenkilö Lo Wang tekee näin todella näyttävän paluun takaisin astialle osoittaen sen, että vanha ote on edelleen tallella. Jatko-osa sijoittuu viisi vuotta vuoden 2013 pelin jälkeiseen aikaan. Wang saa tehtäväkseen Kamikon pelastamisen. Harmillisesti hänen sielunsa on vaarassa, joten se täytyy varastoida Wangin pään sisälle siihen asti, kunnes Kamikon ruumis on turvassa. Tästä seuraa tietenkin hupaisia hetkiä, kun kaksikko kiistelee asioista Wangin pään sisällä. Ensimmäisen pelin lailla zillat ovat syypäitä pahuuksiin ja kaikenlaisten hirviöiden irti laskemiseen pitkin poikin pelimaailmaa. Wangin tehtäväksi siis lankeaa taistella näitä kaikkia vastaan. Siinä sivussa kohdataan joitakin entuudestaan tuttuja henkilöhahmoja.

Shadow Warrior 2:ssa on runsaasti uusia aseita sekamelskan aiheuttamiseen. Jo yhden tunnin jälkeen kahdeksan aseen valikko on täynnä, ja kaikkiaan kättä pitempää on pelissä 70 erilaista. Tästä seuraa se, että itse pelaaminen on juuri niin yksi- tai monipuolista kuin mitä siitä itselleen tekee. Kaikilla välineillä on omat hyvät ja huonot puolensa, jolloin toiset ovat tilannekohtaisesti parempia kuin toiset. Kaikkia on nautinnollista käyttää. Miekka todellakin tuntuu viiltävän siinä missä tuliaseiden luoditkin uppoavan. Haulikoissa on massan tuntua ja tietenkin tuhovoimaa, kun taas konepistoolit ovat kevyempiä ja tarkempia.

Tämä on mainos:

Jokainen ase on myös päivitettävissä ja muokattavissa. Lisäksi välineisiin voi lisätä erilaisia kykyjä, kuten chi-voiman palautumista, tulivahinkoa tai yleistä tarkkuuden parantumista. Näitä lisäyksiä voi tehdä vain rajallisen määrän jokaiselle aseelle, joten valintaa on syytä ensin hieman miettiä. Päivityksiä voi ostamisen ja myymisen ohella myös löytää pelimaailmasta. Näin ollen jokaisella on mahdollisuus muokata Shadow Warrior 2:n aseistuksesta mieleisensä.

Shadow Warrior 2
Shadow Warrior 2Shadow Warrior 2Shadow Warrior 2

Itse toiminta on aivan yhtä energistä kuin ennenkin. Varsin usein pelaaja löytää itsensä lukuisten vihollisten ympäröimänä, luotien lentäessä joka suuntaan ja veren roiskuessa. Uudet välineet lisäävät entisestään hurmeisen naurettavan tuhon tunnelmaa. Uusi järjestelmä mahdollistaa vahingon tekemisen vaiheittain, jolloin pahiksilta voi pilkkoa raajat irti yksi kerrallaan. Aseiden ohella erilaisia taitoja on syytä hyödyntää. Tällaisia ovat esimerkiksi Grip of Darkness, jolla vihu lävistetään piikkeihin ja toisaalta Vanish, joka tekee pelaajan näkymättömäksi mahdollistaen hiiviskelyn. Vaihtoehtojen runsaus mahdollistaa erilaiset lähestymistavat tilannekohtaisesti.

Tämä on mainos:

Tehtävien välillä pystyy hieman hengähtämään, ja samalla päivittämään omia varusteitaan ostoksien tekemisen ohella. Tulevien tehtävien hallinta auttaa hahmottamaan pelin yleistä rakennetta. Joillekin toimeksiannoille lähdettäessä suositellaan tiettyä kokemustasoa ennen niiden aloittamista.

Suurin muutos entiseen on tapahtunut tasosuunnittelussa. Kentät ovat paljon aiempaa avoimempia, ja mukana on esimerkiksi kiipeämistä ja tuplahyppyjä vaativaa paikkojen tutkimista. Salaisia nurkkia ja aarrearkkuja riittää löydettäväksi. Lisäksi jokaisen tehtävän kenttä muodostuu satunnaisesti vihollisten sijainteja myöten. Kaikki tehtävät voi lisäksi pelata moneen kertaan. Näin ollen ei ole mitään esteitä sille, kuinka pitkälle Wangin kykyjä pystyy päivittämään.

Shadow Warrior 2:ssa on myös kavereiden kanssa pelattava yhteistyömahdollisuus. Yhteensä kolme pelaajaa voi liittyä Wangin tarinan osaksi. Ottaen huomioon pelin kevytmielisen luonteen, hyvässä seurassa pelaaminen saavuttanee suuren suosion.

Huonojakin puolia on. Käyttöliittymä voisi olla selkeämpi, sillä nykyisen käyttäminen edellyttää pitkää yritysten ja erehdysten sarjaa. Joitakin tärkeitä asioita on myös mahdollistaa ohittaa kokonaan valikoiden vaikeaselkoisuuden vuoksi. Vastaan tuli myös bugi, jossa päivitetyt aseet näyttivät leijuvan ilmassa ja olivat sahalaitaisen näköisiä. Onneksi pelin uudelleenkäynnistäminen korjasi ongelman.

Pomotaistojen toteutus jättää paljonkin parantamisen varaa. Niiden pelaaminen on enemmänkin aikaa vievää ja turhauttavaa kuin hauskaa. Yksikään pomotaisto ei kykene nousemaan muistettavaksi, ja kohtaamiset vaativat aidon haasteen sijasta lähinnä vain runsasta ampumista.

Shadow Warrior 2 miellyttää varmasti ensimmäisen pelin ystäviä, mutta alkuperäisen kokeminen ei ole välttämätöntä jatko-osasta nauttimiseksi. Kestoa tarinalla on ilman sivutehtäviä kuudesta kahdeksaan tuntia. Koko komeuden voi lisäksi pelata verkossa kavereiden kanssa, ja keräillä siinä sivussa kenttiin ripoteltuja esineitä. Muutama selkeästi erottuva huono ominaisuus ei vielä riitä tuhoamaan kokonaisuutta, joten kaiken kaikkiaan Shadow Warrior 2 on nautittava peli.

HQ
HQ
Shadow Warrior 2Shadow Warrior 2Shadow Warrior 2
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Komediallinen ote, intensiivinen toiminta, avoimet kentät, runsaasti aseita ja päivityksiä
-
Hankala käyttöliittymä, pomotaistelut, ajoittaiset bugit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Shadow Warrior 2 viivästyy lokakuulle

Shadow Warrior 2 viivästyy lokakuulle

UUTINEN. Kirjoittaja Arttu Rajala

Pelistudio Flying Wild Hog on ilmoittanut, että Shadow Warrior 2 ottaa ja myöhästyy. Pelin piti ilmestyä syyskuussa, mutta nyt se nähdäänkin PC:llä lokakuun 13. päivä....Ladataan seuraavaa sisältöä